× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Έρχεται η «Ελπίδα» με χιόνια και πολικό κρύο

Δυο είναι τα κύματα της νέας κακοκαιρίας που θα πλήξει την χώρα μας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 19/1/2022

Έρχεται η «Ελπίδα» με χιόνια και πολικό κρύο
Φωτό Αρχείου

Σε κλοιό χιονιά θα βρεθεί τα επόμενα εικοσιτετράωρα η Ελλάδα, με τους μετεωρολόγους να κάνουν λόγο για πολικές θερμοκρασίες και χιόνια στα πεδινά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πρώτο κύμα της κακοκαιρίας είναι σε εξέλιξη από σήμερα, Τετάρτη 19 Ιανουαρίου, ενώ το δεύτερο και σφοδρότερο κύμα θα έρθει το Σαββατοκύριακο. Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού μέχρι την επόμενη εβδομάδα θα είναι οι πυκνές χιονοπτώσεις και η μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας, που σε κάποιες περιοχές θα αγγίξει και τους -20C, όπως αναφέρει ο Κλεάρχος Μαρουσάκης.

Αιτία για το παγωμένο σκηνικό στη χώρα είναι ο πολικός αεροχείμαρρος που περνά από την Ελλάδα και φέρνει δύο διαδοχικά ψυχρά κύματα.


Ας δούμε αναλυτικά τις προβλέψεις των μετεωρολόγων:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για την επιδείνωση του καιρού με την διπλή ψυχρή εισβολή που θα προκαλέσει κύμα κακοκαιρίας με χαρακτηριστικά τις πυκνές χιονοπτώσεις και την πτώση της θερμοκρασίας μίλησε το πρωί της Τρίτης ο Κλέαρχος Μαρουσάκης. Όπως είπε ο κ. Μαρουσάκης, η δεύτερη ψυχρή εισβολή θα έχει μεγάλη και θα ξεκινήσει από το Σάββατο και θα συνεχιστεί μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας με τη θερμοκρασία να δείχνει έως -20 βαθμούς Κελσίου.


Ειδικά για την Πέμπτη και την Παρασκευή ο Κλέαρχος Μαρουσάκης είπε ότι δεν θα έχουμε κάτι αξιόλογο αλλά από το Σάββατο έρχονται πυκνές χιονοπτώσεις από Θεσσαλία και κάτω, συμπεριλαμβανομένης και της Πελοποννήσου, με τσουχτερό κρύο. Αυτό το δεύτερο κύμα θα επηρεάσει και πάλι κυρίως τα κεντρικά, ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας. Το ανησυχητικό είναι ότι το σκηνικό αυτό θα έχει μεγάλη διάρκεια καθώς όπως σημειώνει ο κ. Μαρουσάκης «μέχρι το τέλος του μήνα θα πάμε με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνια. Χρειάζεται μεγάλη υπομονή και πρέπει να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αρναούτογλου: Από την Παρασκευή έντονες χιονοπτώσεις

Παρατεταμένη παγωνιά μίας εβδομάδας «βλέπει» ο Σάκης Αρναούτογλου και προειδοποιεί πως θα χιονίσει και στα νησιά του Αιγαίου.

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Προσοχή στις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο!!!

Φίλες και φίλοι!

Η χώρα μας εισέρχεται από το Σαββατοκύριακο (22-23 Γενάρη 2022) και για μία περίπου εβδομάδα σε φάση παρατεταμένης παγωνιάς και κατά τόπους ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών αλλά και χιονοπτώσεων η ένταση και η έκταση των οποίων όμως είναι ακόμα ανοιχτές, εξαρτώμενες απολύτως από την ακριβή θέση και πορεία του συστήματος.

Τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία πάντως θέλουν τις πιο αξιόλογες χιονοπτώσεις να σημειώνονται από βδομάδα κυρίως στα περισσότερα νησιά του... Αιγαίου!

Για να αποφευχθούν ζημιές λόγω παγετού σε υδρόμετρα και ιδιωτικές σωληνώσεις ύδρευσης, μέσα σε αυλές σπιτιών, κατά την ταπεινή μου γνώμη θα πρέπει να ληφθούν προληπτικά μέτρα όπως η κάλυψη/μόνωση υδρομέτρων ή η εκκένωση των σωλήνων κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Σε ευπαθείς ορεινές αλλά και πεδινές στον παγετό περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας καλό θα είναι να υπάρχουν αποθέματα νερού μέσα στο σπίτι για κάθε χρήση!!!

Σκεφτόμαστε επίσης τα πουλιά αλλά και τα ζωάκια ρίχνοντάς τους τροφή καθώς και τα κατοικίδια σε εξωτερικούς χώρους ώστε να έχουν και αυτά τροφή, πόσιμο νερό και προστασία από την παγωνιά!»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Στη Χιο ο Κώστας Μουτζούρης

Ο Περιφερειάρχης θα συμμετάσχει στη Διευρυμένη Συνεδρίαση της Διοικητικής Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έρχονται οι πενταετίες συμβάσεις στις άγονες γραμμές

Πρώτη εμφάνιση του λιμανιού της Πέτρας στις γραμμές αποκλειστικής εξυπηρέτησης που προτείνει το υπουργείο Ναυτιλίας
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Σημαντικές αλλαγές στις φορολογικές δηλώσεις των αγροτών

Δείτε εδώ τι προβλέπει η εγκύκλιο που εξέδωσε η ΑΑΔΕ
ΕΛΛΑΔΑ

Βόρειο Αιγαίο: Αύξηση 38,8% των πιστώσεων για τα σχέδια βελτίωσης

Στα 304,9 εκατ. ευρώ οι συνολικές πιστώσεις του προγράμματος για όλη την χώρα, 13,8 εκατ. ευρώ διατίθενται για το Βόρειο Αιγαίο
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Σημαντικές επισκέψεις στο Μουσείο Τύπου της ΕΣΗΕΠΗΝ

Tο στέλεχος της γενικής γραμματείας Επικοινωνίας Παντελής Ορφανίδης, ο ομότιμος καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου Νίκος Μπακουνάκης και η αναπληρώτρια καθηγήτρια του Τμήματος Δημοσιογραφίας του ΑΠΘ Ιωάννα Κωσταρέλλα επισκέφθηκαν πρόσφατα το Μουσείο
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Αλλαγές στα δρομολόγια των πλοίων λόγω καιρού

Δείτε εδώ πως διαμορφώνονται τα δρομολόγια των πλοίων Group Attica για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνέντευξη Μουτζούρη σε Γερμανούς φοιτητές

Από το Πολιτικό ίδρυμα Konrad – Adenauer Stiftung
ΕΛΛΑΔΑ

Αντιμέτωποι με κατάσχεση 1,5 εκατ. οφειλέτες της Εφορίας

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ οι οφειλέτες ανέρχονται σε 3.878.712, ενώ έχουν ήδη ληφθεί αναγκαστικά μέτρα (κατασχέσεις) σε 1.506.75 πολίτες
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Αλλαγές στα δρομολόγια του Hellenic Highspeed

Τετάρτη αντί Τρίτη θα αναχωρήσει το πλοίο από την Καβάλα
ΕΛΛΑΔΑ

Παρέμβαση για το παστούρωμα των ζώων

Κατέθεσαν Ερώτηση στη Βουλή βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. με πρωτοβουλία της βουλευτή του κόμματος Έλενας Ακρίτα
ΕΛΛΑΔΑ

ΠΟΕΔΗΝ: Προβληματική η υγειονομική κάλυψη των νησιών

Πολύ μεγάλη η λίστα με τις κενές θέσεις ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού.
ΕΛΛΑΔΑ

Συζήτηση για το μέλλον της δημοσιογραφίας

Διοργανώθηκε από την ΕΣΗΕΠΗΝ, το Μουσείο Τύπου της Ένωσης και το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο