× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Αποδοκιμάστηκε η ακροδεξιά τακτική της ΔΑΚΕ στην ΕΛΜΕ

Έπεσε 17%, αυξήθηκε η συμμετοχή, ανέβηκαν οι αριστερές παρατάξεις, συνέβαλε και η νεοεισερχόμενη «ΠΕΚ»

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 16/5/2019

Αποδοκιμάστηκε η ακροδεξιά τακτική της ΔΑΚΕ στην ΕΛΜΕ

Πολλά μπορούν να ειπωθούν για τη χτεσινή ήττα της ΔΑΚΕ στους καθηγητές της ΕΛΜΕ και τις αιτίες της. Το θέμα είναι αν τα στελέχη της, που αν και απογοητευμένα, έχουν τις τρεις έδρες του νέου Διοικητικού Συμβουλίου «άκουσαν» τους ψηφοφόρους, κάτι που θα φανεί και από τη σύνθεση των προσώπων που θα συγκροτήσουν το νέο Διοικητικό Συμβούλιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι καθηγητές και οι καθηγήτριες της Μέσης Εκπαίδευσης, ενισχύοντας τις αριστερές παρατάξεις, διπλασιάζοντας τις έδρες της Αγωνιστικής Συσπείρωσης- ΠΑΜΕ και αυξάνοντας τις ψήφους της Αγωνιστικής Παρέμβασης, έστειλαν ηχηρό μήνυμα αποδοκιμασίας στη ΔΑΚΕ. Στη ΔΑΚΕ που με την μέχρι χτες αυτοδυναμία της δυσφήμισε την ΕΛΜΕ πανελλαδικώς με την πρότασή της να αποκαλούνται οι αιτούντες άσυλο «λαθρομετανάστες».

Ενώ για άλλη μια φορά διασύρθηκε η ΕΛΜΕ με το κατέβασμα της φωτογραφίας του Νίκου Τεμπονέρα από τα γραφεία της ΕΛΜΕ.

Η αποδοκιμασία στην εν λόγω ακροδεξιά πολιτική γίνεται ακόμα πιο ηχηρή, αν ληφθεί υπόψη και το γεγονός ότι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί της ΔΑΚΕ που την επευφημούσαν κατεβαίνουν υποψήφιοι και στις αυτοδιοικητικές εκλογές με την ίδια ρητορική σε λίγες μέρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα η Αγωνιστική Συσπείρωση- ΠΑΜΕ έλαβε 116 ψήφους από 96 το 2017 και η Αγωνιστική Παρέμβαση από 75 ψήφους το 2017 έλαβε 101 ψήφους. Ο Κώστας Ντουράκης, από την Αγωνιστική Παρέμβαση, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το εκλογικό αποτέλεσμα που παγιώνει ως τρίτη δύναμη την παράταξή του στην ΕΛΜΕ, ενώ πρόσθεσε ότι η ήττα της ΔΑΚΕ στη χτεσινή κάλπη διαφαίνονταν και από τις εκλογές που έγιναν στα υπηρεσιακά συμβούλια και στο ΠΥΣΔΕ.

Σημαντική είναι και η αύξηση της συμμετοχής των ψηφοφόρων κατά 30 σχέση με τις δύο προηγούμενες χρονιές.

Στο «μπλόκο» της αυτοδυναμίας της ΔΑΚΕ, αλλά και της αύξησης της συμμετοχής στις εκλογές της ΕΛΜΕ έβαλε το «χέρι» της και η νεοσυσταθείσα ΠΕΚ (Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών) που κατέβηκε για πρώτη φορά λαμβάνοντας 76 ψήφους, μην κατορθώνοντας να αποσπάσει, ωστόσο, έδρα. «Το εκλογικό σύστημα στέρησε από την ΠΕΚ μια έδρα, την οποία όμως πήρε για την ΟΛΜΕ. Η ΠΕΚ κατάφερε να: Αποτρέψει αυτοδυναμίες, Να βάλει το σύνολο της αριστεράς μπροστά στις ευθύνες της, Να διαμορφώσει νέα δεδομένα στη διαδικασία εκλογής προεδρείου, όπου θα πρέπει να κυριαρχήσει η σύγκλιση. Και για να είμαστε και στο πνεύμα των ημερών χάσαμε κερδίζοντας ή κερδίσαμε χάνοντας... Ευχαριστούμε τους συναδέλφους που μας στήριξαν» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Νίκος Μακαρώνης από την ΠΕΚ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στα ίδια επίπεδα κινήθηκε η Αυτόνομη Πρωτοβουλία χάνοντας 5 ψήφους με τη μεγαλυτερη ανοδο σε ψηφους να καταγραφεται απο την Αγωνιστική Παρέμβαση.

Αναλυτικά τα ποσοστά και σε σχέση με το 2017, στον πίνακα των αποτελεσμάτων που παραχώρησε στο «Ν» η Αγωνιστική Παρέμβαση:

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ημέρα Καριέρας από τους Φοιτητές

Διοργάνωσαν Ημερίδα για δεύτερη χρονιά οι φοιτητικοί Σύλλογοι Κοινωνιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη ανήλικος για ναρκωτικά

Βρέθηκαν στην κατοχή του χάπια και χασίς, στη Μυτιλήνη
ΥΓΕΙΑ

Εκπαίδευση για την πυρασφάλεια στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Σε συνεργασία με την Πυροσβεστική
ΔΡΑΣΕΙΣ

Να... γεμίσουμε «το καλάθι της Αγάπης»!

Μετά την Καλλονή η δράση του Ερυθρού Σταυρού έρχεται στη Μυτιλήνη την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Απριλίου
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στο 6ο Μαθητικό Συνέδριο της Αθήνας

Μαθητές από το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Τριανταφυλλοπούλου του Κάτω Τρίτους- Θερμά συγχαρητήρια από τη διευθύντρια
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΥΓΕΙΑ

Ξεκινά Ιατρείο Μνήμης, Ανοιας και Νόσου Πάρκινσον στο Κέντρο Υγείας Πλωμαρίου

Για την τηλεϊατρική και τις δράσεις στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, τις ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης και τις συνεργασίες μιλά στο «Ν» η πρόεδρος του 1ου ΤΟΠΦΥ Λέσβου, Ελένη Μακρή
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Παραδόθηκε το προσφυγικό νεκροταφείο στον Δήμο Μυτιλήνης

Μια τελετή που άργησε πολλά χρόνια και ένα έργο στο Κάτω Τρίτος σε ένδειξη ανθρωπιάς για εκείνους που χάθηκαν στη θάλασσα
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνελήφθησαν για πλαστογραφία

Ένα ζευγάρι αλλοδαπών που ταξίδευε με πλοίο από Μυτιλήνη προς Χίο