× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Πράσινο φως από την επιτροπή για τον εμβολιασμό παιδιών 5 ‑ 11 ετών

Ανακοινώσεις του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 2/12/2021

Πράσινο φως από την επιτροπή για τον εμβολιασμό παιδιών 5 ‑ 11 ετών

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε σήμερα ότι η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό παιδιών θα τεθεί σε εφαρμογή μόλις η χώρα μας παραλάβει τα εμβόλια για τις συγκεκριμένες ηλικίες, τα οποία είναι διαφορετικά στη δοσολογία τους σε σχέση με τα εμβόλια που δίδονται στον γενικό πληθυσμό. Οι παρτίδες αυτές αναμένεται να φτάσουν στη χώρα μας μετά τις 20 Δεκεμβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για επέκταση

Πολύ σύντομα, ίσως και μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να ληφθεί, και να ανακοινωθεί η απόφαση του πρωθυπουργού για την επίσπευση τρίτης δόσης εμβολίου, δηλαδή η πλατφόρμα να ανοίγει στους 4 μήνες κι όχι στους 6 μήνες.

Αυτό τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ενώ την ίδια στιγμή δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο επέκτασης του υποχρεωτικού εμβολιασμού και σε άλλες κατηγορίες πολιτών. «Με την απόφαση για την υποχρεωτικότητα είμαστε από τις πρώτες χώρες στην Ευρώπη και θα ακολουθήσουν κι άλλοι Είναι το έσχατο μέσο, ένα εργαλείο για να προχωρήσει κάνεις στην αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης, η οποία εκτιμάται και αξιολογείται ανάλογα με την εξέλιξη και τα επιδημιολογικά γεγονότα. Είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή ότι χρειάζεται να κάνουμε για την πανδημία να το κάνουμε», τόνισε χαρακτηριστικά απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα, ο ίδιος απάντησε σε ερώτηση για τη διασωλήνωση εκτός Μονάδων Εντατικής Θεραπείες επαναλαμβάνοντας ότι δεν υπάρχει μελέτη που να αποδεικνύει ότι υπάρχει μεγαλύτερη θνησιμότητα. « Όπου γίνεται διασωλήνωση ασθενή εκτός μονάδας εντατικής θεραπείας γίνεται με τους όρους παρακολούθησης που υπάρχουν σε χειρουργικά κρεβάτια. Δεν υπάρχουν σε γνώση μας στατιστικά στοιχεία επιστημονικά αποδεδειγμένα που να δικαιολογούν κάποια διαφορά στις στατιστικές πιθανότητες για την τραγική κατάληξη», σημείωσε. Επίσης, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει σκέψη για να «κλείσουν» τα γήπεδα.

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Τι ισχύει για πρόστιμα και εξαιρέσεις για τους άνω των 60

Νωρίτερα, ο Θάνος Πλεύρης κατά τη διάρκεια των ανακοινώσεων στο υπουργείο Υγείας, εξειδίκευσε το πλαίσιο για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους άνω των 60, ενώ ως γνωστό ανακοίνωσε πως καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον του κορονοϊού στη χώρα μας και συγκεκριμένα στην Κρήτη. Όπως είπε ο υπουργός, έως τις 16 Ιανουαρίου, όσοι είναι άνω των 60 ετών, θα πρέπει να έχουν προγραμματίσει έστω την πρώτη δόση του εμβολίου, για να μην τους επιβληθεί διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Θα συσταθούν επιτροπές -όπως έγινε και με την υποχρεωτικότητα όταν θεσπίστηκε για υγειονομικούς, για να εξετάσουν αιτήσεις που δικαιολογούν λόγους υγείας προκειμένου να μην εμβολιαστεί κάποιος πολίτης. Θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση για τις αιτήσεις εξαίρεσης από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και το πώς θα εξεταστούν.

Εφόσον κάποιος πολίτης άνω των 60 δεν εμβολιαστεί θα του επιβάλλεται για κάθε μήνα διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ. Μόνο αν προβεί στην πρώτη δόση έως 16 Ιανουαρίου δεν θα επιβάλλεται το πρόστιμο. Η διάταξη που ψηφίστηκε στη Βουλή δίνει μάλιστα τη δυνατότητα επέκτασης του μέτρου σε όσους γίνουν 60 ετών από την 1η Ιανουαρίου 2022 και μετά.

Γενικός έλεγχος του πληθυσμού με ένα self test για όλους

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το δεύτερο μέτρο στο οποίο αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας, το οποίο δεν έχει χαρακτηριστικά υποχρεωτικότητας είναι ο γενικός έλεγχος του πληθυσμού για κορωνοϊό μέσω της διανομής ενός δωρεάν self test σε όλους τους ενήλικους πολίτες.

Το πρώτο self test θα δοθεί την εβδομάδα από 6 έως 11 Δεκεμβρίου. Ένα ακόμα θα διατεθεί την εβδομάδα μετά τις εορτές των Χριστουγέννων. Συστήνεται κατά την περίοδο των Χριστουγέννων να γίνονται επιπλέον τεστ πριν της εκδηλώσεις τις ημέρες των εορτών.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ανακοινώθηκαν τα δρομολόγια του Aqua Blue

Δείτε τις ώρες αναχώρησης από Λαύριο και Καβάλα του πλοίου που θα εξυπηρετεί την άγονη γραμμή της Λήμνου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Αγανάκτηση για τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις στη Λήμνο

Κοινή επιστολή διαμαρτυρίας από τον Έπαρχο Λήμνου, την Δήμαρχο Λήμνου και τον Δήμαρχο Αγίου Ευστρατίου
ΕΛΛΑΔΑ

Όχι στον φασισμό και τον πόλεμο

Ανακοίνωση του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ) 1967 – 1974 για την συμπλήρωση 57 ετών από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου του 1967
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έκτακτο δρομολόγιο του Νήσος Σάμος

Θα αναχωρήσει το μεσημέρι του Σαββάτου 20 Απριλίου από Μυτιλήνη για Λήμνο και Καβάλα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνελήφθησαν για πλαστογραφία

Ένα ζευγάρι αλλοδαπών που ταξίδευε με πλοίο από Μυτιλήνη προς Χίο
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Η Περιφερειακή Αρχή σε ρόλο πλασιέ των νησιών»

Αρνητική η Λαϊκή Συσπείρωση στη συμμετοχή της Περιφέρειας στην έκθεση Real Estate Expo
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Η βίζα των Τούρκων είναι δικό μας επίτευγμα»

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης μιλά στο «Ν» για την βίζα express, τις εξωστρεφείς δράσεις, τα μεγάλα έργα, τα ομοφοβικά σχόλια και τη μήνυση
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Συσκέψεις στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ο οδικός άξονας Αγίας Παρασκευής – Πέτρας και η αξιοποίηση του Σάρλιτζα
ΕΛΛΑΔΑ

Η Ελεονώρα Μελέτη υποψήφια ευρωβουλεύτρια με τη Ν.Δ.

Η τηλεπαρουσιάστρια αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ
ΕΛΛΑΔΑ

Προειδοποιούν για την ασφάλεια των πτήσεων

Σε 14 αεροδρόμια της χώρας ανάμεσα τους και το αεροδρόμιο Μυτιλήνης οι έλεγχοι της εναέριας κυκλοφορίας θα γίνονται από εικονικούς πύργους ελέγχου
ΕΛΛΑΔΑ

Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Γιάννης Φέρτης

Η είδηση του θανάτου έγινε γνωστή από την οικογένεια του