× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Στα 50 κρούσματα μάς είχαν κλειστά και στα 50.000 μάς άνοιξαν!»

Συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα οι καταλήψεις σε 15 σχολεία της Λέσβου- Τι λένε στο «Ν» μαθήτριες της Γ Λυκείου, Μ. Κωδωνάκη και Α. Ζαφειρίου

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 13/1/2022

«Στα 50 κρούσματα μάς είχαν κλειστά και στα 50.000 μάς άνοιξαν!»
H Ανθούλα Ζαφειρίου και η Μύρνα Κωδωνάκη

Συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα, σήμερα Πέμπτη οι μαθητικές καταλήψεις σε 15 σχολεία της Λέσβου. Συγκεκριμένα υπό κατάληψη τελούν το Πρότυπο Γυμνάσιο Μυτιλήνης, τα 3ο, 4ο και 5ο Γυμνάσια Μυτιλήνης, το Γυμνάσιο Μανταμάδου, το Πρότυπο ΓΕΛ Μυτιλήνης, τα 2ο, 3ο, 4ο και 5ο Γενικά Λύκεια Μυτιλήνης, το ΓΕΛ Μανταμάδου, το ΓΕΛ Παμφίλων, τα 1ο και 2ο Επαγγελματικά Λύκεια Μυτιλήνης, το ΕΠΑΛ Γέρας και σε αποχή βρίσκονται μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Γέρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναταραχή υπήρξε σε κάποια Λύκεια, όταν διευθυντές ζήτησαν τα ονόματα των μαθητών που τελούν υπό κατάληψη, αλλά παρενέβησαν μέλη του Συλλόγου Γονέων, ώστε να μη δοθεί έκταση με κάποια τιμωρητική πρακτική. Εξάλλου, στο πλευρό των μαθητών και των μαθητριών που αγωνίζονται βρίσκεται η πλειονότητα των εκπαιδευτικών και γονέων, αφού παρατηρείται έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού από την εκκίνηση των σχολικών μαθημάτων τη νέα χρονιά, και η νόσηση κοστίζει στους μαθητές, και της Γ’ Λυκείου πολύτιμες ώρες για το διάβασμα και την προετοιμασία των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων.

Για όλα τα προαναφερθέντα, για τα αιτήματά τους, και το σκεπτικό τους μίλησαν στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm και την εκπομπή «Ανθέων 99» οι μαθήτριες της Γ Λυκείου του 4ου Γενικού Λυκείου Μυτιλήνης, Μύρνα Κωδωνάκη, πρόεδρος του μαθητικού συμβουλίου και Ανθούλα Ζαφειρίου, αντιπρόεδρος του μαθητικού συμβουλείου του οικείου σχολείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Το σκεφτόμασταν και πριν από τις διακοπές, σε συντονισμό με όλα τα Λύκεια να ξεκινήσουμε καταλήψεις, αλλά το αφήσαμε να δούμε πώς θα μπει η νέα χρονιά» λέει η Μ. Κωδωνάκη η οποία διαπιστώνει: «Με 50 κρούσματα είχαν τα σχολεία κλειστά και με 50.000 κρούσματα μας άνοιξαν». Και σχολίασε: «Δεν έχουμε περιθώριο ούτε να κολλήσουμε».

Οι εκπρόσωποι των μαθητικών συμβουλίων προσέγγισαν αρχικά την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης που δεν μπόρεσε να τους δεχτεί και στη συνέχεια μετέβησαν χτες στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπου στον διευθυντή, Τίμο Θεοφανέλλη εξέφρασαν τα αιτήματά τους. Η Α. Ζαφειρίου εξήγησε το περίεργο πλαίσιο λειτουργίας των σχολικών τάξεων σε περίπτωση κρούσματος αναφέροντας ότι είναι αναγκαίο να μειωθεί το 50%, ως ποσοστό νόσησης και προϋπόθεση για να κλείσει ένα τμήμα, καθώς και ότι πρέπει να γίνει κάτι με τις απουσίες των νοσούντων ή όσων βρίσκονται σε επαφή με κρούσμα, για να μπορούν να απουσιάσουν προς το τέλος της χρονιάς οι μαθητές της Γ Λυκείου.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ΟΛΗ τη συνέντευξη:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πασχαλινές εκπτώσεις σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Αφορά ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια που θα εκδοθούν για τις εορτές του Πάσχα
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ελεύθεροι μέχρι τη δίκη τραυματιοφορέας και ιδιοκτήτης γραφείου τελετών

Μετά την παρέλευση έξι μηνων αποφυλακίστηκαν με περιοριστικούς όρους
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Λαμπάδες... origami στο Δημοτικό Σχολείο Νέων Κυδωνιών

Μια πρωτότυπη πασχαλινή δράση
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές από το Χαλάνδρι στο Μουσείο Προσφυγικής Μνήμης

Εμαθαν για την ιστορία των παραλίων της Μ. Ασίας
ΥΓΕΙΑ

«Να τα βάλετε με τα αφεντικά σας κ. Καλλιάνε, όχι με τους γιατρούς»

Με μια συγκλονιστική ανάρτηση η Μυτιληνιά, Μίρνα Φαφουτέλλη, που έχασε τον άντρα της απαντά στο ξέσπασμα οργής του βουλευτή της ΝΔ, Γιάννη Καλλιάνου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη για ναρκωτικά στη Μυτιλήνη

Βρέθηκαν στην κατοχή του χάπια και χασίς
ΑΤΖΕΝΤΑ

Διήμερο πανηγύρι στη Λουτρόπολη Θερμής

Το πρόγραμμα εορτασμού του Αγίου Γεωργίου από τον Λαογραφικό Σύλλογο Λουτρόπολης Θερμής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές συζητούν με τον Χριστόφα

Συνάντηση του Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα με μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Θερμής
ΜΟΥΣΙΚΗ

Μοναδικό μουσικοχορευτικό αφιέρωμα στον Μάνο Λοϊζο

Από το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης με το Εργαστηριακό Κέντρο Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

«Ο κόσμος της Σοφίας» απέκτησε ιστοσελίδα

Xάρη στους μαθητές του ΕΠΑΛ Καλλονής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ανακαινίστηκε ο δημοτικός σταθμός «Μαρία Αμπατζή»

Πραγματοποιήθηκαν εργασίες τόσο στον εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου, ώστε ο σταθμός να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις λειτουργικότητας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ημέρα χαράς και οικολογικής προστασίας για την Επάνω Σκάλα

Τα παιδιά του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης με την Ανακύκλωση Αιγαίου, εθελοντές, δύτες, καταδρομείς καθάρισαν την ταλαιπωρημένη ακτή, τον βυθό, ενώ φύτεψαν και λουλούδια