× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Αν είχε γίνει ανάκληση άδειας στο Αφεντέλλι, σήμερα θα χάναμε την παραλία»

Για το Αφεντέλλι, τον Άρη Ελευθερίου, το Στρατή Ζαφείρη, τον προϋπολογισμό που δεν έκλεινε, το μεταναστευτικό και το Σπύρο Γαληνό, μίλησε ο Ταξιάρχης Βέρρος σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 19/1/2022

«Αν είχε γίνει ανάκληση άδειας στο Αφεντέλλι, σήμερα θα χάναμε την παραλία»

Απαντήσεις για  όλα τα ζητήματα που καίνε αυτή την περίοδο το Δήμο Δυτικής Λέσβου, όπως η παραλία Αφεντέλλι στη Σκάλα Ερεσού, τα διαζύγια με Ζαφείρη και Ελευθερίου, οι δυσκολίες στο κλείσιμο του προϋπολογισμού και τα μεγάλα έργα που είναι σε εξέλιξη, έδωσε στο «Ν» 99 fm ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την Πέμπτη η απόφαση του ΣΥΠΟΘΑ για το Αφεντέλλι

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο «Αφεντέλλι» και την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ο Ταξιάρχης Βέρρος επισήμανε μεταξύ άλλων, ότι στην πράξη αποδείχθηκε ότι ο Δήμος ενήργησε με σωφροσύνη και ψυχραιμία, χωρίς να παρασύρεται από διάφορες φωνές,  και προσέφυγε  στο Περιφερειακό Συμβούλιο  Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΣΥΠΟΘΑ).

«Εάν δεν είχαμε κάνει την ενέργεια αυτή, σημειώνει ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, τώρα μετά την απόφαση του ΣτΕ ο Δήμος θα ήταν σε δυσμενή θέση, ο δήμαρχος θα ήταν κατηγορούμενος για παράβαση καθήκοντος και η παραλία θα είχε χαθεί. Με την προσφυγή μας όμως στο  ΣΥΠΟΘΑ και αργότερα αν δεν δικαιωθούμε στο Κεντρικό Όργανο (ΚΕΣΥΠΟΘΑ), έχουμε ελπίδες να κερδίσουμε την υπόθεση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος ο Ταξιάρχης Βέρρος στο γενικότερο ζήτημα που έχει προκύψει στην περιοχή, επισημαίνει ότι η άποψή του ως μηχανικός είναι πως είναι λάθος να χτίζει κανείς σε περιοχή αμμώδη δίπλα στη θάλασσα, ωστόσο πρόσθεσε για το γεγονός ότι κομμάτι της παραλίας βρέθηκε στα χέρια ιδιωτών κάποιοι έχουν σοβαρές ευθύνες.

«Το ζήτημα είναι ότι ο ίδιος ο Δήμος Ερεσού τότε, τη δεκαετία του ’80 πούλησε δύο μεγάλα κομμάτια στην περιοχή σε ιδιώτες. Προφανώς για να το κάνει αναγνώριζε και το δικαίωμα της αξιοποίησής τους με οποιοδήποτε τρόπο. Οι ιδιώτες πούλησαν τα οικόπεδα  τους σε άλλους ιδιώτες και καταλήξαμε σήμερα στη σημερινή κατάσταση. Ποιος λοιπόν ευθύνεται για αυτά που συμβαίνουν σήμερα; Δεν συμφωνούμε σε καμία περίπτωση με την τσιμεντοποίηση της παραλίας κι εγώ ως μηχανικός ποτέ δεν θα έκανα μια τέτοια ενέργεια. Από εκεί και πέρα θα περιμένουμε την απόφαση του ΣΥΠΟΘΑ, την Πέμπτη όπου είναι η συνεδρίαση και ανάλογα με τις εξελίξεις θα χαράξουμε την πορεία μας».

