Σε συμπόσιο του Yale για το ελαιόλαδο ο καθηγητής Θωμαΐδης
Πρωτότυπο σύστημα διασφαλίζει την αυθεντικότητα τροφίμων και πρώτων υλών
Από το NEWSROOM Δημοσίευση 13/12/2021
Στο τρίτο συμπόσιο του Πανεπιστημίου Yale για το ελαιόλαδο συμμετείχε ο καθηγητής αναλυτικής χημείας Νίκος Θωμαΐδης.
Ο κ. Θωμαΐδης αναφερόμενος στην συμμετοχή του αυτή τονίζει: «κατέδειξε πως η κατάκτηση του πρώτου βραβείου στην κατηγορία "καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες" στον πανελλήνιο διαγωνισμό Trophy Challenge από την επιχειρηματική – ερευνητική ομάδας του εργαστηρίου μας, πέρα απο την ιδιαίτερη χαρά και δύναμη για την συνέχεια, που μας έδωσε, είναι και απολύτως απαραίτητη σε μία νεα εποχή στην οποία το ελαιόλαδο, η επιτραπέζια ελιά και τα άλλα τρόφιμα εθνικής προτεραιότητας θα εμπορεύονται με προστιθέμη αξία αν υποστηρίζονται ψηφιακά ως προς την αυθεντικότητα τους και ως προς την αειφορία της παραγωγικής τους διαδικασία. H Track4Value μπορεί να τους υποστηρίξει σημαντικά σε αυτή την προσπάθεια.
To Πανεπιστήμιο του αύριο συνδέει την έρευνα με την επιχειρηματικότητα και την αγορά εργασίας».
Η επιχειρηματική ιδέα “Track4Value” έχει ως στόχο την τεκμηρίωση αυθεντικότητας μέσω ολοκληρωμένου συστήματος καταγραφής και παρακολούθησης παραγωγής και διακίνησης πρώτων υλών και προϊόντων τροφίμων. Ουσιαστικά πρόκειται για σύστημα καταγραφής και παρακολούθησης παραγωγής και διακίνησης πρώτων υλών και προϊόντων τροφίμων.
Το “Track4Value” φέρνει στο προσκήνιο την ιχνηλάτηση (tracking) τροφίμων και πρώτων υλών με στόχο τη διασφάλιση της ποιότητας και της αυθεντικότητας του τελικού προϊόντος.
Μέσω μιας ψηφιακής πλατφόρμας, ο καταναλωτής θα μπορεί να παρακολουθεί κάθε στάδιο παραγωγής ενός προϊόντος (παραγωγή, τυποποίηση, διάχυση στην αγορά), εξαλείφοντας έτσι κάθε πιθανότητα εξαπάτησης του.