× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Bιβλιοπαρούση παιδικών βιβλίων λίγο πριν ανοίξουν τα σχολεία

Γράφει η ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΔΑΦΙΩΤΗ*

Δημοσίευση 8/1/2022

Bιβλιοπαρούση παιδικών βιβλίων λίγο πριν ανοίξουν τα σχολεία

Το Δέντρο που είχε φτερά, της Αγγελικής Δαρλάση, με τις υπέροχες εικόνες του Βασίλη Κουτσογιάννη, με εντυπωσίασε και έτσι σας το προτείνω! Είναι κατάλληλο για παιδιά και γονείς!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν είναι ένα δέντρο Χριστουγεννιάτικο, μην πάει εκεί ο νους σας, είναι ένα δέντρο ξεχωριστό και πολύ τυχερό, θα έλεγα! Πολύ όμορφο, μα μοναχικό! Αυτό το δεύτερο, όμως ευτυχώς άλλαξε! Με την δύναμη της αγάπης που κάνει θαύματα! Τέτοια που ένα μικρό πουλί, μπορεί να κάνει ένα μεγάλο δέντρο να αποκτήσει φτερά και το πουλί ρίζες! Διαβάστε το! Θα σας κάνει να νιώσετε όμορφα! Είναι ότι πρέπει για την αρχή ενός νέου χρόνου! ‘’Για να περνάει ο καιρός …όμορφα’’. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο! Και μια ευχή βγαλμένη από το βιβλίο, θα δώσω για τα παιδιά : «Βαθιές ρίζες, να ριζώσεις, δυνατά φτερά , για να πετάς».

Η Χριστουγεννίατικη ευχή του κυρίου Ασβού, που έχει αποδώσει θαυμάσια στα ελληνικά η Ράνια Μπουμπουρή, μας μιλάει για το πώς πέρασε τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, σε ποια ατμόσφαιρα διαφορετική από άλλες μέρες και χρονιές, ο κύριος Ασβός! Και αυτό χάρη σε μία ευχή! Ο κυρ Ασβός, που όλοι αντιπαθούσαν! Και εκείνος αντιπαθούσε τις γιορτές! Ένα γράμμα όμως τα άλλαξε όλα αυτά! Ή μάλλον μια πρόσκληση! Περισσότερα δεν θα σας πω, θα τα δείτε στο βιβλίο!

Ένα βιβλίο με ωραία εικονογράφηση, γεμάτο παραθυράκια που κρύβουν εικόνες, και ζωγραφιστά κρυμμένα δώρα! Ότι πρέπει για παιδιά προσχολικής ηλικίας! Κυκλοφόρησε αυτές τις γιορτές από τις εκδόσεις Ψυχογιός!

Ο κύκλος των Κυκλάδων. Δεν ξέρω πόσοι από εσάς τόλμησαν ή μπόρεσαν να ταξιδέψουν τούτες τις γιορτές! Ξέρω όμως έναν πολύ καλό και σίγουρο τρόπο, ασφαλή για να ταξιδέψει κάποιος, και αυτός είναι με ένα καλό βιβλίο! Αν μάλιστα αγαπά τα νησιά, του προτείνω να ζήσει μια ταξιδιωτική περιπέτεια με απρόοπτα, εκπλήξεις και μυστήριο, γνωρίζοντας με έναν διαφορετικό τρόπο τα νησιά των Κυκλάδων! Επίσης παίξτε με την μικρή τυχερή τράπουλα των Κυκλάδων που υπάρχει στο βιβλίο! Μάθετε παίζοντας! Ο καλύτερος τρόπος για να πάρει ένα παιδί γνώσεις και να τις θυμάται!

Εξαιρετική δουλεία έχουν κάνει η Βάσια Εξάρχου, στα κείμενα και στην εικονογράφηση, καθώς και ο Δημήτρης Δουράμπεης και η Άννυ Δαδούκη στις εικόνες! Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέδρος, και προτείνετε για παιδιά από 8 ετών!

*Η Αθανασία Δαφιώτη είναι Δημοσιογράφος- Θεατρολόγος

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΘΕΑΤΡΟ

«Δεν πληρώνω ‑ Δεν πληρώνω» στο Μεσότοπο

Το Σάββατο 20 Απριλίου 2024 στις 8:00 το απόγευμα θα δοθεί η τελευταία παράσταση της πρώτης περιοδείας
ΘΕΑΤΡΟ

Μια ζωή «Οδυσσεβάχ» και… «Κυκλολωτογοργοκιρκιλάριζο»!

Ένα μεγάλο χειροκρότημα για όλο το θίασο της ΠασπARTού από το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΘΕΑΤΡΟ

Ο Γιώργος Αρμένης σε παράσταση στη Λέσβο

«Χόρεψέ με πατέρα» στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Ο μαθητικός φακός ανέδειξε τα νησιά

Διαγωνισμό φωτογραφίας έκανε το Πρότυπο Λύκειο Μυτιλήνης με 117 συμμετοχές
ΘΕΑΤΡΟ

Συμβολική προσφορά στον Φάρο του Πολιτισμού μας

Aπό θεατρικές ομάδες της Μυτιλήνης για το εγκαταλελειμμένο Αναγνωστήριο Αγιάσου
ΜΟΥΣΙΚΗ

Πρόγραμμα σεμιναρίων και master classes

Στο πλαίσιο του Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ του Δήμου Μυτιλήνης
ΘΕΑΤΡΟ

Ο Μικρός Πρίγκιπας από το Αναγνωστήριο της Αγιάσου

Στα πλαίσια των εορτασμών για τα 130 χρόνια από την ίδρυση του
ΒΙΒΛΙΟ

Βιβλία για παιδιά με θέμα το σώμα

Γράφει η ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΔΑΦΙΩΤΗ*
ΒΙΒΛΙΟ

Το μυθιστόρημα του Δημήτρη Χατζηχαραλάμπους παρουσιάζεται

«Φόνος στο Υπόγειο της Βουλής» το νέο του βιβλίο- Εκδήλωση το Σάββατο 27 Απριλίου
ΘΕΑΤΡΟ

«Οδυσσεβάχ» της Ξένιας Καλογεροπούλου

Από τη Θεατρική Ομάδα πασπARTού Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 ώρα 19:00 στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης