× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Πρεμιέρα σήμερα στη Μυτιλήνη για τη «Σμύρνη μου αγαπημένη»

Η συνέντευξη που παραχώρησε η Μιμή Ντενίση από τα γυρίσματα στην Αγιάσο

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 23/12/2021

Πρεμιέρα σήμερα στη Μυτιλήνη για τη «Σμύρνη μου αγαπημένη»

Στον κινηματογράφο «Αρίων» στη Μυτιλήνη έχει πρεμιέρα σήμερα, Πέμπτη η πολυαναμενόμενη ταινία που γυρίστηκε και στο νησί μας, «Σμύρνη μου αγαπημένη», με πολλές προβολές καθημερινά και για ένα μήνα, όπως ενημέρωσε το Σινέ Αρίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το «Ν» είχε βρεθεί στα γυρίσματα της ταινίας στην Αγιάσο το περασμένο καλοκαίρι, και μίλησε με πολλούς πρωταγωνιστές, αλλά και με τη Μιμή Ντενίση.

«Η “Σμύρνη” δεν θα μπορούσε να γυριστεί σε κανένα άλλο μέρος, παρά στη Λέσβο» τόνισε η Μιμή Ντενίση σε ερώτησή μας που έγινε στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας της Παναγίας της Αγιάσου. Η όμορφη Αγιάσος είχε ταξιδέψει στο χρόνο μέσα από σκηνικά και κοστούμια του περασμένου αιώνα.

Πάνω από 1800 κοστούμια ράφτηκαν, ενώ οι ντόπιοι κομπάρσοι εντυπωσίασαν με το ταλέντο τους τη Μιμή Ντενίση, η οποία μας είπε ότι τους έβαλαν τα γυαλιά, σε μια υπερπαραγωγή που η ίδια θεωρεί ότι πρέπει η Λέσβος να μετατρέψει σε σήμα κατατεθέν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεκάδες άνθρωποι όλων των ειδικοτήτων βρέθηκαν πάνω από ένα μήνα στη Λέσβο έχοντας δοκιμάσει το καλό φαγητό του νησιού και έχοντας συνομιλήσει με επιχειρηματίες και κατοίκους όχι μόνο για την ταινία αλλά και για την καθημερινότητα της Λέσβου. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αρχοντικά, πιάτα, καλντερίμια, σοκάκια της Λέσβου ήταν η συνταγή για να γυριστεί και εδώ η «Σμύρνη μου αγαπημένη». Εικόνες, τοπικά προϊόντα, όμορφοι τόποι και οι συνδυασμοί της Λέσβου κάνουν απίστευτο αυτό το νησί, σχολίασε από την πλευρά της η Κατερίνα Γερονικολού που θέλει να επισκεφτεί όλη τη Λέσβο και ανεβάζει φωτογραφίες από το νησί μας γιατί το έχει αγαπήσει. «Το φαγητό είναι σκάνδαλο, εδώ» είπε χαμογελώντας.

Η κ. Ντενίση δεν παρέλειψε να μιλήσει με θερμά λόγια για τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη, αλλά και τη σύζυγό του, Δήμητρα, καθώς «άλλοι δεν είχαν καταλάβει τι σημαίνει για τον τόπο αυτή η παραγωγή». Μίλησε για το Απολιθωμένο Δάσος και ξανά για την ομορφιά της Λέσβου. «Βεβαίως πολύ ωραίες και οι Κυκλάδες, αλλά εδώ μιλάμε για νησιά αριστουργήματα, όπως η Λέσβος και η Χίος» τόνισε η κ. Ντενίση. «Το αμάξι μου νομίζω ότι δεν χωράει άλλα δώρα» πρόσθεσε στη συνέχεια για να εκθειάσει τη φιλοξενία και τη θερμή υποδοχή των κατοίκων της Λέσβου».

