× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Οι αυξήσεις εξανεμίζουν το πενιχρό εισόδημα των αγροτών»

Ανακοίνωση από την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου για τις ανατιμήσεις στα αγροτικά εφόδια, τις ζωοτροφές και την ενέργεια

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 21/1/2022

«Οι αυξήσεις εξανεμίζουν το πενιχρό εισόδημα των αγροτών»

Στην τεράστια αύξηση του κόστους παραγωγής στον πρωτογενή τομέα της Λέσβου, κτηνοτροφία και ελαιοκαλλιέργεια, επισημαίνει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου η οποία σημειώνει μεταξύ άλλων ότι το όποιο κέρδος από την αύξηση των αγροτικών προϊόντων εξανεμίζεται στο βωμό των ανατιμήσεων σε ενέργεια, ζωοτροφές και λιπάσματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου

«Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες μας, ελαιοπαραγωγοί και   κτηνοτρόφοι αντί να μειώνονται αυξάνονται συνεχώς. Παρά την όποια αύξηση στα αγροτικά προϊόντα μας λάδι – γάλα , οι παραγωγοί μας βάζουν στην τσέπη πολύ λιγότερα απ’ ότι τα προηγούμενα χρόνια. Οι τιμές σε ζωοτροφές, λιπάσματα , αγροτικά μέσα και εφόδια, συνεχίζουν να καλπάζουν προς τα πάνω, σφίγγοντας την θηλιά στο λαιμό τον αγροτοκτηνοτρόφων. Οι εξαγγελίες του ΥΠΑΑΤ  για επιδότηση των ζωοτροφών έχει μείνει στα χαρτιά. Στην ελαιοκαλλιέργεια η λίπανση έχει καταντήσει απαγορευτική, αφού οι τιμές των λιπασμάτων έχουν διπλασιαστεί σε σχέση με πέρυσι. Όλες οι πιέσεις και οι επιστολές προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τον ΕΛΓΑ για αποζημίωση των ελαιοπαραγωγών  από την ακαρπία του ελαιώνα μας τα τελευταία τρία χρόνια πέφτουν στον κάλαθο των αχρήστων , γιατί απλά δεν είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης ή όπως μας λένε δεν υπάρχουν χρήματα. Φαίνεται ότι τα λεφτά μας τα έφαγαν το ΝΑΤΟ οι φρεγάτες και RAFALE!!!   

         Οι υπέρογκες αυξήσεις   σε καύσιμα , ηλεκτρικό ρεύμα και σε βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, συμπληρώνουν τον κατάλογο των δεινών μας.   Στην αλιεία οι συνθήκες αγριεύουν, αφού η επίθεση με το νέο νομοσχέδιο στέλνει στον αφανισμό τους μικρούς επαγγελματίες βιοπαλαιστές ψαράδες, δίνοντας   αέρα στα πανιά των μεγαλοκαρχαριών που λυμαίνονται το θαλάσσιο πλούτο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

          Τη κυβερνητική αδιαφορία προς τους πραγματικούς υπερασπιστές του πρωτογενούς τομέα , που δεν είναι άλλοι από τους βιοπαλαιστές μικρομεσαίους αγρότες, φαίνεται ότι ζήλεψε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου αφού άφησε ακέφαλη την ΔΑΟΚ, βάζοντας στο πάγο τη διεκπεραίωση και υπογραφή φακέλων, όπως Σχέδια Βελτίωσης , πληρωμές δεύτερης δόσης σε Νέους Αγρότες, εγκρίσεις φακέλων Νέων Αγροτών, επιδότηση ζωοτροφών κ.α.

         Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου καλεί τους αγρότες να συσπειρωθούν στους συλλόγους τους , να μετέχουν μαζικά στις αρχαιρεσίες τους, με στόχο ένα δυναμικό  τρίτο Συνέδριο της Ομοσπονδίας και να βρίσκονται σε ετοιμότητα για κινητοποιήσεις. Η πείρα έχει αποδείξει ότι μόνο με τους αγρότες και τα τρακτέρ στους δρόμους υπάρχει ελπίδα να μας ακούσουν, να μας υπολογίσουν και τελικά να κατακτήσουμε τα δίκαια αιτήματά μας.

  • Εδώ και τώρα μείωση του κόστους παραγωγής.
  • Μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής.
  • Αφορολόγητο πετρέλαιο όπως δίνετε και στους εφοπλιστές.
  • Επιδότηση των ζωοτροφών.
  • Κατάργηση του ΦΠΑ σε αγροτικά μέσα και εφόδια και σε βασικά είδης πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
  • Κατώτερες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα εξασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στον αγρότη και προσιτές τιμές των προϊόντων μας στη λαϊκή κατανάλωση».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

«Welcome» Μητσοτάκη στους Τούρκους από τη Μυτιλήνη

«Είμαστε από την επιτροπή υποδοχής» τόνισε χαριτολογώντας ο πρωθυπουργός στα αγγλικά, στον πρώτο σταθμό της επίσκεψής του στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Εκτενή συζήτηση για το καθεστώς ενίσχυσης του κόστους μεταφοράς των ζωοτροφών

Κτηνοτροφικοί συνεταιρισμοί, έμποροι ζωοτροφών και μεταφορείς της Λέσβου ζητούν αύξηση της ενίσχυσης για την αντιμετώπιση του υψηλού κόστους μεταφορά των ζωοτροφών στα νησιά
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ανακοινώθηκαν τα δρομολόγια του Aqua Blue

Δείτε τις ώρες αναχώρησης από Λαύριο και Καβάλα του πλοίου που θα εξυπηρετεί την άγονη γραμμή της Λήμνου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Αγανάκτηση για τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις στη Λήμνο

Κοινή επιστολή διαμαρτυρίας από τον Έπαρχο Λήμνου, την Δήμαρχο Λήμνου και τον Δήμαρχο Αγίου Ευστρατίου
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ημέρα Καριέρας από τους Φοιτητές

Διοργάνωσαν Ημερίδα για δεύτερη χρονιά οι φοιτητικοί Σύλλογοι Κοινωνιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΑΓΟΡΑ

Πασχαλινό ωράριο στην αγορά της Μυτιλήνης

Ξεκινά την Κυριακή των Βαΐων όπου τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ξανά πύλη εισόδου στην Πέτρα

Ξεκινά τη λειτουργία της για να υποδεχτεί κυρίως επισκέπτες από την Τουρκία
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στις άγονες του Βορείου Αιγαίου μπαίνει το πλοίο Διαγόρας

Δείτε μέχρι πότε θα αντικαταστήσει το Blue Star Myconos
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Το Σάββατο 20 Απριλίου η Ημερίδα για τον Ιαματικό Τουρισμό

Θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Mythical Coast-Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημερίδας και οι ομιλητές
ΑΓΟΡΑ

Νέα πνοή με φρέσκια λάμψη στο Ξενοδοχείο Λέσβιον

Διακριτική πολυτέλεια, λειτουργικότητα με τον πρωινό μπουφέ που ξεχωρίζουν στην Προκυμαία Μυτιλήνης
ΑΓΡΟΤΕΣ

Το «Ηφαίστειο Ανεμώτιας» ταξιδεύει... στην οινική αγορά της Αθήνας

Τα κρασιά του συνεταιριστικού οινοποιείου παρουσιάστηκαν σε εκπροσώπους γνωστών wine bar της Αθήνας