× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Εκτός από ανεπαρκής (Δήμαρχος) είναι και επικίνδυνος!»

Η «Πυξίδα» για την απουσία Κύτελη από την υποδοχή της Προέδρου της Δημοκρατίας και του Πάπα Φραγκίσκου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 6/12/2021

«Εκτός από ανεπαρκής (Δήμαρχος) είναι και επικίνδυνος!»

«Ο κ. Κύτελης εκτός από ανεπαρκής (Δήμαρχος) είναι και επικίνδυνος!» κατήγγειλε η δημοτική παράταξη της «Πυξίδας» με επικεφαλής την Εριφύλη Χιωτέλλη για την απουσία Κύτελη από την υποδοχή της Προέδρου της Δημοκρατίας και του Πάπα Φραγκίσκου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της παράταξης αναφέρει:

«Πραγματικά ο κ. Κύτελης αυτή τη φορά ξεπέρασε και τον εαυτό του!

Κατάφερε με μια μόνο ενέργειά του (την απουσία του από την υποδοχή του Πάπα και της Προέδρου της Δημοκρατίας) να προσβάλει και να εκθέσει διεθνώς τον τόπο μας, να απαξιώσει το θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας, να αποδείξει πως δεν είναι ικανός να λειτουργήσει ούτε στα πλαίσια ενός στοιχειώδους πολιτικού πολιτισμού και τέλος να καταστήσει σε όλους σαφές για μια ακόμη φορά, το πόσο επικίνδυνος μπορεί να γίνει για τον τόπο!

Ο κ. Κύτελης και όσοι τον συμβούλεψαν και συμφώνησαν μ’ αυτή του την ενέργεια δεν κατάφερε να αναγνωρίσει και να υπηρετήσει στοιχειώδεις αρχές της αστικής Δημοκρατίας.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κύτελη είναι θεσμός της Δημοκρατίας και όσο και αν συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς με επί μέρους ενέργειες ή απόψεις με τα πρόσωπα που κάθε φορά εκπροσωπούν αυτό το θεσμό, μπορεί να λέει τη γνώμη του στο δημόσιο διάλογο δεν δικαιούται όμως να απαξιώνει και να προσβάλει ένα  θεσμό κατοχυρωμένο από το Σύνταγμα της Ελλάδας  γιατί αυτό είναι επικίνδυνο για τη Δημοκρατία.

Ο Πάπας Φραγκίσκος κ. Κύτελη είναι θρησκευτικός ηγέτης και αρχηγός κράτους!

Πρέπει να πω κάτι άλλο; Είστε Δήμαρχος αυτής της πόλης και δεν έχετε το δικαίωμα με τις ενέργειές σας να μας ταυτίζετε με χώρες όπου οι ηγέτες λειτουργούν ως αφέντες έξω από κάθε θεσμική λειτουργία! Η Ελλάδα είναι η χώρα όπου γεννήθηκε η Δημοκρατία και εσείς δεν έχετε το δικαίωμα να μας προσβάλλετε!

Αλλά πραγματικά κ. Κύτελη, πρέπει να νιώσατε πολύ λίγος και εκτεθειμένος εσείς και όσοι υποστηρίζουν τις απόψεις σας μπροστά σ’ όλα εκείνα που αναδείχτηκαν με αριστοτεχνικό τρόπο μέσα από την εξαιρετική κατά γενική ομολογία του Πάπα Φραγκίσκου.

Μπαίνω στον πειρασμό για μια ενδεικτική σύγκριση:

Πάπας:« «Όποιος σας φοβάται, δεν σας έχει κοιτάξει στα μάτια. Όποιος σας φοβάται, δεν έχει δει τα πρόσωπά σας. Όποιος σας φοβάται δεν έχει δει τα παιδιά σας.», « να υπερπηδηθούν οι γκετοποιήσεις και να ευνοηθεί μια αργή και απαραίτητη ένταξη, για να υποδέχεται ο καθένας με τρόπο αδελφικό και υπεύθυνο τις κουλτούρες και τις παραδόσεις των άλλων»

Κ.Κύτελη: Είσαστε υπέρ της δημιουργίας δομής (στη Βάστρια) μακριά από τον αστικό ιστό. Και για να μην αδικήσουμε τον κ. Αθανασίου και του κλέψετε τη δόξα, ας θυμηθούμε και την κορυφαία πρότασή του για τη μεταφορά των προσφύγων στα Τοκμάκια.

