× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Πρωτοχρονιά στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Μιλάνε στο «Ν» γιατροί και νοσηλευτές της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, οι «σύγχρονοι ήρωες» που αγωνίζονται για τη ζωή κάτω από δύσκολες συνθήκες

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 1/1/2022

Πρωτοχρονιά στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Μυτιλήνης
Φωτογραφίες-βίντεο: Παναγιώτης Μπαλάσκας

Το δικό τους αγώνα δίνουν καθημερινά, ανεξαρτήτως γιορτών και αργιών, οι γιατροί και οι νοσηλευτές της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου της Μυτιλήνης. Η οποία τα τελευταία δύο χρόνια έχει επιβαρυνθεί και με την φροντίδα δεκάδων περιστατικών συμπολιτών μας που νοσηλεύτηκαν εκεί αντιμετωπίζοντας τον κορονοιό.

«Μέσα στη Μονάδα, είπε μιλώντας στο «Ν» ο Διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Ευθύμης Ζιώγας, έχουμε διαμορφώσει ειδικό χώρο για τα περιστατικά covid. Αυτή τη στιγμή ευτυχώς δεν έχουμε κανέναν ασθενή διασωληνωμένο, ωστόσο στα δύο χρόνια της πανδημίας χρειάστηκε να νοσηλεύσουμε περίπου 60 άτομα».

O Διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, Ευθύμης Ζιώγας

Όπως επισήμανε ο Διευθυντής της ΜΕΘ σε γενικές γραμμές η κατάσταση ήταν και εξακολουθεί να είναι ελεγχόμενη με τα περιστατικά κορονοϊού. «Μόνο την πρώτη περίοδο, σημείωσε, το φθινόπωρο του 2020 χρειάστηκε να γίνει διακομιδή 2-3 ασθενών».

«Έκτοτε, συνέχισε, δεν χρειάσθηκε να μεταφερθεί άλλος ασθενής στην Αθήνα, αντίθετα πολλές φορές φιλοξενήθηκαν στη Μονάδα του Βοστάνειου ασθενείς με κορονοϊό από άλλα νησιά του Βορείου και του Νοτίου Αιγαίου. Αυτό που βοήθησε στην αναβάθμιση της κλινικής μας ήταν η προσθήκη δύο επιπλέον κλινών που ήταν δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχου».

Σημαντικός παράγοντας  στην εύρυθμη λειτουργία της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας είναι το νοσηλευτικό  προσωπικό το οποίο νύχτα μέρα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη φροντίδα των ασθενών.

Όπως αναφέρει η Παναγιώτα Μαντζιώκα νοσηλεύτρια της ΜΕΘ, την τελευταία διετία δοκιμάστηκαν οι αντοχές του προσωπικού σε νέες πρωτόγνωρες συνθήκες. Ωστόσο όπως είπε όλοι ανταποκρίθηκαν και ανταποκρίνονται με μεγάλη υπευθυνότητα. «Υποδεχθήκαμε τα τελευταία χρόνια νέους συναδέλφους οι οποίοι δεν είχαν την απαραίτητη εκπαίδευση κι έτσι μέσα σε όλη αυτή τη δύσκολη κατάσταση έπρεπε να φροντίσουμε και για αυτό.

Οφείλουμε να πούμε όμως πως όλοι οι νέοι νοσηλευτές, πολύ γρήγορα εκπαιδεύτηκαν και στηρίζουν δυνατά τη λειτουργία της Μονάδας μας. Αν δεν υπήρχαν αυτοί οι άνθρωποι δεν θα τα βγάζαμε πέρα. Είναι πολύ σημαντικό τα παιδιά αυτά να παραμείνουν στις θέσεις τους και μετά τη λήξη των συμβάσεών τους» κατέληξε η κ. Μαντζιώκα.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