Για τις ανάγκες της κινηματογραφικής αναδιαμόρφωσης της ιστορίας, η Μιμή Ντενίση συνεργάστηκε με τον φίλο της, σεναριογράφο Μάρτιν Σέρμαν και την παραγωγή έχει αναλάβει η εταιρεία Tanweer. Θυμίζουμε ότι πριν αποφασίσει να μετατρέψει το έργο σε ταινία, η Σμύρνη μου αγαπημένη ήταν η θεατρική παράσταση που έσπασε τα ταμεία από το 2014, και αναμένεται να βγεί στους κινηματογράφους στο τέλος του 2021 και αρχές του 2022, στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή:

Το 2015, η Φιλιώ Μπαλτατζή, μία ηλικιωμένη Ελληνοαμερικανίδα, σπεύδει στη Μυτιλήνη με την εγγονή της, για να συμπαρασταθεί στους Σύριους πρόσφυγες. Κανείς δεν ξέρει την καταγωγή της, κανείς δεν ξέρει ότι η Σμυρνιά γιαγιά της βρέθηκε κάποτε στο ίδιο νησί κατατρεγμένη και προσφυγοπούλα. Το τεφτεράκι με τις συνταγές της συνονόματης γιαγιάς ξετυλίγει την πολυτάραχη ιστορία της κοσμοπολίτικης οικογένειας Μπαλτατζή, όπως διαμορφώνεται από τις τραγικές διεθνείς εξελίξεις που καθόρισαν τη μοίρα ολόκληρων λαών. Διαφορετικές γενιές γυναικών της ίδιας οικογένειας ενώνονται στον χώρο και τον χρόνο, μέσα από τα νήματα της ιστορίας. Παρόν και παρελθόν γίνονται ένα.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Συνεργασία για τον φάρο πολιτισμού, το Αναγνωστήριο Αγιάσου

Αστεγοι, Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Μυτιλήνης συνδράμουν και ζητούν να φτιαχτεί η στέγη του ιστορικού σωματείου- Τι λένε Α. Σαμαρτζίδου, Χ. Μαλακός και Θ. Χατζηλάμπρου στο «Ν»
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΒΙΒΛΙΟ

H Nάσια Δαφιώτη στο Βook and Αrt

Το Σάββατο 27 Απριλίου
ΘΕΑΤΡΟ

«Ο ραφτάκος των λέξεων» στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Οι Γονείς του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης φέρνουν τη θεατρική ομάδα «Μικρός Νότος»
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Το λιομάζωμα του Θεόφιλου δίπλα στον Ελύτη, στο πάρκο Χατζηδήμου

Μια ακόμη εικαστική παρέμβαση υψηλής αισθητικής έρχεται να προστεθεί δίπλα στο γκράφιτι του Λέσβιου ποιητή, στο κέντρο της Μυτιλήνης, στην οδό Κομνηνάκη
ΒΙΒΛΙΟ

Βιβλία για τα συναισθήματα και τις επιλογές μας

Γράφει η ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΔΑΦΙΩΤΗ*
ΘΕΑΤΡΟ

«Δεν πληρώνω ‑ Δεν πληρώνω» στο Μεσότοπο

Το Σάββατο 20 Απριλίου 2024 στις 8:00 το απόγευμα θα δοθεί η τελευταία παράσταση της πρώτης περιοδείας
ΘΕΑΤΡΟ

Μια ζωή «Οδυσσεβάχ» και… «Κυκλολωτογοργοκιρκιλάριζο»!

Ένα μεγάλο χειροκρότημα για όλο το θίασο της ΠασπARTού από το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΘΕΑΤΡΟ

Ο Γιώργος Αρμένης σε παράσταση στη Λέσβο

«Χόρεψέ με πατέρα» στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Ο μαθητικός φακός ανέδειξε τα νησιά

Διαγωνισμό φωτογραφίας έκανε το Πρότυπο Λύκειο Μυτιλήνης με 117 συμμετοχές
ΘΕΑΤΡΟ

Συμβολική προσφορά στον Φάρο του Πολιτισμού μας

Aπό θεατρικές ομάδες της Μυτιλήνης για το εγκαταλελειμμένο Αναγνωστήριο Αγιάσου