Πάπας: «Κλείσιμο και εθνικισμοί – η ιστορία το διδάσκει – οδηγούν σε καταστρεπτικά αποτελέσματα. Για να οικοδομήσουμε την ειρήνη είναι απόλυτα αναγκαία η σταθερή θέληση να σεβόμαστε τους άλλους ανθρώπους και τους άλλους λαούς» «Όταν οι ανθρώπινες ζωές βρίσκονται σε κίνδυνο, όταν η ανθρώπινη αξιοπρέπεια βρίσκεται σε κίνδυνο, τα εθνικά σύνορα γίνονται ασήμαντα»

Κ. Κύτελη, εσείς και οι ομοϊδεάτες σας, καμαρώνετε για τα σύνορα που υψώνετε στους πρόσφυγες και μετανάστες, καμαρώνετε για τη φύλαξη των συνόρων ακόμα κι όταν αυτή γίνεται με επαναπροωθήσεις, καμαρώνετε που υψώνετε φράχτες στους κατατρεγμένους αυτού του κόσμου, που τους δαιμονοποιείτε ως εχθρούς του Χριστιανισμού, όταν όπως είπε ο Πάπας, ο ίδιος ο Χριστός «ιδιαίτερα στην παραβολή του Καλού Σαμαρείτη (βλ Λκ 10,29-37) και στα λόγια του κεφαλαίου 25 του Ευαγγελίου κατά Ματθαίο (βλ εδ. 31-46) προτρέπει στη φιλοξενία ,στη συμπόνια και την ευσπλαχνία. Ο Ιησούς βεβαιώνει επίσημα ότι είναι εκεί, στον ξένο, στον πρόσφυγα, στον γυμνό και πεινασμένο.

 Πάπας: « και θα ήθελα να ευχαριστήσω τους πολλούς εθελοντές και όσους σε κάθε επίπεδο – θεσμικό, κοινωνικό, φιλανθρωπικό – επωμίστηκαν μεγάλους κόπους φροντίζοντας πρόσωπα και το μεταναστευτικό ζήτημα.»

Κ. Κύτελη, εσείς και οι όμοιοι σας συκοφαντήσατε την αλληλεγγύη και στοχοποιήσατε  τους εθελοντές κάτι που οδήγησε, στον προπηλακισμό ακόμα και των ιατρικών εθελοντικών οργανώσεων.

Πάπας: «Είναι θλιβερό να ακούς να προτείνεται, ως λύση, η δέσμευση κοινών πόρων για την ανοικοδόμηση τοίχων. Ασφαλώς, είναι κατανοητοί φόβοι και ανασφάλειες, δυσκολίες και κίνδυνοι. Κατανοούνται βέβαια η κούραση και η απογοήτευση, που οξύνονται από την οικονομική κρίση και την πανδημία, αλλά δεν λύνονται τα προβλήματα και δεν καλυτερεύει η συμβίωση υψώνοντας φράκτες.»

Κ. Κύτελη, εσείς και όσοι συμφωνούν μαζί σας, χαίρεστε και επικροτείται την ίδρυση υπερδομών-φυλακών στα νησιά μας για των εγκλεισμό προσφύγων και μεταναστών, επικροτείται την πολιτική της ΕΕ για κλειστά σύνορα καμαρώνετε για τα τείχη που χτίζονται για να σας προστατέψουν από αυτούς που  υποφέρουν!

Κ. Κύτελη, η σύγκριση είναι αμείλικτη γεια σας και τους ομοίους σας!

Με τη συγκεκριμένη σας ενέργεια φανήκατε τόσο μικρός και τόσο επικίνδυνος!

Προσφέρατε όμως άθελά σας μια καλή υπηρεσία! Αναδείξατε την φτώχεια, τον παραλογισμό και την υποκρισία  των απόψεων που υποστηρίζετε εσείς και οι ομοϊδεάτες σας!»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Απαγορεύτηκε το κυνήγι στη διάρκεια του χιονιά

Με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Δασών απαγορεύτηκε το κυνήγι σε περιόδους δυσμενών καιρικών συνθηκών στο Νομό Λέσβου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ερώτηση από την «Ανταρσία στο Αιγαίο»

Με θέμα τον προγραμματισμό έργων υποδομής στο πρωτογενή τομέα του βορείου Αιγαίου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Μαρία Κομνηνάκα στη βασιλόπιτα των Αγιοπαρασκευωτών της Αθήνας

Με αναφορές στα αγροτικά κτηνοτροφικά προβλήματα, την ανεργία, τα ναύλα και τη Βάστρια
ΔΥΤΙΚΗ ΛΕΣΒΟΣ

Και επίσημα Γενικός Γραμματέας Δήμου Δυτικής Λέσβου ο Αρης

Με ευχαριστίες στον Ταξιάρχη Βέρρο και υπόσχεση για καλή συνέχεια και συνδρομή στη δημοτική αρχή
ΥΓΕΙΑ

Κυριακή με 109 νέες μολύνσεις κορονοϊού στη Λέσβο

Πανελλαδικά άλλοι 84 νεκροί. Στις 12.108 οι νέες μολύνσεις, 665 οι διασωληνωμένοι
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Το έργο ολοκληρώνεται, τα δύσκολα πέρασαν...»

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ Γιώργος Φλώρος και ο Διευθυντής τεχνικών υπηρεσιών Παρασκευάς Φυντανής μιλάνε στο «Ν» για το μεγάλο έργο του αγωγού του ρέματος της Λαγκάδας και την ολοκλήρωση του μέσα στο 2022
ΑΓΟΡΑ

Χειροποίητο μπουζούκι με τέχνη και μεράκι

Στο Οργανοποιείο ΧΑΛΙΟΣ στη Μυτιλήνη, φτιάχνεις το δικό σου χειροποίητο μπουζούκι με τα καλύτερα υλικά και την τέχνη του Κώστα Χαλιού. Επισκευάζονται και έγχορδα μουσικά όργανα
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

«Το Περιφερειακό Συμβούλιο ποτέ δεν αποφάσισε υπέρ του φράγματος Τσικνιά»

Στις αναπτυξιακές προοπτικές του τουρισμού στο Βόρειο Αιγαίο, στο μεταναστευτικό, το Φράγμα Τσικνιά και το δρόμο Καλλονής – Πέτρας αναφέρθηκε ο Γιάννης Σπιλάνης
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Τι θα γίνει με την επανέναρξη της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με την Τουρκία»

Ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Γιάννης Μπουρνούς ρωτά την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας
ΧΩΡΙΑ

Χιονίζει στη Λέσβο, χιονόνερο στη Μυτιλήνη

Συνεργεία του Δήμου Δυτικής Λέσβου από το πρωί στους δρόμους για να κρατήσουν ανοικτό το οδικό δίκτυο
ΔΥΤΙΚΗ ΛΕΣΒΟΣ

«Δημοτική Αρχή και πολίτες έχουν κοινό συμφέρον να σωθεί η παραλία της Ερεσού»

Στη γνωστή υπόθεση Αφεντέλλι και στα νέα του καθήκοντα στην αντιδημαρχία Προγραμματισμού αναφέρθηκε ο Μιχάλης Ρούσσης
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

2.449 αφίξεις τουριστών κρουαζιέρας στη Μυτιλήνη

Έτος επανεκκίνησης του κλάδου το 2021 σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