× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Τι γίνεται με το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Περιφέρειας;

Κανείς δεν γνωρίζει αν θα πραγματοποιηθεί τις γιορτές διανομή τροφίμων ενώ όπως αναφέρει η Πόπη Πρωτογεράκη στο νέο προϋπολογισμό δεν υπάρχουν χρήματα για τη λειτουργία του

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 2/12/2021

Τι γίνεται με το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Περιφέρειας;

Προς κατάργηση οδεύει το κοινωνικό παντοπωλείο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συγκεκριμένη δομή που λειτούργησε με επιτυχία τα προηγούμενα χρόνια μοιράζοντας τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σε δεκάδες οικογένειες στη Λέσβο, σε συλλόγους και ιδρύματα, βρίσκεται σε σχετική αδράνεια  και κανείς δεν γνωρίζει αν θα πραγματοποιηθεί  φέτος τις γιορτές διανομή τροφίμων. 

Όπως αναφέρει μιλώντας στο «Ν» η Πόπη  Πρωτογεράκη – Γόμου, κατά τη θητεία της προηγούμενης Περιφερειακής Αρχής, όταν η ίδια ήταν αρμόδια για τη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου, πραγματοποιούνταν διανομές τροφίμων δύο φορές το χρόνο σε δεκάδες οικογένειες του νησιού ενώ στη διάρκεια του έτους  το Παντοπωλείο στήριζε συλλόγους – κοινωνικές δομές (οικοτροφείο και γηροκομείο Μυτιλήνης), αλλά και πολλές οικογένειες οι οποίες ζούσαν κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες.

«Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι στον προϋπολογισμό του 2020 δεν βλέπω κάποια δαπάνη για το Κοινωνικό Παντοπωλείο, ενώ έχει γίνει μόνο ένας διαγωνισμός για την προμήθεια αγαθών όλο αυτόν τον καιρό, προϋπολογισμού μόλις 22.000 ευρώ. Θα θέλαμε γενικότερα λίγο καλύτερη ενημέρωση για το ζήτημα αυτό καθώς και για τον κοινωνικό προσανατολισμό της Περιφερειακής Αρχής. Οι μόνες κοινωνικές δράσεις που συνεχίζονται είναι η το Παρατηρητήριο Κοινωνικής Φτώχειας που είναι ενταγμένο σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα καθώς και το επίδομα που δίνεται στους  γιατρούς που υπηρετούν στα άγονα αγροτικά ιατρεία των νησιών μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπεύθυνος αντιπεριφερειάρχης για τη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας είναι ο Νίκος Νύκτας ο οποίος όπως σημείωσε ανέλαβε πρόσφατα την αρμοδιότητα αυτή και δεν γνωρίζει πολλές λεπτομέρειες για το ζήτημα και αν θα υπάρξει κάποια δράση εντός των επόμενων ημερών.

Την ίδια ώρα το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Συνδέσμου Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης  λειτουργεί κανονικά από τον Αύγουστο, μετά τη διακοπή του προγράμματος το Μάρτιο του 2020 λόγω των προβλημάτων που υπήρχαν με τη δημιουργία του Συνδέσμου. Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Δημήτρης Βαρβαγιάννης την περίοδο των γιορτών προγραμματίζεται η διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης στους δικαιούχους ενώ το επόμενο διάστημα θα γίνει και σχετικός διαγωνισμός για την προμήθεια προϊόντων.

Παράλληλα σύμφωνα με πληροφορίες στην αιμοδοσία που διοργανώνει ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Μυτιλήνης μέσα στο Δεκέμβριο, θα πραγματοποιηθεί παράλληλη δράση  συγκέντρωσης τροφίμων σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας Μυτιλήνης και το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργούν οι δικαστικοί υπάλληλοι στις 24 Απριλίου

Αγωνίζονται ενάντια στην κατάργηση και συγχώνευση των δικαστικών υπηρεσιών
ΥΓΕΙΑ

Μεγάλη ανταπόκριση στις δωρεάν γυναικολογικές εξετάσεις

Πραγματοποιήθηκαν στον Μανταμάδο
ΑΤΖΕΝΤΑ

«Τυπική ανάπτυξη και δυσκολίες του παιδιού σχολικής ηλικίας»

Εκδήλωση από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

«Το παγκάκι της φιλίας»

Στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εκπτώσεις σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Χορηγούνται από ακτοπλοϊκές εταιρίες και την αεροπορική εταιρεία Sky Express για την μετάβαση των νεοδιόριστων αναπληρωτών εκπαιδευτικών στις περιοχές ανάληψης υπηρεσίας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εθελοντική δράση μαθητών 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνη

Πραγματοποίησαν εθελοντική δράση καθαρισμού στην περιοχή του εμπορικού λιμανιού της Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ενημερώθηκαν για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων

Ημερίδα από το Εσπερινό ΕΠΑΛ Καλλονής
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εβγαλε μαχαίρι και τον δάγκωσε...

Συνελήφθη 24χρονος στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

To Γενικό Λύκειο Αντισσας στη Χίο

Οι «μικροί πρέσβεις» του τουρισμού του Δ. Δυτικής Λέσβου κατάφεραν μέσα από τον δικό τους μαθητικό τουρισμό στη Χίο όχι μόνο να γνωρίσουν τις ομορφιές του νησιού αλλά και να προβάλλουν στους φοιτητές του Πανεπιστημίου τις ομορφιές της Δυτικής Λέσβου.
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ημέρα Καριέρας από τους Φοιτητές

Διοργάνωσαν Ημερίδα για δεύτερη χρονιά οι φοιτητικοί Σύλλογοι Κοινωνιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας