× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Στο 70% του πληθυσμού, οι πλήρως εμβολιασμένοι στη Λέσβο

Το υψηλότερο ποσοστό εμβολιασμένων καταγράφεται στη Χίο με 83%, ακολουθεί η Λήμνος και η Ικαρία με περίπου 80%, η Σάμος και η Λέσβος τελευταίες με ποσοστό κοντά στο 70%

Δημοσίευση 25/3/2022

Στο 70% του πληθυσμού, οι πλήρως εμβολιασμένοι στη Λέσβο

Περίπου το 75% του συνολικού πληθυσμού της χώρας μας και συγκεκριμένα 7.588.750 συμπολίτες μας έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά του κορονοϊού, σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία (24/3/2022). 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με μόνο μία δόση έχουν εμβολιαστεί συνολικά 7.894.479 άτομα, ενώ την αναμνηστική τρίτη δόση έχουν πραγματοποιήσει 5.567.913 συμπολίτες μας. 

Στο νησί της Λέσβου αντίστοιχα έχουν εμβολιαστεί συνολικά με δύο δόσεις  59.832 συμπολίτες μας ενώ μόνο μία δόση έχουν πραγματοποιήσει 61.546 άτομα. Η αναμνηστική τρίτη δόση έχει πραγματοποιηθεί περίπου από 40.699 συμπολίτες μας. 

Αν λάβει κανείς υπόψη του ότι επίσημα ο πληθυσμός της Λέσβου είναι περίπου 85.330 άτομα σύμφωνα με την απογραφή του 2011 (η απογραφή του 2021 ακόμη δεν έχει ανακοινώσει στοιχεία), τότε το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων πολιτών ανέρχεται σε 70% περίπου. Πλέον οι εμβολιασμοί που γίνονται σε καθημερινή βάση έχουν μειωθεί σημαντικά και δεν ξεπερνούν τους 100 στην καλύτερη περίπτωση σε όλο το νησί, οι περισσότεροι δε, από αυτούς αφορούν κυρίως τρίτες - αναμνηστικές δόσεις. Οι πρώτες δόσεις και δεύτερες δόσεις, είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αρκετά υψηλότερο ωστόσο είναι το συνολικό ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων πολιτών στη γειτονική μας Λήμνο όπου φτάνει στο 80% του συνολικού πληθυσμού του νησιού, αφού 13.614 άτομα έχουν πραγματοποιήσει και τις 2 δόσεις. 

Ακόμη πιο ψηλά σε ποσοστό πλήρως εμβολιασμένων είναι η Χίος όπου με βάση το συνολικό πληθυσμό της έχει κάνει τουλάχιστον 2 δόσεις το 83% των πολιτών και συγκεκριμένα 42.667 άτομα. 

Ακόμη και στην Ικαρία το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων ξεπερνά το 80% ενώ στη Σάμο οι πλήρως εμβολιασμένοι είναι περίπου 71%. 

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Η Αθανασία Δαφιώτη στο Βοοκ and Art

H γνωστή θεατρολόγος-ηθοποιός θα βρίσκεται εκεί για να παίξει με τα παιδιά, πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, θεατρικά παιχνίδια βασισμένα στα βιβλία της
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι προστάτευσαν το πάρκο αναψυχής του Τσίγκου

Περιβαλλοντική δράση του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Στο βάθρο της Σπερχειάδας ποδηλάτες της Λέσβου

Μεγάλες επιτυχίες για μια ακόμη φορά πέτυχε η αποστολή αθλητών ορεινής ποδηλασίας
ΓΕΥΣΗ

Μάζεψαν χόρτα και τα μαγείρεψαν

Μία νόστιμη δράση στο Νηπιαγωγείο Ταξιαρχών στο Καγιάνι
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Bόλτα στο σπήλαιο του Αγίου Φίλιππου στο φαράγγι της Θερμής

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ
ΓΕΥΣΗ

Platinum διάκριση για το Ούζο Βαρβαγιάννη

Στα Chefs’ Choice Awards 2024
ΑΤΖΕΝΤΑ

5η Ποδηλατάδα για τον Αυτισμό

Την Κυριακή 14 Απριλίου
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Φροντίδα του Δάσους με τον Δήμο Μυτιλήνης

Δράσεις εκπαίδευσης και καθαρισμού στην περιοχή «Τσίγκος» για παιδιά και μεγάλους
ΑΤΖΕΝΤΑ

Παιδικές χαρές του κόσμου για τα παιδιά της Κένυας

Πασχαλινό μπαζάρ από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πασχαλινό πρόγραμμα για παιδιά στο «Λευκό Χαρτί»!

Κατασκευές, ιστορίες και παιχνίδι