× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Τι απάντησαν οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Δυτικής Λέσβου

Το ιδιόμορφο έντυπο debate της ΠΛΑΤΕΙΑΣ, στέφθηκε χάρη στον πολιτικό πολιτισμό των υποψηφίων, με επιτυχία

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 24/5/2019

Τι απάντησαν οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Δυτικής Λέσβου

Πολιτικός πολιτισμός είναι η γόνιμη αντιπαράθεση, είναι η έκθεση των απόψεων και των προγραμμάτων και βασικά, ο δημόσιος –χωρίς φόβο και πάθος- διάλογος. Η «Π» από την πρώτη ημέρα της έκδοσής της, έδειξε και εν συνεχεία απέδειξε, πως ο στόχος της να φωτίσει ολόπλευρα πτυχές της αυτοδιοίκησης που σκοπίμως ή από «ωχαδερφισμό», δεν προβάλλονται και όλοι οι συντελεστές της, νιώθουν ευτυχείς για τη σημερινή της επιτυχία: να κατορθώσει να συγκεντρώσει απόψεις και θέσεις όλων των παρατάξεων που ζητούν την ψήφο μας στις 26 του Μάη για τοΔυτικής Λέσβου. Προσφέροντας σε εσάς τους αναγνώστες μας, έναν -θεωρούμε αξιόπιστο- «οδηγό» για τις επικείμενες εκλογές, μέσω του ιδιόμορφου «έντυπου debate» που εξασφάλισε, χάρη φυσικά και στη συνεργασία των υποψηφίων.

Ο δρόμος για την πραγματοποίηση αυτού του πρώτου και μοναδικού ουσιαστικού προεκλογικού διαλόγου/αντιλόγου, φυσικά και δεν ήταν εύκολος. Όταν κανόνας τα τελευταία χρόνια είναι οι «αγιογραφίες» πολιτικών προσώπων έως και οι «αβάντες», η εκ προοιμίου κριτική μας σε κάποιες προγραμματικές θέσεις υποψηφίων συνδυασμών, θεωρήθηκε από κάποιους αιρετική.  Και βρεθήκαμε σήμερα, όλοι μαζί, πολίτες, υποψήφιοι και δημοσιογράφοι, να επιτελούμε τον ρόλο μας και να συζητάμε –έστω και δια αλληλογραφίας- πραγματικά για εκείνα που μας ενώνουν. Τους προβληματισμούς μας δηλαδή για μία καλύτερη επόμενη ημέρα, που προσδοκούμε άπαντες. Υποψήφιοι και ψηφοφόροι… Καλή σας ανάγνωση λοιπόν και καλή… ψήφο!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ταξιάρχης Βέρρος, υποψήφιος Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου

Ως συνδυασμός “μαζί, από την αρχή”, δώσαμε στην δημοσιότητα μια ολοκληρωμένη προγραμματική – οραματική πρόταση για την ανάταξη του Δήμου Δυτικής Λέσβου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι βασικοί άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθούμε είναι:

-η αγροτοκτηνοτροφία και ο τουρισμός

-η επιχειρηματικότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

-ο πολιτισμός

-το περιβάλλον και η βιωσιμότητα

-η ασφάλεια των δημοτών

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

-η χωροταξία και ο πολεοδομικός σχεδιασμός

-οι κοινωνικές υπηρεσίες

-Το αστικό τοπίο και τα μνημεία του

-ο δημόσιος χώρος και το κτιριακό απόθεμα

-Ο προσεκτικός σχεδιασμός

-η καθημερινότητα

-η ψηφιακή ανασυγκρότηση

-η Ταυτότητα και το branding.