«Ο Ελευθερίου πιέσθηκε ...»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Ταξιάρχης Βέρρος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα δύσκολα διαζύγια με τους Ελευθερίου και Ζαφείρη, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως και οι δύο πανικοβλήθηκαν και πιέσθηκαν από την υπόθεση Αφεντέλλι. «Η αποχώρηση Ελευθερίου με στενοχώρησε, ωστόσο δεν μου έδωσε περιθώρια αντίδρασης, αφού λίγο μετά την ενημέρωσή μου για τις προθέσεις του, δημοσιοποίησε την επιστολή παραίτησής του στα Μέσα Ενημέρωσης. Θεωρώ ότι βιάστηκε να πάρει κάποιες αποφάσεις, πιθανόν να πιέσθηκε από τις αντιδράσεις του κόσμου».

Ο Στρατής Ζαφείρης και ο προϋπολογισμός

Σχολιάζοντας την αποχώρηση του Στρατή Ζαφείρη, ο Ταξιάρχης Βέρρος σημείωσε ότι ο βασικός λόγος της ρήξης με τον πρώην αντιδήμαρχο Προγραμματισμού ήταν το γεγονός ότι δεν συμμετείχε στη συνεδρίαση για την ψήφιση του προϋπολογισμού στην Οικονομική Επιτροπή. Από εκεί και πέρα με ενόχλησε το γεγονός ότι στη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε την προηγούμενη εβδομάδα για το έργο του τη διετία που ήταν στο Δήμο, δεν ανέφερε πουθενά το δήμαρχο. Σαν να μην υπήρξα δηλαδή, σαν να μην τον στήριξα, σαν να μην έκανα τίποτα εγώ για όλα αυτά τα έργα που σχεδιάστηκαν και υλοποιούνται».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος στο ζήτημα του προϋπολογισμού ο Ταξιάρχης Βέρρος, παραδέχθηκε ότι υπήρξε κάποια καθυστέρηση στην κατάρτισή του και στην ψήφισή του, σημείωσε όμως ότι οι αστοχίες διορθώθηκαν, ο προϋπολογισμός πέρασε από το παρατηρητήριο και προχωρά προς ψήφιση την Παρασκευή.

«Δυστυχώς η Οικονομική μας υπηρεσία απαρτίζεται από ελάχιστα άτομα και πρέπει να διεκπεραιώσει ταυτόχρονα πολλές ενέργειες μαζί. Στην κατάρτιση υπήρξαν ορισμένα προβλήματα, κάποιες δαπάνες γράφτηκαν δύο φορές, κάποια χρήματα που υπάρχουν στο ταμείο δεν υπολογίστηκαν, κι έτσι δεν μπορούσαμε να ισοσκελίσουμε. Τα προβλήματα αυτά εντοπίσθηκαν διορθώθηκαν και προχωράμε τώρα ολοταχώς προς έγκριση την ερχόμενη Παρασκευή».

«Η Δημοτική Αρχή Γαληνού έκανε έργο»

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο Ταξιάρχης Βέρρος αναφέρθηκε στο μεταναστευτικό, στη Δημοτική Αρχή Γαληνού αλλά και στα έργα που πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο  στη Δυτική Λέσβο.

Ειδικά για τη Δημοτική Αρχή Γαληνού σημείωσε ότι ήταν μια περίοδος που δρομολογήθηκαν πολλά έργα σε όλο το νησί τα οποία ακόμη υλοποιούνται. «Σκέφθηκα και θα το προτείνω στο τοπικό συμβούλιο της περιοχής  η νέα αίθουσα στην Ερεσό που έχει ανακατασκευασθεί να πάρει το όνομα του πρώην δημάρχου». Ωστόσο ο Ταξιάρχης Βέρρος παραδέχθηκε ότι το τελευταίο διάστημα της δημαρχίας  ο ίδιος και οι δημοτικοί σύμβουλοι της περιοχής είχαν αποστασιοποιηθεί από την παράταξη Γαληνού. Μάλιστα σημείωσε πως όλα ξεκίνησαν από την ενέργεια του ίδιου να προσφύγει στον Εισαγγελέα για τα γεγονότα που εκτυλίσσονταν στην Πλατεία Σαπφούς. «Κανείς δεν με ρώτησε γιατί το έκανα τότε. Η ενέργειά μου ήταν αυθόρμητη βλέποντας ένα Δήμαρχο να παρακαλάει τους μετανάστες να πάνε λίγο πιο πέρα για να καθαριστεί η Πλατεία. Δεν είχα κακές ή υστερόβουλες προθέσεις όταν έκανα αυτή την πράξη».

