× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Στρατής Κόρακας: ακολουθήσατε και συνταχθήκατε με την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της Ε.Ε.

Oλόκληρη η τοποθέτηση του στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 3/2/2019

Στρατής Κόρακας: ακολουθήσατε και συνταχθήκατε με την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της Ε.Ε.
Την τοποθέτηση του κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου με θέμα τον απολογισμό της Περιφερειακής Αρχής απέστειλε με δελτίο τύπου στα τοπικά ΜΜΕ ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Στρατής Κόρακας. Σχετικό ρεπορτάζ από τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Πέμπτης 31 Ιανουαρίου δημοσιεύσαμε αποκλειστικά στο «Ν».
Παραθέτουμε ολόκληρη της ομιλία του.

 « Η σημερινή μας τοποθέτηση δεν θα είναι πολύ διαφορετική από την περσινή:
Οι εισηγήσεις που πήραμε από τους υπεύθυνους των διαφόρων υπηρεσιών, αποτελούν μια απαρίθμηση των πεπραγμένων των εργαζομένων, μια ενημέρωση για τη δουλειά τους , που, πρέπει να το τονίσουμε, ήταν σημαντική και αξιέπαινη, αν μάλιστα πάρουμε υπόψη μας τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό, όπως αναφέρουν ορισμένες από αυτές. Ταυτόχρονα όμως θέλουμε να σημειώσουμε ότι δεν μας δόθηκαν συγκεκριμένα στοιχεία για τις ελλείψεις αυτές. Ξέρουμε φυσικά ότι σήμερα στην Περιφέρεια εργάζονται λιγότεροι από το 50% των εργαζομένων που εργάζονταν στις τρεις Νομαρχίες που απαρτίζουν την Περιφέρεια. Θα ήταν χρήσιμο ωστόσο να είχαμε συγκεκριμένα στοιχεία για τις ελλείψεις , μεταξύ άλλων και γι να διεκδικήσουμε από την κυβέρνηση την κάλυψή των κενών αυτών. Βέβαια είναι γνωστό ότι η Περιφερειακή παθαίνει μόνο με το άκουσμα της λέξης “διεκδικώ”.
 Εν πάσει περιπτώσει, αυτή η απαρίθμηση από τις υπηρεσίες και τους αντιπεριφερειάρχες, όσο χρήσιμη κι αν είναι,  δεν μπορεί να θεωρηθεί απολογισμός ενός πολιτικού οργάνου. Έτσι,  η Περιφερειακή Αρχή υποβιβάζεται  σε ρόλο μιας «υπερυπηρεσίας», που αρκείται στο  συντονισμό των υφισταμένων υπηρεσιών. Αλλά τότε, ποιος ο λόγος  να εκλέγεται και μάλιστα με διακηρύξεις περί «περιφερειακής κυβέρνησης», «περιφερειακής βουλής» και όλα τα γνωστά φούμαρα.
 Θα επαναλάβουμε και φέτος  πως τα όποια έργα έγιναν και οι υπηρεσίες που παρασχέθηκαν ήταν πίσω, αν όχι μακριά, από τις ανάγκες του λαού. Όσα έγιναν ήταν ή μερεμέτια ή έπρεπε να είχαν γίνει πολλά χρόνια πριν, ενώ μερικά από αυτά, όπως διαφημιστικές τουριστικές καμπάνιες, ορισμένες μελέτες  και κινήσεις εντυπωσιασμού έγιναν μόνο για λόγους προβολής. Δεν είδαμε  να προωθούνται έργα ιεραρχημένα  με βάση τις λαϊκές ανάγκες όπως πχ έργα αντισεισμικής και αντιπυρικής θωράκισης,  ζωτικής σημασίας για την  περιφέρεια μας. Σχετικά με τις μελέτες, θα έλεγε κανείς ότι έχουμε βιομηχανία μελετών ουσιαστικά για χρηματοδότηση κυρίως  του ΕΚΠΑ, ενώ, θα έπρεπε να γίνονται δωρεάν εκτός από ορισμένα έξοδα κίνησης, αφού πρόκειται για δημόσια ιδρύματα που συντηρούνται από τον ελληνικό λαό.. Ενδεικτικά παραδείγματα είναι  ό αποκλεισμός του ΙΓΜΕ υπέρ του ΕΚΠΑ, παρά το ό,τι  ήταν οικονομικότερη η προσφορά του για τις κατολισθήσεις καθώς και οι 600.000 στο ΕΚΠΑ για το λάδι, 270.000 στο περιβόητο ΚΕΚΑΠΕΛ για το οποίο δεν ακούσαμε τίποτα σχετικά με κάποιο έργο που εκτέλεσε κ.ά.
Μιλώντας για έργα θέλουμε να σημειώσουμε ότι τους τελευταίους μήνες εγκρίθηκε ένα πρωτοφανές πλήθος προγραμματικών συμβάσεων της ΠΒΑ με δήμους ή άλλους δημόσιους οργανισμούς για έργα, χρήσιμα μεν, πλην όμως που έπρεπε να είχαν γίνει πολλά χρόνια πριν, που έχουν όμως όλα διάρκεια εκτέλεσης 4-5 χρόνια και ημερομηνία έναρξης 1 τουλάχιστον χρόνο. Δηλ. «ζ΄ξσε μαύρε γάϊδαρε να φας το Μάη τριφύλλι» !Προς θεού μη σας περάσει από το νου ότι υπάρχει εδώ κάποια προεκλογική σκοπιμότητα.
 
Θα επαναλάβουμε και φέτος, ότι αυτό που θα έπρεπε, κατά τη γνώμη μας, να είχαμε στα χέρια μας ,και μάλιστα  αρκετό καιρό πριν, είναι ένας πολιτικός απολογισμός του έργου, των στόχων και των προσανατολισμών,  της Περιφερειακής Αρχής για τον χρόνο που πέρασε. Ποιους  από αυτούς πέτυχε, ποιους δεν πέτυχε και γιατί., Ποιους στόχους, ποιους προσανατολισμούς θέτει για τον επόμενο χρόνο και με ποια μέσα πιστεύει ότι θα τους πετύχει. Ποια η άποψη της για την εφαρμοζόμενη πολιτική και κατά πόσο αυτή επιδρά στο έργο της; Για ποιο λόγο, για παράδειγμα, έχουμε ως ΠΒΑ άθλιους π/υ; Κάτι τέτοιο δεν έχουμε ούτε είχαμε στα προηγούμενα χρόνια.
 
Η παρέμβαση της κ. Καλογήρου δεν ανταποκρίθηκε, κατά τη γνώμη μας, σ’ αυτήν την ανάγκη. Ήταν μια προπαγανδιστική, προεκλογική, θα έλεγα, ομιλία.  Εξάλλου δεν την είχαμε, όπως θα έπρεπε, γραπτή στα χέρια μας. Είναι κι αυτό μια ακόμα απόδειξη της υποβάθμισης και υποτίμησης του Περιφερειακού Συμβουλίου από μέρους της. Θυμίζουμε, με την ευκαιρία ότι, σε συμπαιγνία με τον πρόεδρο, δεν ολοκληρώθηκε ποτέ η συζήτηση για τη λειτουργία του Π.Σ. που διακόπηκε για «τεχνικούς» λόγους. Προφανώς δεν ήθελε να καταλήξει η συνεδρίαση σε αποφάσεις για καλύτερη λειτουργία του Συμβουλίου και αναβάθμιση του ρόλου του. Από τότε, εξάλλου,  το ΠΣ υποβαθμίστηκε ακόμα περισσότερο, λειτουργεί με παραπέρα περιθωριοποίηση του και περιορίζεται, κατά κανόνα, στη νομιμοποίηση των αποφάσεων και αυθαιρεσιών της Περιφερειάρχη.  Είναι και αυτό  επίσης ανάμεσα στα πεπραγμένα σας.
 
Και εδώ πρέπει να αναφέρω ότι στα πλαίσια της  υποβάθμισης και απαξίωσης του ΠΣ εντάσσεται και η γενικευμένη  καθιέρωση των συνεδριάσεων  με τηλεδιάσκεψη, που μπορεί μεν να εξοικονομούνται λίγα χρήματα αλλά υποβαθμίζονται οι συνεδριάσεις του ΠΣ. σε βαθμό που να μη μπορούμε συχνά να παρακολουθήσουμε τι λένε οι συνάδελφοι μας από τις άλλες Π.Ε. Αυτή την υποβάθμιση του συλλογικού πολιτικού οργάνου πόσο την αποτιμάτε; Επίσης στην ίδια κατεύθυνση της υποβάθμισης του ΠΣ εντάσσεται και η πεισματική άρνηση της Περιφ. Αρχής να απομαγνητοφωνούνται τα  πρακτικά των συνεδριάσεων του ΠΣ και των Επιτροπών παραπέμποντας μας στα «μαγνητοφωνημένα» πρακτικά. Κάτι που φυσικά είναι αδύνατο. Το κόστος αυτής της απομαγνητοφώνησης ήταν μόνο 12000 ευρώ το χρόνο.!!! Ευνόητη η σκοπιμότητα.
 
Η  κ. Καλογήρου αναφερόμενη συνοπτικά  σε προβλήματα που αντιμετωπίζει η Περιφέρεια, δεν είπε λέξη για τις πραγματικές αιτίες τους, για την πολιτική της κυβέρνησης  και της  Ε.Ε., που προκαλεί αυτά τα προβλήματα,  προφανώς γιατί αυτή  ταυτίζεται με την πολιτική που πρεσβεύει και το Κόμμα της. Μια πολιτική που αυγαταίνει τα κέρδη των μεγιστάνων του πλούτου και εξαθλιώνει το λαό.
 
Η Περιφέρεια, με ευθύνη της Περιφερειάρχη και της πλειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου, λειτούργησε στην ουσία,  όπως προβλέπει ο «Καλλικράτης», δηλαδή, όπως είχαμε έγκαιρα προειδοποιήσει, ως το μακρύ χέρι της κυβέρνησης, συνεπής εφαρμοστής της σκληρής αντιλαϊκής πολιτικής της.. Βεβαίως καταλαβαίνουμε επίσης ότι  δεν δυσκολεύεται να παίζει αυτόν το ρόλο αφού αυτή η πολιτική -και της σημερινής ψευτοαριστερής κυβέρνησης ταυτίζεται απόλυτα με την πολιτική που πρεσβεύει η ΝΔ, στην οποία ανήκει η Περιφερειακή Αρχή.
 
Θα δώσουμε ορισμένα συγκεκριμένα παραδείγματα, που επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές:;
-Ο Προϋπολογισμός, που ψήφισε το περιφ. Συμβούλιο και για το 2019, ήταν σύμφωνος με τις κατευθύνσεις της κυβέρνησης και του κρατικού προϋπολογισμού. Ένός προϋπολογισμού που ούτε καν διαχείριση της μιζέριας δεν επέτρεπε, κατά κοινή ομολογία. Καλέσαμε το Π.Σ. να αντιδράσει σ’αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση. Να μην εγκρίνει αυτήν την αθλιότητα. Να τον επιστρέψει και να διεκδικήσει χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, που θα επέτρεπε να καλυφθούν οι ανάγκες των νησιών μας, καλώντας σε κοινό αγώνα τους κατοίκους τους.
 - Δεν δεχτήκατε τις προτάσεις μας, χαρακτηρίζοντας τες ανεδαφικές, θεωρώντας      προφανώς εδαφική την εξαθλίωση. Μείνατε και μένετε συνεπείς στη εφαρμογή της     σκληρής αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και της Ε.Ε. σε όφελος των   μονοπωλίων. Αγνοήσατε μια αμείλικτη πραγματικότητα, που υπενθυμίζουμε συνεχώς:  όσο θα δεχόμαστε συνεχώς μειούμενους προϋπολογισμούς τόσο αυτοί  θα μειώνονται. Απόδειξη αδιάψευστη ο φετινός
 
-.Συνεχίζετε να έχετε στην Τράπεζα της Ελλάδας τα ταμειακά διαθέσιμα της Περιφέρειας, δυόμιση ολόκληρα εκατομμύρια (2.500.000) ευρώ, πειθαρχώντας στην απαράδεκτη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) της κυβέρνησης, για να πληρωθούν οι τοκογλύφοι δανειστές.
 
-Καλύπτετε, εν μέρει,  με διάφορες δικαιολογίες,, τα κενά προσωπικού  στις υπηρεσίες με  εργαζόμενους 5μηνης («κοινωφελής απασχόληση») και 8μηνης ή και με μπλοκάκι, κακοπληρωμένους, αντί  να διεκδικήσετε την πρόσληψη μόνιμων και με πλήρη δικαιώματα εργαζόμενων. Ευθυγραμμίζεστε έτσι με την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνηση και βολεύεστε, στη Λέσβο, με την μη ύπαρξη Συλλόγου των εργαζομένων.
-Δεν δεχτήκατε τις επανειλημμένες προτάσεις μας να συζητήσει το περιφερειακό συμβούλιο την πρόταση της κυβέρνησης να εγκατασταθεί ΝΑΤΟϊκή βάση στην Κάρπαθο, καθώς και για την αυξανόμενη παρουσία του ΝΑΤΟ στην περιοχή μας αδιαφορώντας για τους τεράστιους  κινδύνους που εγκυμονεί για τους κατοίκους των νησιών μας σε περίπτωση πολεμικής ανάφλεξης με τη Ρωσία ή άλλες δυνάμεις. .
 
-Φέρνετε μαζί με την κυβέρνηση την αποκλειστική ευθύνη για την ολοκληρωτική καταστροφή της φετινής ελαιοπαραγωγής που είναι η βασική πηγή εισοδήματος για το νησί μας, που κατά τα άλλα ισχυριστήκατε ότι το προστατεύετε. Φέρνετε τη βασική ευθύνη, γιατί αρνηθήκατε και αρνείστε πεισματικά την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης και του ΚΚΕ καθώς και των αγροτών να γίνεται η δακοκτονία από την περιφέρεια, όπως γινόταν μέχρι και το 2011. Το ίδιο αρνείστε -και στην περίπτωση αυτή- να δεχθείτε τουλάχιστον την πρόταση μας να ξεκινάτε τη διαδικασία του διεθνούς μειοδοτικού διαγωνισμού από τέλη Ιανουαρίου αρχές Φεβρουαρίου, ώστε να υπάρχει  αρκετός χρόνος να αντιμετωπιστούν δυσάρεστα απρόοπτα, όπως αυτό του 2018. Μεγάλη ευθύνη για την καταστροφή της σοδειάς φέρει και η κυβέρνηση γιατί κρατάει τον προϋπολογισμό για τη δακοκτονία   σε τέτοια επίπεδα που αποκλείουν στοιχειωδώς αποτελεσματική δακοκτονία.
 
-Επιμένετε, τουλάχιστον στη Λέσβο, με το πρόσχημα της κήρυξης σε έκτακτη ανάγκη να κάνετε αδιαφανείς απευθείας αναθέσεις πληρώνοντας σημαντικά ποσά για τιμολόγια που παρουσιάζουν εργολάβοι χωρίς να υπάρχει δυνατότητα ελέγχου και επαλήθευσης ότι πράγματι δούλεψαν με τόσα μηχανήματα, για τόσες ώρες. .. Το πρόβλημα φυσικά δεν θα υπήρχε αν είχαν γίνει έστω συνοπτικοί διαγωνισμοί με προκαθορισμένο προϋπολογισμό του κάθε έργου, όπως γίνεται στις άλλες Π.Ε. και πετυχαίνονται μεγάλες εκπτώσεις.
 
Τα παραπάνω είναι λίγα μόνο παραδείγματα που αποκαλύπτουν ποια πολιτική ακολουθήσατε και ότι συνταχθήκατε με την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ.
 
Ως περιφερειακή Αρχή απουσιάσατε από τους αγώνες των εργαζομένων, εργατών, αγροτών αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών, των κατοίκων των νησιών μας γενικότερα, για τα οξυμμένα προβλήματά τους. Περιοριστήκατε , στην καλύτερη περίπτωση στην έγκριση, μετά από επίμονες πιέσεις μας,  κάποιου ψηφίσματος,  όπως για τον ΦΠΑ στα νησιά και για το προσφυγικό, μάλλον για τα μάτια, αφού έμειναν στα συρτάρια χωρίς συνέχεια.
 
Θα ρωτούσε κανείς τι διαφορετικό θα μπορούσε να κάνει η Περιφέρεια; Φυσικά με αυτόν τον πολιτικό προσανατολισμό, τίποτα περισσότερο από αυτό που έκανε και κάνει. Δηλ. να υπηρετεί την κυβερνητική πολιτική που, όπως είπαμε. ταυτίζεται με τη πολιτική της ΝΔ, στην οποία πρόσκειται η πλειοψηφία του Π.Σ. και η Περιφερειάρχης.
 
Είναι προφανές ότι ως Λαϊκή Συσπείρωση δεν έχουμε ούτε τον ίδιο προσανατολισμό και όραμα ούτε ακολουθούμε την ίδια πολιτική με τη διοίκηση της Περιφέρειας.
Εξάλλου με τις παρεμβάσεις μας  μέσα και έξω από το ΠΣ, διεκδικήσαμε να σταματήσει η εφαρμογή  πολιτικών που έχουν δραματικές επιπτώσεις στη ζωή των λαϊκών στρωμάτων των νησιών μας, όπως η απουσία αγροτικών υποδομών,, η συρρίκνωση του εισοδήματος των μικρομεσαίων αγροτών, οι ελλείψεις στην υγεία και την πρόνοια, στην εκπαίδευση κλπ. Κάναμε προτάσεις συγκεκριμένες που ούτε καν , τις περισσότερες φορές, έγινε δεκτό να συζητηθούν.
 
Με τις δυνάμεις και τις δυνατότητες που διαθέτουμε κάνουμε ότι μπορούμε  για να συμβάλουμε στην οργάνωση και ανάπτυξη του ενωμένου αγώνα του λαού μας για να δρομολογηθούν εξελίξεις που θα ανατρέψουν την πολιτική που εφαρμόζεται στη χώρα μας και στηρίζει και η περιφερειακή Αρχή.
Σε αντιπαράθεση με την πολιτική της ανταγωνιστικότητας, της επιχειρηματικότητας  και της κερδοσκοπίας,, προβάλουμε και διεκδικούμε πλαίσιο άμεσων στόχων πάλης που απαντούν στις αυξανόμενες σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων και στην αντιμετώπιση των επειγόντων προβλημάτων της λαϊκής οικογένειας.
 
Στο πνεύμα αυτό, καλούμε τους κατοίκους  των νησιών μας να αγωνιστούν και να διεκδικήσουν μαζί μας, με τη Λαϊκή Συσπείρωση και το ΚΚΕ:
 
-Πλήρη κρατική χρηματοδότηση που να καλύπτει το σύνολο των αναγκών της    περιφέρειας και των δήμων με  αύξηση της φορολογίας του μεγάλου κεφαλαίου, με φορολογική ελάφρυνση των λαϊκών στρωμάτων, αύξηση του ΦΠΑ στα είδη πολυτελείας και κατάργηση του στα είδη πρώτης ανάγκης. 
-Μείωση του ΦΠΑ κατά 50% για όλα τα νησιά.      
-Κατάργηση όλου του αντιδραστικού θεσμικού πλαισίου  (Καλλικράτης,Μνημονιακές    κατευθύνσεις και εφαρμοστικοί   νόμοι.).                                        
-Πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων     για σύγχρονες κτιριακές υποδομές που θα καλύπτουν όλο τα φάσμα των προνοιακών, εκπαιδευτικών,πολιτιστικών και αθλητικών αναγκών.      
-Αντισεισμική(με άμεσο προσεισμικό έλεγχο όλων των δημόσιων      κτιρίων),πραγματική αντιπλημμυρική (και όχι πασαλείματα) και αντιπυρική        θωράκιση.
 
Όπως καταλαβαίνετε  καταψηφίζουμε τον απολογισμό
 
 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Συνεχίζεται η ταλαιπωρία των σεισμόπληκτων της Βρίσας

Ανοιχτή επιστολή – έκκληση προς τον βουλευτής της Ν.Δ. Χαράλαμπο Αθανασίου και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη από ένα αγανακτισμένο κάτοικο του χωριού
ΑΓΡΟΤΕΣ

Το «Ηφαίστειο Ανεμώτιας» ταξιδεύει... στην οινική αγορά της Αθήνας

Τα κρασιά του συνεταιριστικού οινοποιείου παρουσιάστηκαν σε εκπροσώπους γνωστών wine bar της Αθήνας
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Λιμενάρχης Μυτιλήνης ο Δημήτρης Μάγειρας

Τοποθετήθηκε με απόφαση του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έκτακτο δρομολόγιο του Νήσος Σάμος

Θα αναχωρήσει το μεσημέρι του Σαββάτου 20 Απριλίου από Μυτιλήνη για Λήμνο και Καβάλα
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Αγγλοι οι πρώτοι Ευρωπαίοι τουρίστες στη Λέσβο

Δείτε τι δήλωσαν για το νησί κατά την άφιξη τους στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης "Οδυσσέας Ελύτης"
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργιακή συγκέντρωση στην Καλλονή

Μήνυμα αντίστασης στις αντιλαϊκές πολιτικές έστειλαν εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και αγρότες
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Έρχεται το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στη Μυτιλήνη για το 2024

Δήλωση στην κάμερα του «Ν» του προέδρου της Ναυτιλιακών Πρακτόρων Παναγιώτη Χατζηκυριάκου
ΧΩΡΙΑ

Προς αντικατάσταση των φωτιστικών στα Πηγαδάκια

Υπεγράφη από τον Δήμαρχο Μυτιλήνης το έργο
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Συμμαθητές τους από την Αττική φιλοξένησε το 1ο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης

Το σχολείο έχει συνδημιουργήσει φυσικούς κόμβους ευφυούς διαχείρισης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Η Περιφερειακή Αρχή σε ρόλο πλασιέ των νησιών»

Αρνητική η Λαϊκή Συσπείρωση στη συμμετοχή της Περιφέρειας στην έκθεση Real Estate Expo
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Mε τους οδηγούς ταξί συναντήθηκε ο Χριστόφας

Στο επίκεντρο οι πεζοδρομήσεις της Μυτιλήνης και η εξέλιξη των έργων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσκεψη Κασσελάκη στη Λέσβο

Στα πλαίσια της δεκαήμερης περιοδείας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στα νησιά του Αιγαίου