× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Πληρώθηκαν οι αγροτικές επιδοτήσεις

Λίγα πριν τις 5.00 το απόγευμα τα χρήματα εμφανίστηκαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων αγροτών

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 22/12/2021

Πληρώθηκαν οι αγροτικές επιδοτήσεις

Λίγα λεπτά πριν τις πέντε το απόγευμα πληρώθηκαν οι επιδοτήσεις ενιαίας ενίσχυσης στους αγρότες και τους δικαιούχους των αγροτικών επιδοτήσεων όλης της χώρας. Όλοι οι δικαιούχοι που λαμβάνουν τις επιδοτήσεις τους μέσω της Τράπεζας Πειραιώς μπορούν άμεσα να δουν τα χρήματα που μπήκαν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Οι δικαιούχοι που λαμβάνουν τις επιδοτήσεις σε λογαριασμούς άλλων τραπεζών θα έχουν τα χρήματα διαθέσιμα από αύριο Πέμπτη 23 του μήνα.
Ως την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές ο ΟΠΕΚΕΠΕ δεν είχε δώσει στην δημοσιότητα την καθιερωμένη ανακοίνωση που αναφέρεται στα στοιχεία της πληρωμής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ώρα 5.30 το απόγευμα Η ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ για την πληρωμή


Σήμερα, 22.12.2021, καταβάλλονται από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, άμεσες ενισχύσεις για τις αιτήσεις 2021, συνολικού ποσού 851.647.764,36 ευρώ. Οι ενισχύσεις αυτές αφορούν:

- Υπόλοιπο βασικής ενίσχυσης ύψους 332.332.959,15 ευρώ σε 594.463 δικαιούχους που αντιστοιχεί στο συνολικό δικαιούμενο ποσό (100%). Από το ανωτέρω αναφερόμενο ποσό βασικής ενίσχυσης που χορηγείται σήμερα, περίπου το ποσό των 31 εκ. ευρώ αφορά δικαιώματα που προέρχονται από το εθνικό απόθεμα έτους 2021. Μαζί με την προκαταβολή που δόθηκε τον περασμένο Οκτώβριο το σύνολο της βασικής ενίσχυσης που έχει καταβληθεί στους Έλληνες γεωργούς ανέρχεται στο ποσό των 965.767.722,59 εκ. ευρώ.

- Πράσινη ενίσχυση ύψους 491.308.426,18 ευρώ σε 600.137 δικαιούχους.
- Ενίσχυση για τους γεωργούς νεαρής ηλικίας ύψους 28.006.379,03 ευρώ σε 64.881 δικαιούχους.
Επισημαίνεται ότι το συνολικό καθαρό ποσό των 833.189.688,42 ευρώ που καταβάλλεται σήμερα, προκύπτει από το μικτό ποσό των 851.647.764,36 ευρώ, μετά την εφαρμογή παρακράτησης ποσοστού περίπου 1,66%, λόγω δημοσιονομικής πειθαρχίας (για ποσά άμεσων ενισχύσεων άνω των 2.000 ευρώ, βάσει του Καν. (ΕΕ) 1306/2013) και τυχόν συμψηφισμών με κυρώσεις προηγούμενων ετών. Το ποσό της δημοσιονομικής πειθαρχίας επιστρέφεται στο επόμενο οικονομικό έτος.
Υπενθυμίζεται ότι για την ενημέρωσή τους σχετικά με τις πληρωμές, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν από την Παρασκευή 24/12/21 να:
- έχουν προσωποποιημένη πληροφόρηση μέσω της εφαρμογής «Καρτέλα του Αγρότη» (https://osdeopekepe.dikaiomata.gr/FarmersTab), κάνοντας χρήση των προσωπικών κωδικών που έχουν για την πρόσβαση στις υπηρεσίες του ΟΠΕΚΕΠΕ, καθώς και μέσω της εξειδικευμένης εφαρμογής «Δημοσιοποίηση Πληρωμών» (https://dip.opekepe.gr) με χρήση των κωδικών πρόσβασης στο Πληροφοριακό Σύστημα του Υπουργείου Οικονομικών (taxisnet) ή,
- να απευθύνονται στους φορείς υποβολής των αιτήσεων ενίσχυσης, στο αυτοματοποιημένο τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ (2108802000) και στο τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης του ΥΠΑΑΤ (1540) το οποίο λειτουργεί τις εργάσιμες ημέρες από τις 09:00 έως τις 17:00.
Επισημαίνεται τέλος ότι, το σύστημα για την υποβολή διοικητικών πράξεων για την Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης 2021 θα είναι διαθέσιμο μέχρι 31/1/2022.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ελαφρά μείωση της δηλωμένης ανεργίας το Μάρτιο στο Βόρειο Αιγαίο

Γυναίκες το 65% των ανέργων της χώρας
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΟΡΑ

«Καμπάνες» σε 11 επιχειρήσεις για «μαϊμού» εκπτώσεις

Aνάμεσα τους και η επιχείρηση αθλητικών ειδών Cosmos Sport που έχει υποκατάστημα στη Μυτιλήνη
ΕΡΓΑΣΙΑ

Προσλήψεις κι όχι απολύσεις έχει ανάγκη η ΔΕΥΑ Λέσβου

Επείγουσα έκκληση από το Σύλλογο Εργαζομένων της ΔΕΥΑΛ Λέσβου για την ανάγκη να διατηρηθούν στο δυναμικό της εταιρεία οι 13 εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν κατά την πανδημία του Covid – 19
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ανω κάτω οι πληρωμές των συνδεδεμένων επιδοτήσεων

Έκλεισε η πλατφόρμα του ΟΠΕΚΕΠΕ για να γίνουν πληρωμές αλλά θα ανοίξει ξανά για την υποβολή κι άλλων δικαιολογητικών. Δεν πιάνει τον στόχο καταβολής 700 εκατ. ευρώ ως το Πάσχα ο ΟΠΕΚΕΠΕ.
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

«Welcome» Μητσοτάκη στους Τούρκους από τη Μυτιλήνη

«Είμαστε από την επιτροπή υποδοχής» τόνισε χαριτολογώντας ο πρωθυπουργός στα αγγλικά, στον πρώτο σταθμό της επίσκεψής του στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΡΟΤΕΣ

Εκτενής συζήτηση για το καθεστώς ενίσχυσης του κόστους μεταφοράς των ζωοτροφών

Κτηνοτροφικοί συνεταιρισμοί, έμποροι ζωοτροφών και μεταφορείς της Λέσβου ζητούν αύξηση της ενίσχυσης για την αντιμετώπιση του υψηλού κόστους μεταφορά των ζωοτροφών στα νησιά
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ανακοινώθηκαν τα δρομολόγια του Aqua Blue

Δείτε τις ώρες αναχώρησης από Λαύριο και Καβάλα του πλοίου που θα εξυπηρετεί την άγονη γραμμή της Λήμνου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Αγανάκτηση για τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις στη Λήμνο

Κοινή επιστολή διαμαρτυρίας από τον Έπαρχο Λήμνου, την Δήμαρχο Λήμνου και τον Δήμαρχο Αγίου Ευστρατίου
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ημέρα Καριέρας από τους Φοιτητές

Διοργάνωσαν Ημερίδα για δεύτερη χρονιά οι φοιτητικοί Σύλλογοι Κοινωνιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΑΓΟΡΑ

Πασχαλινό ωράριο στην αγορά της Μυτιλήνης

Ξεκινά την Κυριακή των Βαΐων όπου τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ξανά πύλη εισόδου στην Πέτρα

Ξεκινά τη λειτουργία της για να υποδεχτεί κυρίως επισκέπτες από την Τουρκία