× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Στο επίκεντρο συζήτησης η ακρίβεια

Συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής είχαν εκπρόσωποι των επαγγελματιών, βιοτεχνών και εργαζομένων στη Λέσβο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 23/12/2021

Στο επίκεντρο συζήτησης η ακρίβεια

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλη Κουτουλάκη και το Γενικό Διευθυντή Παύλο Μιχαλακέλη και θέμα τα προβλήματα με τις αυξήσεις σε όλα τα προϊόντα, στην ενέργεια, στα καύσιμα και στις μεταφορές. Στη συνάντηση με τον κ. Κουτουλάκη συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Λέσβου Ν. Μπουλμπούλης, ο Γενικός γραμματέας του Παλλεσβιακού Εργατουπαλληλικού Κέντρου Χ. Ντινέλης και ο Πρόεδρος του Συλλόγου ΑΣΠΙΝΑ Ν. Γιαννάκας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα αιτήματα που είχαν κατατεθεί από την Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Λέσβου, την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου, το Συνδικάτο Οικοδόμων και Εργαζομένων, το Σωματείο Εργαζομένων Επισιτιστικών και Τουριστικών Υπαλλήλων, το Σωματείο Επαγγελματιών Υπαλλήλων Οδηγών και Εισπρακτόρων, το Σωματείο Αρτοποιών, το Σύλλογο Υδραυλικών, το Εμπορικό Σύλλογο, το Σύλλογο Αργυροχρυσοχόων και Ωρολογοποιών, τον Αγροτικό Σύλλογο Λουτροπόλεως Θερμής, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Μυτιλήνης, την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το Παλλεσβιακό Εργατουπαλληλικό Κέντρο, το Σύλλογο Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης και το Σύλλογο Προοδευτικών Γυναικών Μανταμάδου.

Στο Γενικό Γραμματέα μεταφέρθηκε σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση «η ανάγκη για διαφορετική πολιτική για τα νησιά λόγω των πολυετών καθώς και την αποζημίωση για όλη αυτή την ζημία».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση ο κ. Κουτουλάκης ενημέρωσε ότι «ότι εντός του Ιανουαρίου θα πληρωθούν οι επιχειρήσεις και οι πολίτες τα ποσά που δικαιούνται από το Μεταφορικό Ισοδύναμο». Επιβεβαίωσε ότι «γίνεται προσπάθεια για την επέκταση του Μεταφορικού Ισοδύναμου που είναι ένα από τα κύρια αιτήματα όλων στο νησί, καθώς και την προσπάθεια για μία σταθερή ακτοπλοϊκή γραμμή με την Θεσσαλονίκη εντός του 2022».

Όπως αναφέρει ο κ. Γιαννάκας πρόεδρος του Συλλόγου ΑΣΠΙΔΑ «η  συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και ελπίζουμε να φέρει κάποια αποτελέσματα. Ο Σύλλογος Εστίασης ΑΣΠΙΔΑ κατέθεσε και έρευνες, μελέτες και δημοσκοπήσεις που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα για τον κλάδο της Εστίασης».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Αθανασίου για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Ο βουλευτής της Ν.Δ. συμμετείχε στην παρουσίαση του βιβλίου του εγκληματολόγου Άγγελου Τσιγκρή
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Απολύθηκαν από το Δήμο Μυτιλήνης οι 26 συμβασιούχοι covid

Το δικαστήριο απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει για την παραμονή τους
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσίασε την Εθνική Πράσινη Συμφωνία ο Πέτρος Κόκκαλης

Την πολιτική πρόταση του κόμματος Κόσμος πλαισιώνουν οι «Πράσινοι – Οικολογία» και το «Βολτ Ελλάδας»
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Έκλεψε την πόρτα από αγρόκτημα

Σε βάρος του φερόμενου ως δράστη σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

30 κιλά αχιβάδες εντόπισε το λιμενικό

Σε έλεγχο στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΜΟΥΣΙΚΗ

Party για τον έναν χρόνο Sat Games στη Μυτιλήνη

Την Κυριακή 28 Απριλίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το «καλάθι της αγάπης» σε 140 οικογένειες της Λέσβου

Τρόφιμα από τον Ερυθρό Σταυρό σε ευάλωτους, αλλά και στο Κοινωνικό Συσσίτιο της Μητρόπολης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

«Χόρεψέ με πατέρα» σήμερα, Πέμπτη στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο μεγάλος ηθοποιός και σκηνοθέτης, Γιώργος Αρμένης μιλά στο «Ν» για το έργο της Κατερίνας Αντωνιάδου
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Στους «τίτλους τέλους» οι αυξήσεις για τα Σχέδια Βελτίωσης του Βορείου Αιγαίου

Παρέμβαση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Παναγιώτη Παρασκευαΐδη για τη μειωμένη χρηματοδότηση των νησιών μας σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ελλάδα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζουν Αγία Ειρήνη και Αγιος Θεράποντας στη Μυτιλήνη

Οι πανηγυρικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν τη Λαμπροβδομάδα και στις 13 έως 19 Μαΐου
ΥΓΕΙΑ

Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις από το υπουργείο Υγείας και μέτρα προφύλαξης

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα, σε πολλές περιοχές της Λέσβου, λόγω της αφρικανικής σκόνης που έχει κάνει την εμφάνισή της τις τελευταίες ημέρες