Στα δύο ζητήματα που τίθενται από σας και τα οποία αφορούν στον δικό μας δήμο η θέση μου είναι η εξής:

Για το φράγμα Τσικνιά. Διανύουμε μια εποχή κλιματικών αλλαγών και οι ευρωπαϊκοί κανόνες για το περιβάλλον τίθενται ως προτεραιότητα στις χρηματοδοτήσεις των έργων. Το φράγμα τοποθετείται στην περιοχή της “Λιμνοθάλασσας του Αριστοτέλλη” που αποτελεί ένα πολύ ευαίσθητο και μοναδικό οικοσύστημα, αναγνωρισμένο παγκόσμια και βασικό αναπτυξιακό πόρο για το μέλλον μας. Μέχρι τώρα οι ενστάσεις, από πολλές πλευρές, είναι δύσκολο να μην σημειωθούν, ακόμα και από κάποιον που θα συμφωνούσε, αρχικά. Η ανταποδοτικότητα κάθε έργου πρέπει να εξετάζεται με προσοχή: τι προσφέρει και τι καταναλώνει από το περιβάλλον, που αποτελεί δάνειο από τις επόμενες γενιές και δεν ανήκει σε μας, αποκλειστικά. Στην ανάπτυξη του δήμου, το μοντέλο ανάπτυξης γύρω από τον Κόλπο Καλλονής έχει έναν χαρακτήρα και μια στόχευση τουριστική, αγροτική, πολιτιστική κ.ο.κ. θα πρέπει να είμαστε, λοιπόν ανοιχτοί στις αλλαγές και προσεκτικοί. Όντως το έργο είναι, όπως λέτε, πολύ ώριμο. Αλλά πολύ ώριμα έργα υπήρξαν και σε άλλες περιοχές της χώρας, απασχόλησαν πολλές προεκλογικές περιόδους και τελικά κατέληξαν να μπουν στο αρχείο.

Για την περίπτωση της ΔΕΥΑΛ και της ΔΕΔΑΠΑΛ θέλω να είμαι σαφής. Είναι δυο ξεχωριστές ιστορίες. Η ΔΕΔΑΠΑΛ που αφορά στην διαχείριση των σκουπιδιών δεν μπορεί παρά να είναι δαδημοτική. Ο ΧΥΤΑ είναι ένας και κοινός και μάλιστα το μεγαλύτερο μέρος του βρίσκεται στον δικό μας δήμο. Θα υπάρξει λοιπόν μια διαχείριση από κοινού. Η ΔΕΥΑΛ για ένα εύλογο διάστημα ενός - ενάμιση χρόνου θα λειτουργήσει από κοινού και διαδημοτικά αναγκαστικά. Θα υπάρξει ένα διάλογος ανάμεσα στους δύο δήμους και θα βρεθεί μια λειτουργική λύση ισορροπίας για την λειτουργία της . Το μεγάλο ζήτημα δεν νομίζω ότι είναι το ποιος θα είναι ο πολιτικός προϊστάμενος των υπηρεσιών! Η στόχευσή μας όμως, είναι ο Δήμος Δυτικής Λέσβου να αποκτήσει την δική του ΔΕΥΑΛ.

Στρατής Ζαφείρης, υποψήφιος Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου

«Εν αρχή ην… ο Τσικνιάς», κι ως υποψήφιος Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, αλλά και διατελέσας στο παρελθόν σύμβουλος Δημάρχων στον π. Δήμο Αγίας Παρασκευής, δεν θα μπορούσα να μην ξεκινήσω τα σχόλιά μου απ’ το τεράστιας σημασίας αυτό έργο. Προσωπικά δε, με αδικείτε λέγοντας ότι κανείς δεν έχει πάρει θέση επί του θέματος, αφού ήδη στην πρώτη συνέντευξη τύπου που παραχώρησα, ήμουν σαφέστατος σχετικά.

Επαναλαμβάνω λοιπόν, ότι το φράγμα πρέπει να γίνει γιατί μόνο έτσι – δεδομένων και των συνεπειών της καλπάζουσας κλιματικής αλλαγής – μπορεί μακροπρόθεσμα να αντιμετωπιστεί η ύδρευση σ’ ολόκληρο το νησί της Λέσβου.

Υπό μία προϋπόθεση όμως. Να γίνουν παράλληλα και τα κατάλληλα έργα που θα αποτρέψουν να επηρεαστεί το ευαίσθητο οικοσύστημα του κόλπου Καλλονής, απ’ τη λειτουργία του φράγματος. Γιατί υφίσταται τέτοιος σοβαρός κίνδυνος.

Υπάρχει η εμπειρία, υπάρχει η τεχνογνωσία, και πιστεύω ακράδαντα πως θα υπάρξει κι ο τρόπος δρομολόγησης κι όλων των συμπληρωματικών μελετών και έργων, που θα διασφαλίσουν, και το νερό, και τα… νερά του κόλπου.

Για τα άλλα νερά, αυτά της ΔΕΥΑΛ, αλλά και για τα σκουπίδια – καθαριότητα, ό,τι διαχειρίζεται η ΔΕΔΑΠΑΛ, δεν θα γίνει… μάχη. Υπάρχει και θα δοθεί λύση, όπως σε όλα τα δημοτικά θέματα. Όντως, το πλαίσιο μιλά για διαδημοτικές επιχειρήσεις (τουλάχιστον η δεύτερη επιχείρηση ως τέτοια είχε συγκροτηθεί απ’ τους 13 παλιούς Καποδιστριακούς δήμους),  η διοίκηση των οποίων θα αποφασιστεί μετά τις εκλογές, και με βάση τους συσχετισμούς που θα διαμορφωθούν, μεταξύ των εκλεγμένων απ’ τους δήμους Δυτικής Λέσβου και Μυτιλήνης.

Μη διαθέτοντας μαντικές ικανότητες για να προβλέψω ποιος δήμος θα έχει το «πάνω χέρι» σε ποια επιχείρηση, καταθέτω τη δική μου θέση, που θα επιδιώξω με την συνεργασία όλων και σε ενωτικό κλίμα να προωθήσω: Θεωρώ εκ των ουκ άνευ αδιαμφισβήτητο, πως θα εξυπηρετείται απ’ τις υπηρεσίες της ΔΕΥΑΛ, το σύνολο των δημοτών και επισκεπτών της Λέσβου. Σαφέστατα, τόσο σε επίπεδο ποιοτικών παροχών και επάρκειας ύδρευσης, όσο και σε επίπεδο αποχέτευσης, όπου επείγει να κλείσει το κεφάλαιο των υποδομών, όπου δεν έχουν γίνει. Εννοείται ότι προτεραιότητα αποτελούν και ο βιολογικός στο ΚΥΤ Μόριας, αλλά και τα έργα της Λαγκάδας, όπως και κάθε άλλη παρέμβαση που άπτεται των παρεχομένων υπηρεσιών ποιότητας ζωής.

Για τη ΔΕΔΑΠΑΛ, οι εγκαταστάσεις της οποίας φιλοξενούνται σε επίπεδο ΧΥΤΑ απ’ το Δήμο μας, πρέπει να πω ότι έχει γίνει μια πρώτη προσπάθεια στη διαχείριση των απορριμμάτων, που όμως δεν αρκεί. Επιβάλλεται να κάνουμε ένα τεράστιο άλμα ώστε να οδηγηθούμε σε ένα οικολογικό νησί, που ταυτόχρονα εκμεταλλευόμενο τις σύγχρονες μεθόδους βιοδιάσπασης και ανακύκλωσης θα έχει και σοβαρά έσοδα απ’ τα σκουπίδια. Οφείλουμε συνολικά να βελτιώσουμε το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της Λέσβου, και προς αυτή την κατεύθυνση είναι αυτονόητο πως θα κινηθώ.

Έχοντας ήδη παρουσιάσει γενικότερα τις θέσεις μου, αλλά και θεματικές προτάσεις για την αξιοποίηση του κτηριακού αποθέματος στον τουρισμό, αλλά και για την παρέμβαση ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα, μην περιμένετε να χωρέσουν κι άλλα σε 400 λέξεις. Πόσο μάλλον το Κολυμβητήριο (για το μόνο που δεν σας απάντησα), για το οποίο ευχαρίστως αν… αδιαφορήσει η Μυτιλήνη, να το κάνουμε στη Δυτική Λέσβο.

Γιάννης Συκάς, υποψήφιος Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου

Η τοπική διοίκηση αποτελεί το θεσμό ο οποίος έχει ταυτιστεί με τους λαϊκούς αγώνες, ιδιαίτερα στο τόπο μας, καθώς η δύναμη μίας δημοτικής αρχής είναι η άμεση συμμετοχή των δημοτών, γατί τότε μόνο μπορεί να πιέσει τη κεντρική εξουσία για να δοθούν ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα του τόπου μας. Η παρέμβαση μίας δημοτικής αρχής σε ζητήματα που ξεπερνούν τις αποκλειστικά δικές της αρμοδιότητες, διαχωρίζεται σε δυο σκέλη: 1. Αυτά που μπορεί να κάνει ώστε να παράσχει κάποιες πρώτες λύσεις ή βοήθειες στους δημότες, όπως για παράδειγμα μία ολοκληρωμένη τουριστική προβολή για εναλλακτικές μορφές τουρισμού και ο καθαρισμός των παραλιών στον τουρισμό, 2. να διεκδικήσουμε τακτικότερες, ασφαλέστερες και φθηνότερες ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες με τον Πειραιά, με τη Βόρεια Ελλάδα και τα υπόλοιπα νησιά. Για το προσφυγικό θέμα που αναφέρατε, η θέση μας είναι να κλείσουν άμεσα τα hot spot που εγκλωβίζουν τους πρόσφυγες στο νησί μας και να γίνει η μεταφορά τους στις χώρες προορισμού που επιθυμούν. Οι προσφυγικές ροές δεν θα σταματήσουν όσο ο πόλεμος συνεχίζεται και για αυτό ακριβώς οι δημοτικές εκλογές έχουν πολιτικό πρόσημο. Δεν μπορείς να υποστηρίζεις όλα τα χρόνια τις πολιτικές των κομμάτων που είναι υπέρ του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και ένα μήνα πριν τις εκλογές να αυτοανακηρύσσεσαι ανεξάρτητος. Το κάνεις μόνο για να υποκλέψεις την ψήφο των συμπατριωτών σου.

Στο πρόγραμμά μας έχουμε δεσμευτεί για συγκεκριμένα ζητήματα όπως: βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας, μείωση  δημοτικών τελών, μηδενικά τροφεία ή ένα συμβολικό ποσό για τους παιδικούς σταθμούς, καταγραφή και αξιοποίηση της ακίνητης δημοτικής περιουσίας από τις τοπικές κοινότητες με σκοπό την βελτίωση της επαφής των παιδιών μας με τον πολιτισμό και τον αθλητισμό ιδιαίτερα στα χωριά μας, επαναλειτουργία δημοτικών σφαγείων κ.α. Σε αυτό το πλαίσιο έχουμε δεσμευτεί και για αξιοποίηση του ΕΣΠΑ με γνώμονα τη κάλυψη αναγκών σε έργα παιδείας, υγείας, πρόνοιας και πολιτισμού. Το αποδείξαμε όταν ήμασταν δημοτική αρχή στον Πολιχνίτο και αυτή η εμπειρία αποτελεί εγγύηση για το έργο που μπορούμε να κάνουμε στον νέο δήμο.

Θεωρούμε ότι η κατασκευή φραγμάτων αποτελεί βασική υποδομή για το νησί μας, καθώς το νερό αποτελεί βασική προϋπόθεση για την αγροκτηνοτροφική παραγωγή, τον τουρισμό, βιοτεχνίες αλλά και γενικότερα για την ποιότητα ζωής. Τα φράγματα θα βοηθήσουν να εμπλουτιστεί ο υδροφόρος ορίζοντας και προστατεύσουν τις περιοχές από πλημμύρες που είναι συχνό φαινόμενο λόγω της κλιματικής αλλαγής. Επειδή ακριβώς είναι τόσο σημαντικά, θεωρούμε απαράδεκτο το τρόπο με τον οποίο χειρίζεται η κεντρική εξουσία και η περιφέρεια το φράγμα Τσικνιά. Θέση μας λοιπόν πολλά και μικρά φράγματα σε όλες της δημοτικές ενότητες και θέλουμε εδώ να επισημάνουμε, ότι η διαχείριση του νερού πρέπει να παραμείνει στις δημοτικές αρχές προστατεύοντας τον χαρακτήρα του ως κοινωνικό αγαθό.

Στόχος μας είναι οι δημότες να έχουν ποιοτικό νερό με μείωση των αντίστοιχων τελών, ενώ για τα απορρίμματα να υπάρχει διαλογή στη πηγή και μείωση παραγωγής των απορριμμάτων. Σε αυτό το πλαίσιο και συμπεριλαμβανομένου του ελάχιστου χρονικού διαστήματος που έγινε η διάσπαση των δήμων, θεωρούμε ότι όπου μπορούν να υπάρξουν διαδημοτικές επιχειρήσεις προς όφελος του λεσβιακού λαού, στην κατεύθυνση των παραπάνω στόχων και με ανεξάρτητη τιμολογιακή πολιτική για τον κάθε δήμο, θα ήμασταν θετικοί να το συζητήσουμε.

Ευχαριστούμε για το χώρο που μας παραθέσατε. Όπως είναι λογικό σε ένα τόσο μικρό χώρο δεν μπορούν να αναπτυχθούν όλα τα θέματα της τοπικής διοίκησης και επιφυλασσόμαστε για το μέλλον.

Νίκος Χήρας, υποψήφιος δήμαρχος Δυτικής Λέσβου

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει ο νέος μας Δήμος αρχικά θα είναι η υποστελέχωση των υπηρεσιών του.

Απαιτείται να εφαρμοσθεί το άρθρο του «Κλεισθένη» για την μετακίνηση υπαλλήλων στους νεοσύστατους δήμους ή από μετατάξεις από άλλες υπηρεσίες ή άλλους Δήμους της χώρας.

Σε δεύτερο χρόνο οι προσλήψεις ειδικευμένου προσωπικού θα εξαλείψουν την υποστελέχωση και θα επιτρέψει την εύρυθμη λειτουργία του, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της εποχής μας.

Στο νέο Δήμο μας, φιλοξενούνται τρεις ιαματικές πηγές, που καμία από τις τρεις δεν έχει πάρει την αναγνώρισης ιαματικών φυσικών πόρων. Γνωρίζουμε  ότι  ο Δήμος Λέσβου και συγκεκριμένα η ΑΔΕΛ ΑΕ, έστειλε τους φακέλους των πηγών Πολιχνίτου, Εφθαλούς, και Λισβορίου και αναμένουν την αναγνώριση.

Σε δεύτερη φάση το ειδικό σήμα λειτουργίας που ακολουθεί, θέτει τις προδιαγραφές λειτουργίας των υδροθεραπευτηρίων. Εδώ έχουμε περισσότερες απαιτήσεις, διότι στην κάθε μια πηγή ξεχωριστά υπάρχουν κτιριακές ελλείψεις, όσο και θέματα παροχής υπηρεσιών και ασφάλειας των λουόμενων.

Εάν μετά την ανάληψη του νέου Δήμου διαπιστωθεί ότι τα ποσά που απαιτούνται είναι τεράστια και δεν υπάρχουν την αυτή χρονική στιγμή Εθνικά ή Ευρωπαϊκά χρηματοδοτούμενα κεφάλαια, τότε ή θα την συνδιαχειριστούμε με ιδιώτες κατά ΣΔΙΤ, ή θα εφαρμόσουμε το μοντέλο της ΑΔΕΛ ΑΕ, που εφάρμοσε στις Ιαματικές Πηγές του Κόλπου Γέρας και σήμερα απολαμβάνουν τις υπηρεσίες της, χιλιάδες κάτοικοι και παραθεριστές.

Εάν οι πηγές μας αναγνωριστούν και αδειοδοτηθούν ως Μονάδες Ιαματικής Θεραπείας (Μ.Ι.Θ.) ή ακόμη καλύτερα σε Κέντρα ιαματικού τουρισμού – θερμαλισμού (Κ.Ι.Τ.-Θ.), τότε θα έχουμε μια πολυδιάστατη ανάπτυξη στο Δήμο μας.

Tοποθέτηση για τα οφέλη από την πιθανή κατασκευή του Φράγματος Τσικνιά. Μέσα από προμελέτες που έγιναν την δεκαετία του ’90, για άρδευση της περιοχής του λεκανοπεδίου, όσο και την μελέτη του κυρίου Κοτσώνη Αντώνιου, για ύδρευση κατά κόρων και άρδευση κατά ένα μικρό ποσοστό, μάθαμε ότι έχουμε στην περιοχή μας την μεγαλύτερη υδρολογική λεκάνη του Αιγαίου.

Θα διασφαλιστεί ύδρευση 12.000.000 m3 στις περιοχές από Αγία Παρασκευή μέχρι Μήθυμνα και Καλλονή σε πρώτη φάση και σε δεύτερη φάση να υδροδοτηθεί η Δ.Ε. Θερμής και Μυτιλήνης. Παράλληλα θα διασφαλίζει άρδευση με 1.000.000 m3  στον κάμπο της Καλλονής.

Εάν πραγματοποιηθεί το φράγμα, τα φερτά υλικά θα συλλέγονται και θα διοχετεύονται με χρήση ειδικού καναλιού στο κόλπο της Καλλονής, έτσι ώστε να μην υπάρχουν περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Φιέστες και θεάματα αλλά από ουσία τίποτα»

Η Νέα Αριστερά Λέσβου για την σημερινή επίσκεψη Μητσοτάκη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εθελοντική δράση μαθητών 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνη

Πραγματοποίησαν εθελοντική δράση καθαρισμού στην περιοχή του εμπορικού λιμανιού της Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Προσλήψεις κι όχι απολύσεις έχει ανάγκη η ΔΕΥΑ Λέσβου

Επείγουσα έκκληση από το Σύλλογο Εργαζομένων της ΔΕΥΑΛ Λέσβου για την ανάγκη να διατηρηθούν στο δυναμικό της εταιρεία οι 13 εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν κατά την πανδημία του Covid – 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αίτημα Βέρρου για το Κλειστό Γυμναστήριο Καλλονής

Σε καλό κλίμα η συνάντηση του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου με τον Πρωθυπουργό
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της Λέσβου

Προειδοποιεί για ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η ανοχή και στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής της ΝΔ, το επίκεντρο της επίσκεψης του πρωθυπουργού»

Ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ για την επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Τα «άκουσε» στο Σίγρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Εκτός από το Λιμάνι Σιγρίου, ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε και στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, ξεναγούμενος από τον Νίκο Ζούρο
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Διαμαρτυρήθηκαν για την έλλειψη φωτισμού και διαγράμμισης στον κόμβο της Ανεμώτιας

Κάτοικοι του χωριού μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Ανεμώτιας μίλησαν με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
ΧΩΡΙΑ

Έκτακτη βλάβη στο αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΛ στα «Αμπελάκια» Καλλονής

Η ΔΕΥΑΛ ζητά την κατανόηση των καταναλωτών καθώς η βλάβη θα αποκατασταθεί σε λίγες μέρες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δυσαρέσκεια Σηφουνάκη για τη μηδενική αναφορά στο έργο του

«Οι Υπουργοί και ο Πρωθυπουργός ευλόγησαν εαυτούς χωρίς καμία αναφορά στους πραγματικούς εμπνευστές και δημιουργούς του μεγάλου αυτού έργου» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρώην Υπουργός των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Σε προεκλογικό κλίμα, παρουσία Μητσοτάκη, η παράδοση του οδικού άξονα Καλλονής‑ Σιγρίου

Φανερά δυσαρεστημένος ο Νίκος Σηφουνάκης για τη μηδενική αναφορά στο έργο του ΠΑΣΟΚ από τον υπουργό Μεταφορών, τον υφυπουργό, αλλά και τον Κυριάκο Μητσοτάκη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Θεόδωρος Παραδέλλης υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Ο ομότιμος καθηγητής Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου θα διεκδικήσει την ψήφο της κάλπης των ευρωεκλογών της 9ης Ιούνίου
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