× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Παράβαση.... σε άλογο και πουλάρι

Όταν κάποτε ασχολιόμασταν με την Αστυνομία που Βεβαίωνε παράβαση «σε ένα άλογο και ένα πουλάρι χωρίς συνοδό που κυκλοφορούσαν στον κεντρικό δρόμο και προκαλούσαν σύγχυση στην κυκλοφορία των οχημάτων»

Γράφει ο ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ Δημοσίευση 1/12/2021

Παράβαση.... σε άλογο και πουλάρι

Κι όμως. Κάποτε, όχι και πολλά χρόνια πριν, σε αυτόν τον τόπο ασχολιόμασταν με Αστυνομικούς που μη έχοντας τι άλλο να κάνουν έδιναν κλήσεις σε άλογα και πουλάρια που προκαλούσαν ... σλυγχιση στην κυκλοφορία!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στ’ αλήθεια δε ξέρω πότε ήταν καλύτερα. Τότε ή σήμερα...

Στην «Ελευθεροτυπία» της 2.9.2002 διαβάζουμε το παρακάτω κείμενο του υπογράφοντος. Το μόνο που αλλάξαμε είναι τα ονόματα που τότε οι φέροντες τα δεν είχαν προσωπικά δεδομένα. Μετά απέκτησαν:!

«Συνέβη και αυτό…. Άκουσε ένας Αστυφύλακας ότι στην Αθήνα άρχισαν να βεβαιώνουν παραβάσεις άρθρων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας σε πεζούς κι είπε να πρωτοτυπήσει. Βεβαίωσε το λοιπόν παράβαση «σε ένα άλογο και ένα πουλάρι χωρίς συνοδό που κυκλοφορούσαν στον κεντρικό δρόμο και προκαλούσαν σύγχυση στην κυκλοφορία των οχημάτων». Όλα αυτά στο χωριό Νέες Κυδωνίες, ένα μικροχώρι με κοντά 400 ψυχές στην ανατολική Λέσβο όπου κυκλοφορούν λίγες δεκάδες όλα κι όλα οχήματα και όπου φυσικά ο κεντρικός δρόμος είναι τόσο κεντρικός που έπαψε να είναι χωματόδρομος πριν λίγα μόλις χρόνια!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η μοναδική στην ιστορία της Ελληνικής Αστυνομίας «πράξη βεβαίωσης παράβασης - κλήση» με αριθμό 674904 βεβαιώθηκε από τον «Αστυφύλακα Γ.» και επιδόθηκε στον ιδιοκτήτη του αλόγου και του πουλαριού (που προφανώς τον …μαρτύρησαν) το μεσημέρι της Τετάρτης 28 του φετινού Αυγούστου λίγο μετά την απόδειξη του εγκλήματος! Ο σύμφωνα με την κλήση «οδηγός» – παραβάτης είναι 55 χρονών και ακούει στο όνομα Χ. Μ. του Χαραλάμπους υποχρεώθηκε δε στην καταβολή προστίμου 16 ευρώ ως ο ιδιοκτήτης των δυο παρανομούντων ζωντανών. Ας σημειωθεί πάντως ότι στην κλήση δεν έχουν ευτυχώς συμπληρωθεί οι στήλες που αναφέρονται στα «στοιχεία του οχήματος ιδιοκτήτη» και τα «στοιχεία της άδειας ικανότητας»!

Σύμφωνα με τον εν Λέσβω κατοικοεδρεύοντα Αστυφύλακα - «Μαγκάρετ» (ο οποίος κράτησε ψηλά τα σκήπτρα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου στην υπερβολή και στον παραλογισμό μια και πριν χρόνια στελέχη της είχαν βεβαιώσει παραβάσεις σε παιδιά που δε διέθεταν άδεια κυκλοφορίας ποδηλάτων), τα ζώα και δια αυτών ο ιδιοκτήτης προέβησαν σε παράβαση του άρθρου 14 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και συγκεκριμένα της παραγράφου 2 σύμφωνα με την οποία «ζώα που είναι πιθανό να θέσουν σε κίνδυνο τους χρήστες των οδών δεν επιτρέπεται να κινούνται σε οδούς εκτός και αν βρίσκονται κάτω από την επίβλεψη και έλεγχο κάποιου κατάλληλου οδηγού». Σύμφωνα με το ίδιο άρθρο του ΚΟΚ παρανομούν και οι ιδιοκτήτες σκύλων οι οποίοι και βγάζουν τα σκυλιά τους βόλτα χωρίς να τα έχουν «δεμένα με ειδικό λουρί»!

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Ιστορίες «στο Ν» για το ΕΑΜ Λέσβου

Ο Γιώργος Γαλέτσας μιλά στον Δημήτρη Μάντζαρη για τις διώξεις μετά τη Συμφωνία της Βάρκιζας
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Η φυλακή όσων «δεν συνεμορφώθησαν….» στη Μυτιλήνη

Παρασκευή 21 Απριλίου 1967, δυο μέρες πριν την Κυριακή των Βαΐων, στην Ακαδημία Μυτιλήνης
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

H αθέατη πλευρά της Επταετίας

Σκάνδαλα, διαφθορά και…«θαύματα»!
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ιστορίες «στο Ν» για την ιστορία και τοπογραφία της Λέσβου

Ο Δημήτρης Μάντζαρης συζητά με το Σπύρο Καράβα, ομότιμο καθηγητή Νεότερης Ιστορίας στο Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Το εγκαταλειμμένο Γαλλικό ‑ Συμμαχικό νεκροταφείο στα Λουτρά

Θα μπορούσε ο χώρος όλος να μετατραπεί σε χώρο τιμής;
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

«Λιώστε τους...»

Η τραγική ιστορία του πρόσφυγα από την Πέργαμο Ηλία Αργυριάδη που εκτελέστηκε μαζί με το Νίκο Μπελογιάννη σαν σήμερα 30 Μαρτίου 1952, Η τύχη της διαλυμένης οικογένειας του
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Η εμφάνιση του Χριστιανισμού στη Λέσβο

Η Δέσποινα Ανδρέου μίλησε στις «Ιστορίες στο Νησί» για την εμφάνιση του Χριστιανισμού και για το πότε δημιουργήθηκαν οι δύο Μητροπόλεις στο νησί της Λέσβου
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

25 χρόνια από τους βομβαρδισμούς στην Γιουγκοσλαβία

Η επιτροπή ειρήνης Λέσβου εξέδωσε ανακοίνωση για τη θλιβερή επέτειο έναρξης των βομβαρδισμών το 1999
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Η Ψωροκώσταινα, η Αιβαλιώτισσα πρόσφυγας στο Ναύπλιο...

Η ιστορία μιας γυναίκας που έγινε συνώνυμο του νεοελληνικού κράτους
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Καρναβάλι και 25η Μαρτίου 1944 στην Αγιάσο

Γράφει ο ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΚΑΛΑΡΓΑΛΗΣ, Συγγραφέας, διδάκτορας Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Όταν ο Μυτιληνιός «φουστανελάς» μπήκε στο Μουσείο του Λούβρου

Με αφορμή τη σημερινή συμπλήρωση 90 χρόνων από το θάνατο του μεγάλου λαϊκού μας ζωγράφου θυμόμαστε πως το 1961 το κοσμοπολίτικο Παρίσι υποδέχθηκε τα έργα του Θεόφιλου Χατζημιχαήλ
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Αποκριές στη Μυτιλήνη το 1913

Λίγους μήνες μετά την απελευθέρωση του νησιού -Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΓΡΗΓΟΡΑ*