× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Είδος προς εξαφάνιση τα μοριακά τεστ στις δημόσιες δομές υγείας της Λέσβου»

Δήλωση της Μαρίας Κομνηνάκα, βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ για τον υψηλό αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού στη Λέσβο και την έλλειψη μοριακών τεστ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 3/1/2022

«Είδος προς εξαφάνιση τα μοριακά τεστ στις δημόσιες δομές υγείας της Λέσβου»

Την έλλειψη μοριακών τεστ επιβεβαίωσε σήμερα τηλεφωνικά η Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Μυτιλήνης Ελεονώρα Μανιάτη σε επικοινωνία που είχε μαζί της η βουλευτής του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ μετά  τις εικόνες με ατέλειωτες ουρές για ένα τεστ, ακολούθησε η πληροφορία ότι πολλοί συμπολίτες μας  έφυγαν άπραγοι από το Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης, λόγω έλλειψης μοριακών τεστ. Όπως τόνισε η Ελεονώρα Μανιάτη  υπάρχει  έλλειψη τεστ, λόγω της μεγάλης προσέλευσης κόσμου ενώ ανέφερε ότι πλέον θα γίνεται επιλεκτική αξιοποίησή τους, μετά τις πρόσφατες οδηγίες του Υπουργείου Υγείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε δήλωσή της η βουλευτής Μαρία Κομνηνάκα επισημαίνει:

«Είναι απαράδεκτο την ώρα που σημειώνονται καθημερινά ρεκόρ κρουσμάτων και στη Λέσβο και η εξάπλωση της πανδημίας βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα, να μετατρέπονται τα μοριακά τεστ σε είδος προς εξαφάνιση στις δημόσιες δομές υγείας του νησιού. Την ίδια στιγμή βέβαια δημιουργούνται ουρές έξω από τα ιδιωτικά διαγνωστικά, όπου αναγκάζεται να καταφύγει ο κόσμος είτε για επιβεβαίωση της θετικότητας στον κορονοϊό είτε προληπτικά, βάζοντας βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Εδώ και τώρα, να εξασφαλιστεί, επάρκεια σε τεστ διάγνωσης του κορονοϊού, και να σταλούν με ευθύνη του Υπουργείου μοριακά τεστ (PCR),τα οποία θα συνδράμουν στην ακριβή διάγνωση της νόσου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κυβέρνηση, που κρύβεται πίσω από την «ατομική ευθύνη» και τον ανορθολογισμό που η ίδια τροφοδοτεί με τις παλινωδίες και τα πρωτόκολλα λάστιχο, όπως το αίσχος της 5ήμερης καραντίνας για τους εργαζόμενους, προκειμένου να μη διαταραχθεί η “λειτουργία της οικονομίας”, φέρει τεράστια ευθύνη για την επικίνδυνη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Είναι πραγματικά αδιανόητο και εγκληματικό να μη δίνεται ακόμα και τώρα η δυνατότητα για μαζικά και επαναλαμβανόμενα δωρεάν διαγνωστικά τεστ για όλους, με στήριξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με το αναγκαίο προσωπικό και μέσα, με περισσότερες κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ, προκειμένου να πάψουν οι εικόνες συνωστισμού σε ατέλειωτες ουρές για ώρες. Και φυσικά με επίταξη ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων, προκειμένου να εξασφαλιστεί και η δωρεάν χορήγηση μοριακού τεστ σε όσους το έχουν ανάγκη, με βάση τις επιστημονικές ενδείξεις και στο πλαίσιο της απαραίτητης ιχνηλάτησης.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«57 μπαλόνια όσες και οι ψυχές που χάθηκαν για την υποδοχή του Πρωθυπουργού»

Τοποθετήθηκαν στα κάγκελα των Κεντρικών Λυκείων Μυτιλήνης από την Κίνηση Μνήμης και Δράσης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Το 41% δεν σημαίνει λευκή επιταγή, κύριε Μητσοτάκη»

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στο «Ν» η βουλεύτρια Ν. Λέσβου του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα, ιδιαίτερα για την εξεταστική επιτροπή για τα Τέμπη και τις ευρωεκλογές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκαταβολική κριτική σε Μητσοτάκη από το ΠΑΣΟΚ

Ανακοίνωση της Ν.Ε. Λέσβου του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τoν Πρωθυπουργό πως «εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνον τις εταιρίες και τα μεγάλα συμφέροντα»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Απομακρύνονται οι θάλαμοι των καρτοτηλεφώνων από τη Μυτιλήνη

Η Κοινότητα Μυτιλήνης σε συνεργασία με τον ΟΤΕ προχωρούν στην απομάκρυνση τους και την αποκατάσταση των πεζοδρομίων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρασκευαΐδης: Ο δρόμος Καλλονής – Σιγρίου έργο του ΠΑΣΟΚ

Αναλυτική δήλωση του βουλευτή για το έργο που θα εγκαινιάσει ο Πρωθυπουργός, τις δημόσιες υποδομές που έχει ανάγκη η Λέσβος και τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπισθούν
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Πέθανε ο παλαιότερος και πιο ξακουστός ξυλογλύπτης της Αγιάσου

90 ετών έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Καμαρός
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Eκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας

Με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καθαρά προεκλογική η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο»

Ανακοίνωση τoυ μέλους Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Βάσως Χοχλάκα