× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ο κορονοϊός αποδεκατίζει τις αστυνομικές υπηρεσίες της Λέσβου

Νοσούν πάνω από 65 αστυνομικοί. Μέτρα προστασίας και στοχευμένες παρεμβάσεις ζητά από την Αστυνομική Διεύθυνση ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βασίλης Ροδόπουλος

Δημοσίευση 5/1/2022

Ο κορονοϊός αποδεκατίζει τις αστυνομικές υπηρεσίες της Λέσβου

Σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των αστυνομικών υπηρεσιών της Λέσβου, φαίνεται ότι δημιουργεί η ραγδαία εξάπλωση του κορονοϊού και της μετάλλαξης Όμικρον η οποία έχει στείλει στα σπίτια τους με αναρρωτική άδεια τουλάχιστον 65 με 66 αστυνομικούς που υπηρετούν σε τμήματα του νησιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την είδηση επιβεβαίωσε ο πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Λέσβου Βασίλης Ροδόπουλος ο οποίος σημείωσε μεταξύ άλλων ότι οι Αστυνομικοί βρίσκονται διαρκώς στην πρώτη γραμμή, έχουν επαφές με πολύ κόσμο και συναδέλφους τους από διαφορετικά τμήματα, γεγονός που βοηθά στην εξάπλωση του ιού.

«Από την πληροφόρηση που έχουμε ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Λέσβου, τουλάχιστον 65 ίσως και περισσότεροι συνάδελφοι, αυτή τη στιγμή νοσούν από κορονοϊό. Γενικά σε αυτή τη φάση ο ιός δεν κάνει εξαιρέσεις και έτσι έχουν μολυνθεί εμβολιασμένοι και μη εμβολιασμένοι συνάδελφοι κάθε ηλικίας και από διαφορετικές υπηρεσίες και τμήματα.

Όλοι γνωρίζουν ότι στη διάρκεια της πανδημίας, όπως άλλωστε και σε όλες τις έκτακτες καταστάσεις που αντιμετωπίζει το νησί μας και η χώρα μας γενικότερα, οι αστυνομικοί υπάλληλοι είναι στην πρώτη γραμμή σε όλα τα επίπεδα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο αυξημένοι έλεγχοι και μάλιστα τις γιορτές  το βόρειο Αιγαίο ήταν τρίτο σε παραβάσεις και ελέγχους μετά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Ωστόσο αυτό που διαπιστώνουμε είναι ότι τα μέτρα αυτά  δεν αποδίδουν, δεν βοηθούν σε κάτι και αντίθετα ο ιός συνεχίζει να εξαπλώνεται. Ισως στη Λέσβο θα πρέπει να επανεξετασθεί το ζήτημα των ελέγχων με πιο στοχευμένες παρεμβάσεις και ελέγχους. 

Από την πλευρά μας θα ευχηθούμε φυσικά καλή ανάρρωση και περαστικά σε όλους τους αστυνομικούς που νοσούν και θα έρθουμε σε επαφή με τη Διοίκηση της Αστυνομίας  ώστε να ληφθούν μέτρα προστασίας των συναδέλφων. Εάν συνεχιστεί η διασπορά του ιού με αυτό το ρυθμό πολύ σύντομα θα αντιμετωπίσουμε σοβαρά προβλήματα λειτουργίας των αστυνομικών τμημάτων και των υπηρεσιών. 

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι οι μετακινήσεις με περιπολικό στο οποίο βρίσκονται 3-4 άτομα κάθε φορά. Επίσης ο ίδιος αστυνομικός από την Τροχαία για παράδειγμα που βρίσκεται σήμερα στην υπηρεσία του με συγκεκριμένα άτομα, ανά πάσα στιγμή μπορεί να μετακινηθεί με το περιπολικό μαζί με συναδέλφους από άλλο τμήμα και υπηρεσία για την διευθέτηση κάποιας υπόθεσης. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι επαφές μεταξύ μας δεν είναι ούτε σταθερές ούτε συγκεκριμένες και έτσι η διασπορά μπορεί να γίνει γρήγορα και ανεξέλεγκτα, παρά τη λήψη μέτρων». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος ο Βασίλης Ροδόπολυλος στο ζήτημα των εμβολιασμένων στην Αστυνομία σημείωσε μεταξύ άλλων ότι το ποσοστό των εμβολιασμένων αστυνομικών στη Λέσβο είναι πάνω από 70%. Προσωπικά είμαι υπέρ του εμβολιασμού ως μοναδικό μέσο προστασίας από βαριά νόσηση και στις συζητήσεις μου με τους συναδέλφους αναφέρομαι σε αυτό με κάθε ευκαιρία. Από εκεί και πέρα είμαστε κατά της υποχρεωτικότητας, επειδή θεωρούμε ότι η λύση του προβλήματος είναι η πειθώ και όχι ο εξαναγκασμός.  

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργούν οι ναύτες την Πρωτομαγιά

Η ΠΕΝΕΝ (Πανελλήνια Ένωση Ναυτών ) ανακοίνωσε την συμμετοχή της στην απεργία της Πρωτομαγιάς
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργιακή συγκέντρωση την 1η Μάη στην Πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης

Το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο στην ανακοίνωση του τονίζει πως η 1η Μάη είναι η ημέρα που οι εργάτες σηκώνουν ψηλά τις γροθιές τους και ενώνουν τις φωνές τους.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Προσωρινή δικαίωση για 13 εργαζόμενους της ΔΕΥΑΛ

Παραμένουν στη θέση τους με προσωρινή διαταγή
ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Συνελήφθη γιατί κλώτσησε το σκύλο του

Καταγγελία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ζώα συντροφιάς στη Μυτιλήνη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στην Ισπανία το 4ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης

Στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus
ΔΡΑΣΕΙΣ

Βάστρια, «η αρχή ενός αγώνα»

Αυτοψία από τη Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο στις εργασίες για τη νέα δομή
ΕΡΓΑΣΙΑ

Περιοδεία στην αγορά για την Εργατική Πρωτομαγιά

Και παρέμβαση στην Επιθεώρηση Εργασίας από την Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνέντευξη Μουτζούρη σε Γερμανούς φοιτητές

Από το Πολιτικό ίδρυμα Konrad – Adenauer Stiftung
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Με αστροναύτη θα μιλήσει το 1ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης!

Στον… διαστημικό διαγωνισμό η Γ τάξη και ο όμιλος 3D Printing
ΥΓΕΙΑ

Στη Μυτιλήνη ο Αδωνις Γεωργιάδης

Θα εγκαινιάσει το νέο κτήριο του ΕΚΑΒ ο υπουργός Υγείας
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Δεύτερο τροχαίο στη νέα επαρχιακή οδό Καλλονής‑Σιγρίου

Πρόκειται για τον δρόμο που εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 19 Απριλίου από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ταξίδεψαν μικρούς και μεγάλους σε μαγικούς κόσμους

Δαφιώτη και Μολυβιάτης στο Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Πηγής