«Κάνουμε έργο για να κρατήσουμε τους νέους στον τόπο μας»

Στις προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής όπως σημείωσε ο Ταξιάρχης Βέρρος είναι έργα τα οποία θα κρατήσουν τον κόσμο στο Δήμο μας και στον τόπο μας. «Αυτή τη στιγμή υλοποιούμε πολλά έργα που σχεδιάσαμε από το μηδέν και σχετίζονται με την ανάπλαση γηπέδων και αθλητικών χώρων, παιδικών χαρών και τώρα σημαντικών οδικών αξόνων στο αγροτικό δίκτυο της περιοχής μας, οι οποίοι θα λύσουν δια παντός το πρόβλημα της αγροτικής οδοποιίας σε αυτά τα μέρη».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Απολύθηκαν από το Δήμο Μυτιλήνης οι 26 συμβασιούχοι covid

Το δικαστήριο απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει για την παραμονή τους
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσίασε την Εθνική Πράσινη Συμφωνία ο Πέτρος Κόκκαλης

Την πολιτική πρόταση του κόμματος Κόσμος πλαισιώνουν οι «Πράσινοι – Οικολογία» και το «Βολτ Ελλάδας»
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Έκλεψε την πόρτα από αγρόκτημα

Σε βάρος του φερόμενου ως δράστη σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

30 κιλά αχιβάδες εντόπισε το λιμενικό

Σε έλεγχο στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΜΟΥΣΙΚΗ

Party για τον έναν χρόνο Sat Games στη Μυτιλήνη

Την Κυριακή 28 Απριλίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το «καλάθι της αγάπης» σε 140 οικογένειες της Λέσβου

Τρόφιμα από τον Ερυθρό Σταυρό σε ευάλωτους, αλλά και στο Κοινωνικό Συσσίτιο της Μητρόπολης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

«Χόρεψέ με πατέρα» σήμερα, Πέμπτη στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο μεγάλος ηθοποιός και σκηνοθέτης, Γιώργος Αρμένης μιλά στο «Ν» για το έργο της Κατερίνας Αντωνιάδου
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Στους «τίτλους τέλους» οι αυξήσεις για τα Σχέδια Βελτίωσης του Βορείου Αιγαίου

Παρέμβαση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Παναγιώτη Παρασκευαΐδη για τη μειωμένη χρηματοδότηση των νησιών μας σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ελλάδα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζουν Αγία Ειρήνη και Αγιος Θεράποντας στη Μυτιλήνη

Οι πανηγυρικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν τη Λαμπροβδομάδα και στις 13 έως 19 Μαΐου
ΥΓΕΙΑ

Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις από το υπουργείο Υγείας και μέτρα προφύλαξης

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα, σε πολλές περιοχές της Λέσβου, λόγω της αφρικανικής σκόνης που έχει κάνει την εμφάνισή της τις τελευταίες ημέρες
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Βρέθηκε γάτα στην Κουλμπάρα

Φοράει κόκκινο μαντήλι στο λαιμο
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Πετάει» μέχρι τα 12 ευρώ το αρνί στη Λέσβο

Μέχρι τα 10,8 ευρώ φθάνει η τιμή του αρνιού στην χονδρική αγορά
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