× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Η Ε.Ε. υπερκαλύπτει το στόχο του 2020 για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Κοντά στον Ευρωπαίο μέσο όρο η Ελλάδα το 2020

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 20/1/2022

Η Ε.Ε. υπερκαλύπτει το στόχο του 2020 για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Σε επίπεδο ΕΕ, το μερίδιο της ακαθάριστης τελικής κατανάλωσης ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές έφτασε το 22% το 2020. Αυτό είναι 2 ποσοστιαίες μονάδες πάνω από το επίπεδο-στόχο για το 2020, όπως περιλαμβάνεται στην οδηγία 2009/28/ΕΚ για την προώθηση της χρήσης ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές. Πρόκειται για ένα σημαντικό επίτευγμα και ένα σημαντικό ορόσημο στην πορεία της ΕΕ προς την κλιματική ουδετερότητα έως το 2050. Αναφέρει σε ανακοίνωση της η Ευρωπαϊκή Στατιστική Αρχή. Να σημειωθεί πως το αντίστοιχο ποσοστό στην Ελλάδα για το 2020 ήταν 21,7% δηλαδή πολύ κοντά στον Ευρωπαϊκό μέσο όρο, αλλά πολύ μακριά από τα υψηλά ποσοστά που καταγράφουν χώρες όπως η Σουηδία (60%)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Η οδηγία ορίζει επίσης τους εθνικούς στόχους για το 2020, οι οποίοι καθορίστηκαν λαμβάνοντας υπόψη το σημείο εκκίνησης και το συνολικό δυναμικό των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε κάθε χώρα. Εξετάζοντας τους εθνικούς στόχους, 26 κράτη μέλη τους πέτυχαν ή τους υπερέβησαν για το 2020.

Τα κράτη μέλη που υπερέβησαν σημαντικά τους στόχους τους για το 2020 ήταν η Σουηδία, η Κροατία (και οι δύο +11 ποσοστιαίες μονάδες) και η Βουλγαρία (+7 ποσοστιαίες μονάδες). Η Γαλλία, αντίθετα, δεν πέτυχε τον στόχο της (-3,9 ποσοστιαίες μονάδες).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Με περισσότερο από το ήμισυ της ακαθάριστης τελικής κατανάλωσης ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, η Σουηδία (60%) είχε μακράν το υψηλότερο μερίδιο μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ το 2020, μπροστά από τη Φινλανδία (44%) και τη Λετονία (42%).

 

Στο αντίθετο άκρο της κλίμακας, τα χαμηλότερα ποσοστά ανανεώσιμων πηγών ενέργειας καταγράφηκαν στη Μάλτα (11%), ακολουθούμενη από το Λουξεμβούργο (12%) και το Βέλγιο (13%).

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκαταβολική κριτική σε Μητσοτάκη από το ΠΑΣΟΚ

Ανακοίνωση της Ν.Ε. Λέσβου του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τoν Πρωθυπουργό πως «εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνον τις εταιρίες και τα μεγάλα συμφέροντα»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Απομακρύνονται οι θάλαμοι των καρτοτηλεφώνων από τη Μυτιλήνη

Η Κοινότητα Μυτιλήνης σε συνεργασία με τον ΟΤΕ προχωρούν στην απομάκρυνση τους και την αποκατάσταση των πεζοδρομίων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρασκευαΐδης: Ο δρόμος Καλλονής – Σιγρίου έργο του ΠΑΣΟΚ

Αναλυτική δήλωση του βουλευτή για το έργο που θα εγκαινιάσει ο Πρωθυπουργός, τις δημόσιες υποδομές που έχει ανάγκη η Λέσβος και τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπισθούν
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Πέθανε ο παλαιότερος και πιο ξακουστός ξυλογλύπτης της Αγιάσου

90 ετών έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Καμαρός
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Eκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας

Με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καθαρά προεκλογική η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο»

Ανακοίνωση τoυ μέλους Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Βάσως Χοχλάκα
ΧΩΡΙΑ

«Καμπανάκι» από μετεωρολόγους για τη Λέσβο

Κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων για αύριο Παρασκευή 19 Απριλίου «θα πέσει το περισσότερο νερό και ενδεχομένως με μεγάλη ένταση» σημειώνουν χαρακτηριστικά
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση