× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Μαραθωνοδρόμος καρκινοπαθής έτρεξε στην Καλλονή

Η γνωστή αθλήτρια Σόνια Τσεκίνη παρά τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει έτρεξε και αναδείχθηκε πρώτη στον 7ο ημιμαραθώνιο «Στρατής Μουφλουζέλλης»

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 6/12/2021

Μαραθωνοδρόμος καρκινοπαθής έτρεξε στην Καλλονή

Μία απίστευτη ιστορία, η οποία δείχνει στην πράξη πόσο μεγάλα αποθέματα δύναμης μπορεί να κουβαλά η ανθρώπινη ψυχή και το ανθρώπινο σώμα, ξετυλίγεται πίσω από το όνομα της 44χρονης μαραθωνοδρόμου Σόνιας Τσεκίνη από την Καστοριά η οποία αγωνίστηκε και κέρδισε την πρώτη θέση την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου στον Ημιμαραθώνιο 21 χιλιομέτρων «Ευστράτιος Μουφλουζέλλης»  που πραγματοποιήθηκε στην Καλλονή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Σόνια Τσεκίνη, αγωνίστηκε πριν από μερικές εβδομάδες στον κλασσικό Μαραθώνιο της Αθήνας κερδίζοντας την 4η θέση και μία εβδομάδα αργότερα στον Μαραθώνιο της Θεσσαλονίκης όπου κέρδισε την 1η θέση. Σε όλο αυτό το διάστημα ωστόσο, που η 44χρονη αθλήτρια, κερδίζει αγώνες στους δρόμους, υποβάλλεται σε θεραπεία για τον καρκίνο, χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες δίνοντας παράλληλα μάχη για να κερδίσει τη ζωή.

Η 44χρονη αθλήτρια ήρθε στη Λέσβο ως επίσημη προσκεκλημένη  του Αθλητικού Συλλόγου «Αρισβαίος» που πραγματοποίησε τη διοργάνωση και όπως αναφέρει ο υπεύθυνος του αγώνα Παναγιώτης Ψούχλος, το κόστος των εισιτηρίων της κοπέλας κάλυψε η οικογένεια του αείμνηστου Στρατή Μουφλουζέλλη, προς τιμή του οποίου γίνεται ο αγώνας.

«Η ιστορία της κοπέλας αυτής είναι συγκλονιστική, αναφέρει ο Παναγιώτης Ψούχλος για το λόγο αυτό είναι τιμή μας που συμμετείχε στη διοργάνωση και απέδειξε περίτρανα πόσο μεγάλη ψυχή έχει και πόσο μεγάλη αγωνίστρια είναι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Σόνια Τσεκίνη, φιλοξενείται τις ημέρες αυτές που παραμένει στο νησί μας, στο σπίτι του πατέρα Νικόλαου Καστρινού, ο οποίος ως γνωστόν συμμετέχει σε πολλές αθλητικές διοργανώσεις. Ο ίδιος συγκινημένος μιλώντας στο «Ν» ανέφερε πως όταν άκουσε για την ιστορία της Σόνιας, δεν μπορούσε να πιστέψει  ότι ήταν αληθινή. «Το κορίτσι αυτό, κρύβει τόση δύναμη ψυχής που προσωπικά δεν μπορώ να διανοηθώ ότι υπάρχει. Όταν άκουσα την ιστορία της συγκλονίσθηκα.

Η αθλήτρια αυτή πήρε μέρος σε τρεις απαιτητικές διοργανώσεις μαραθωνίου και κατάφερε όχι μόνο να τερματήσει αλλά να είναι δύο φορές στην πρώτη θέση. Μάλιστα στο Μαραθώνιο της Αθήνας, την πιο δύσκολη ίσως διοργάνωση δρόμου που γίνεται στη χώρα μας, κατάφερε να βρεθεί στην τέταρτη θέση. Όλα αυτά τα έκανε παράλληλα με θεραπείες για τον καρκίνο. Σήμερα ήρθα εδώ στην Καλλονή μαζί της και θαύμασα για άλλη μια φορά το μεγαλείο της ψυχής της» είπε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ίδια η Σόνια μιλώντας στο «Ν» αναφέρει μεταξύ άλλων ότι το τρέξιμο και ο αθλητισμός δεν είναι απλά κομμάτι της ζωής της, αλλά η ίδια η ζωή της.

«Είμαι στα γήπεδα από 8 χρονών παιδί και σπούδασα Φυσική Αγωγή στην πατρίδα μου την Αλβανία. Ήρθα στην Ελλάδα 22 χρονών. Έκανα πολλές δουλειές για να τα βγάλω πέρα, οι οποίες δεν μου άφηναν χρόνο για να τρέξω. Δούλευα σε ταβέρνα η οποία ήταν  20 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι μου. Ξεκινούσα λοιπόν και πήγαινα τρέχοντας για να μην χάσω την προπόνησή μου. Ο μαραθώνιος είναι για μένα τρόπος και φιλοσοφία ζωής».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στον ημιμαραθώνιο «Ευστράτιος Μουφλουζέλλης» που διοργανώθηκε από τον Αθλητικό Σύλλογο «Αρισβαίο», συμμετείχαν πάνω από 200 αθλητές και αθλήτριες στις τέσσερις διοργανώσεις του.

Πραγματοποιήθηκε ημιμαραθώνιος ανδρών όπου πρώτος αναδείχθηκε ο πολλά υποσχόμενος αθλητής Μάνος Ορφανός, ημιμαραθώνιος γυναικών όπου πρώτη αναδείχθηκε η Σόνια Τσεκίνη και αγώνες 800 μέτρων για τα παιδιά του δημοτικού και 1.000 μέτρων για τα παιδιά του Γυμνασίου.

Ακούστε τι δήλωσε η Σόνια Τσεκίνη στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι». 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πασχαλινές εκπτώσεις σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Αφορά ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια που θα εκδοθούν για τις εορτές του Πάσχα
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ελεύθεροι μέχρι τη δίκη τραυματιοφορέας και ιδιοκτήτης γραφείου τελετών

Μετά την παρέλευση έξι μηνων αποφυλακίστηκαν με περιοριστικούς όρους
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Λαμπάδες... origami στο Δημοτικό Σχολείο Νέων Κυδωνιών

Μια πρωτότυπη πασχαλινή δράση
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές από το Χαλάνδρι στο Μουσείο Προσφυγικής Μνήμης

Εμαθαν για την ιστορία των παραλίων της Μ. Ασίας
ΥΓΕΙΑ

«Να τα βάλετε με τα αφεντικά σας κ. Καλλιάνε, όχι με τους γιατρούς»

Με μια συγκλονιστική ανάρτηση η Μυτιληνιά, Μίρνα Φαφουτέλλη, που έχασε τον άντρα της απαντά στο ξέσπασμα οργής του βουλευτή της ΝΔ, Γιάννη Καλλιάνου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη για ναρκωτικά στη Μυτιλήνη

Βρέθηκαν στην κατοχή του χάπια και χασίς
ΑΤΖΕΝΤΑ

Διήμερο πανηγύρι στη Λουτρόπολη Θερμής

Το πρόγραμμα εορτασμού του Αγίου Γεωργίου από τον Λαογραφικό Σύλλογο Λουτρόπολης Θερμής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές συζητούν με τον Χριστόφα

Συνάντηση του Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα με μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Θερμής
ΜΟΥΣΙΚΗ

Μοναδικό μουσικοχορευτικό αφιέρωμα στον Μάνο Λοϊζο

Από το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης με το Εργαστηριακό Κέντρο Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

«Ο κόσμος της Σοφίας» απέκτησε ιστοσελίδα

Xάρη στους μαθητές του ΕΠΑΛ Καλλονής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ανακαινίστηκε ο δημοτικός σταθμός «Μαρία Αμπατζή»

Πραγματοποιήθηκαν εργασίες τόσο στον εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου, ώστε ο σταθμός να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις λειτουργικότητας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ημέρα χαράς και οικολογικής προστασίας για την Επάνω Σκάλα

Τα παιδιά του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης με την Ανακύκλωση Αιγαίου, εθελοντές, δύτες, καταδρομείς καθάρισαν την ταλαιπωρημένη ακτή, τον βυθό, ενώ φύτεψαν και λουλούδια