× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Aνδρουλάκης και Παπανδρέου στον β γύρο

Τρίτος ο Ανδρέας Λοβέρδος

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 6/12/2021

Aνδρουλάκης και Παπανδρέου στον β γύρο

Ευρεία νίκη του Νίκου Ανδρουλάκη και δεύτερη εκλογική αναμέτρηση την επόμενη Κυριακή με αντίπαλο τον Γιώργο Παπανδρέου -ο οποίος πέρασε με οριακή διαφορά στον δεύτερο γύρο- έδειξαν τα τελικά αποτελέσματα της πρώτης εκλογικής αναμέτρησης στο ΚΙΝΑΛ. Μεγάλος χαμένος ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος τελικά έμεινε τρίτος και δεν θα είναι υποψήφιος την επόμενη Κυριακή για την ηγεσία του κόμματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκέντρωσε το 37%, ο Γιώργος Παπανδρέου το 27,7%, και ο Ανδρέας Λοβέρδος έμεινε εκτός β' γύρου με 25,9%. Οι υπόλοιποι τρεις υποψήφιοι έμειναν πολύ πίσω σε ποσοστά που κυμαίνονταν κοντά στο 3% και πλέον με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται οι εκλογικές συμμαχίες που θα πιθανότατα θα σχηματιστούν. Κυρίως βέβαια το ενδιαφέρον συγκεντρώνει το αν θα στηρίξει ανοιχτά κάποιον από τους άλλους δύο υποψηφίους ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής κανένας από του τέσσερις υποψηφίους που δεν πέρασαν στον επόμενο γύρο δεν έχει δηλώσει την στήριξή του σε κάποιον από τους δύο τελικούς υποψηφίους.

Νίκος Ανδρουλάκης: Δεσμεύομαι για ανανέωση, ενότητα και αυτοδυναμία - Το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η πρώτη δήλωση του νικητή στον α' γύρο των εσωκομματικών εκλογών στο Κίνημα Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη ήταν δήλωση νίκης: «Θέλω να ευχαριστήσω τους 270.000 προοδευτικούς πολίτες που μας τίμησαν σε αυτή την εκλογική διαδικασία. Θέλω να ευχαριστήσω τους συνυποψηφίους μου για το πολιτικό πολιτισμό που επέδειξαν και που είναι η παρακαταθήκη της Φώφης Γεννηματά. Η Δημοκρατική Παράταξη επιστρέφει, το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει», τόνισε. Αναλυτικότερα δήλωσε:

«Θέλω να ευχαριστήσω τις 270.000 προοδευτικούς πολίτες που ήρθαν σήμερα και μας τίμησαν σε αυτή τη μαζική διαδικασία. Να ευχαριστήσω τους συνυποψηφίους μου με τους οποίους δώσαμε ένα αγώνα με πολιτικό πολιτισμό, αξιοπρέπεια και ενότητα. Η ενότητα είναι βασική παρακαταθήκη της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά.

Από την αρχή της προσπάθειας είπα ότι είναι η βάση της παράταξης και όσοι την επιθυμούν περήφανη και ισχυρή θέλω να τους ευχαριστήσω για την τιμή που μου έκανα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεσμεύομαι ότι θα τιμήσω την εντολή τους. Για ανανέωση, ενότητα και αυτονομία. Η δημοκρατική παράταξη απόψε επιστρέφει. Το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει».

Παπανδρέου: Κρίνεται η προοδευτική ταυτότητα της παράταξης - Σας καλώ στη μάχη της επόμενης Κυριακής


Σε επίσημη δήλωση προχώρησε το βράδυ της Κυριακής ο Γιώργος Παπανδρέου, και επομένως προκρίνεται στη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση. Ο πρώην πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι σε αυτές τις εκλογές κρίνεται η προοδευτική ταυτότητα της παράταξης και κάλεσε τους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ να συμμετέχουν και στη μάχη της επόμενης Κυριακής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Την άλλη Κυριακή όσοι μας τίμησαν με τη συμμετοχή τους αποφασίζουν για την τύχη της παράταξης. Αποφασίζουν για την πορεία και το μέλλον της παράταξης. Αποφασίζουν για την ταυτότητα και την προοδευτική πορεία του κινήματός μας. Σας ευχαριστώ όλους για τη συμμετοχή σας και σας καλώ στη μάχη της επόμενης Κυριακής», σημείωσε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ανδρέας Λοβέρδος: Το ΠΑΣΟΚ έχει μέλλον - Συνεχίζω με σεμνότητα και ενότητα

Σε δηλώσεις προχώρησε και ο Ανδρέας Λοβέρδος, οποίος μίλησε για ενότητα και για μέλλον στην παράταξη. «Το ΠΑΣΟΚ έχει μέλλον – Συνεχίζω δυνατά με ενότητα και σεμνότητα» είπε μεταξύ άλλων ο Ανδρέας Λοβέρδος, στις πρώτες του δηλώσεις μετά τον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη αρχηγού στο ΚΙΝΑΛ.

«Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την ψυχή μου του εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, που συμμετείχαν σε αυτή τη γιορτή της Δημοκρατίας. Θέλω να τους ζητήσω συγγνώμη για τις πολλές ώρες που περίμεναν για να συμμετάσχουν στην κάλπη μας» είχε αρχικά. «Θέλω να πω όσο πιο δυνατά μπορώ ότι το ΠΑΣΟΚ έχει μέλλον. Συνεχίζω δυνατά με σεμνότητα και ταπεινότητα» σημείωσε .

[ΠΗΓΗ]
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

«Κούρεμα» προστίμων έως 50% υπόσχεται η εφορία

Με δέλεαρ τα μειωμένα πρόστιμα το κράτος προσπαθεί να αποφύγει τις προσφυγές στα δικαστήρια από τους φορολογουμένους
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ισχνή αύξηση τζίρου στο λιανεμπόριο του Βορείου Αιγαίου

Μόλις 12,4 εκατ. ευρώ μπήκαν στα ταμεία των επιχειρήσεων του κλάδου που τηρούν διπλογραφικά βιβλία
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

31 κόμματα θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε την συμμετοχή του κόμματος Σπαρτιάτες άλλων 14 κομμάτων. Δείτε εδώ όλα τα κόμματα που θα συμμετάσχουν στις εκλογές και όσα αποκλείστηκαν
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Υποχρηματοδότηση των σχεδίων βελτίωσης του Βορείου Αιγαίου βλέπει η Νέα Αριστερά

Κριτική στην κυβέρνηση για την κατανομή των πόρων του προγράμματος
ΕΛΛΑΔΑ

Ο πρώην «Σπαρτιάτης» Φλώρος γρονθοκόπησε τον Γραμμένο της Ελληνικής Λύσης

Ένα πρωτοφανές επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον πρώην βουλευτή των Σπαρτιατών ο οποίος έχει πλέον ανεξαρτητοποιηθεί, Κωνσταντίνο Φλώρο σημειώθηκε στη Βουλή, καθώς γρονθοκόπησε μέσα στην ολομέλεια της Βουλής τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Γραμμένο
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Στη Χιο ο Κώστας Μουτζούρης

Ο Περιφερειάρχης θα συμμετάσχει στη Διευρυμένη Συνεδρίαση της Διοικητικής Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έρχονται οι πενταετίες συμβάσεις στις άγονες γραμμές

Πρώτη εμφάνιση του λιμανιού της Πέτρας στις γραμμές αποκλειστικής εξυπηρέτησης που προτείνει το υπουργείο Ναυτιλίας
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Σημαντικές αλλαγές στις φορολογικές δηλώσεις των αγροτών

Δείτε εδώ τι προβλέπει η εγκύκλιο που εξέδωσε η ΑΑΔΕ
ΕΛΛΑΔΑ

Βόρειο Αιγαίο: Αύξηση 38,8% των πιστώσεων για τα σχέδια βελτίωσης

Στα 304,9 εκατ. ευρώ οι συνολικές πιστώσεις του προγράμματος για όλη την χώρα, 13,8 εκατ. ευρώ διατίθενται για το Βόρειο Αιγαίο
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Σημαντικές επισκέψεις στο Μουσείο Τύπου της ΕΣΗΕΠΗΝ

Tο στέλεχος της γενικής γραμματείας Επικοινωνίας Παντελής Ορφανίδης, ο ομότιμος καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου Νίκος Μπακουνάκης και η αναπληρώτρια καθηγήτρια του Τμήματος Δημοσιογραφίας του ΑΠΘ Ιωάννα Κωσταρέλλα επισκέφθηκαν πρόσφατα το Μουσείο
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Αλλαγές στα δρομολόγια των πλοίων λόγω καιρού

Δείτε εδώ πως διαμορφώνονται τα δρομολόγια των πλοίων Group Attica για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνέντευξη Μουτζούρη σε Γερμανούς φοιτητές

Από το Πολιτικό ίδρυμα Konrad – Adenauer Stiftung