× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Απάντηση της Λαϊκής Ενότητας στην Ανταρσία

Mε σημερινή της ανακοίνωση

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 22/5/2019

Απάντηση της Λαϊκής Ενότητας στην Ανταρσία

Ανακοίνωση-απάντηση στα όσα της καταλόγισε χτες η περιφερειακή παράταξη «Ανταρσία στο Αιγαίο-Αντικαπιταλιστική Αριστερά» έδωσε σήμερα η Π.Ε. Λέσβου της Λαϊκής Ενότητας. Η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Με θλίψη διαβάσαμε την ανακοίνωση που εξέδωσε η περιφερειακή παράταξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Βόρειο Αιγαίο, όπου λίγες μέρες πριν τις εκλογές, στρέφεται, μεταξύ άλλων, εναντίον της περιφερειακής παράταξης “Ο άλλος δρόμος” και στα μέλη της Λαϊκής Ενότητας που συμμετέχουν σε αυτόν. Φαίνεται πως η αφίσα που εξέδωσε η νΚΑ και το ΝΑΡ τις προηγούμενες μέρες δεν αποτέλεσε κάποιο “ατόπημα”, παρότι βρήκε την κατακραυγή του πλήθους των αριστερών πολιτών, αλλά συνειδητή πολιτική επιλογή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Ό,τι δηλαδή οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ προτιμούν να επιτίθενται στις υπόλοιπες αριστερές δυνάμεις, ώστε να αυτο-ανακηρυχτούν θεματοφύλακες της αριστεράς και του αντιφασιστικού αγώνα, παρά στις συστημικές δυνάμεις που αποφασίζουν και υλοποιούν εις βάρος των εργαζόμενων τάξεων.

Όσο μας αφορά, η επιλογή της Λαϊκής Ενότητας να στηρίξει τοπικά τον Στράτο Γεωργούλα αποτέλεσε μία συλλογική απόφαση, ενώ η συνεργασία με στελέχη του ΕΠΑΜ έγινε πάνω στις βάσεις του προγράμματος του “Άλλου δρόμου” που χαρακτηριστικά αναφέρει πως πρόκειται για ένα πλατύ αυτοδιοικητικό σχήμα, στη βάση προϋπάρχοντων κινήσεων που λειτούργησαν τα προηγούμενα χρόνια και ενσωματώνουν με σαφήνεια, αριστερά, αντι-νεοφιλελεύθερα, αντιμνημονιακά, αντικυβερνητικά κινηματικά χαρακτηριστικά για να υπερασπιστούμε τα λαϊκά συμφέροντα [...].

Επιλέξαμε να μην οχυρωθούμε πίσω από την ασφάλεια της “αλήθειας” μας, αλλά να συμπράξουμε με εκείνες τις δυνάμεις που αντιμάχονται στις μνημονιακές και νεοφιλελεύθερες πολιτικές, όπως αυτές εκφράζονται και στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Άλλωστε είμαστε σε καλύτερη θέση να γνωρίζουμε κατά πόσο τα στελέχη του ΕΠΑΜ τοπικά εκφράζουν εθνικιστικές απόψεις και στην περίπτωση αυτή, θα ήμασταν οι πρώτοι που θα τις περιθωριποιούσαμε, γιατί δε πιστεύουμε γενικά και αόριστα στην καταγγελεία, αλλά στη ζύμωση και στο ριζοσπαστικό μετασχηματισμό των πολιτικών θέσεων και απόψεων σε ανθρώπους και πολιτικούς σχηματισμούς.

Τα παραπάνω αποτελούν την τελευταία τοποθέτηση επί του θέματος, εφόσον δε θα συναινήσουμε παραπάνω σε όποιον και όποια επιθυμεί να επιβάλλει εντός της Αριστεράς την ανθρωποφαγία, έναντι της συνεργασίας σε πολιτικό και κινηματικό επίπεδο, που αποτελεί από τις βασικές ανάγκες του κόσμου, ώστε να πιστέψει ξανά στη δύναμη του να αγωνίζεσαι και να κερδίζεις, συλλογικά, ενωτικά και ριζοσπαστικά».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Πετάει» μέχρι τα 12 ευρώ το αρνί στη Λέσβο

Μέχρι τα 10,8 ευρώ φθάνει η τιμή του αρνιού στην χονδρική αγορά
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέος Υπολιμενάρχης στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης

Ο Αντιπλοίαρχος Γεώργιος Κουλίκας ορίσθηκε στην θέση του Υπολιμενάρχη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αλλαγές στις ώρες αναχώρησης των πλοίων την Πρωτομαγιά

Δείτε εδώ πως διαμορφώνεται το πρόγραμμα των πλοίων Διαγόρας και Νήσος Σάμος
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής απέκτησε ο Δήμος Μυτιλήνης

Πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο στην συνεδρίαση της Τετάρτης 22 Απριλίου
ΕΛΛΑΔΑ

31 κόμματα θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε την συμμετοχή του κόμματος Σπαρτιάτες άλλων 14 κομμάτων. Δείτε εδώ όλα τα κόμματα που θα συμμετάσχουν στις εκλογές και όσα αποκλείστηκαν
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Παρόν με 331 τουρίστες το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στη Μυτιλήνη

Επί της υποδοχής ο πρόεδρος της Ενωσης Τουριστικών Πρακτόρων και ο αντιδήμαρχος τουρισμού Μυτιλήνης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση βουλευτών Νέας Αριστεράς για το μεταφορικό ισοδύναμο

«Απαξιώνεται το μέτρο με τη μη έγκαιρη καταβολή»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές από το Χαλάνδρι στο Μουσείο Προσφυγικής Μνήμης

Εμαθαν για την ιστορία των παραλίων της Μ. Ασίας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Διήμερο πανηγύρι στη Λουτρόπολη Θερμής

Το πρόγραμμα εορτασμού του Αγίου Γεωργίου από τον Λαογραφικό Σύλλογο Λουτρόπολης Θερμής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές συζητούν με τον Χριστόφα

Συνάντηση του Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα με μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Θερμής
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ολοκληρώνεται η ασφαλτόστρωση του δρόμου Καγιάνι ‑ Λουτρά

Θα ακολουθήσουν ανάλογες εργασίες και στον αγροτικό δρόμο Αγίας Μαρίνας - «Βουρνάζων Τούμπα» και «Θερμοκήπια»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ανακαινίστηκε ο δημοτικός σταθμός «Μαρία Αμπατζή»

Πραγματοποιήθηκαν εργασίες τόσο στον εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου, ώστε ο σταθμός να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις λειτουργικότητας