× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Είμαστε συνδικαλιστές παντός καιρού, του σαλονιού και του πεζοδρομίου»

Οι εκπρόσωποι της παράταξης Νέο Όραμα Υγειονομικών, Κώστας Κουτσοβίλης και Ξενοφώντας Αυγερινός μίλησαν για τις εκλογές του Νοσοκομείου της Μυτιλήνης

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 30/3/2022

«Είμαστε συνδικαλιστές παντός καιρού, του σαλονιού και του πεζοδρομίου»

Στα ζητήματα που αφορούν το Βοστάνειο Νοσοκομείο και τους εργαζόμενους εν’ όψει των εκλογών του Συλλόγου που θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 31 Μαρτίου, αναφέρθηκαν σε συνέντευξή τους στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι», οι εκπρόσωποι της παράταξης Νέο Όραμα Υγειονομικών, Ξενοφώντας Αυγερινός και Κώστας Κουτσοβίλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι δυο, έχουν διατελέσει  στο παρελθόν πρόεδροι του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου και όπως σημείωσαν είναι συνδικαλιστές παντώς καιρού και δεν τους ενδιαφέρει πιο κόμμα είναι στην κυβέρνηση και ποιος είναι ο διοικητής του νοσοκομείου.

«Όταν ήταν στο τιμόνι του νοσοκομείου ο Παύλος Παπαδόπουλος την περίοδο που κυβερνούσε το ΠΑΣΟΚ και ανήκα τότε στο κόμμα αυτό, σημείωσε ο Ξενοφώντας Αυγερινός, ήρθα πολλές φορές σε αντιπαράθεση μαζί του και μάλιστα έγινε και κατάληψη στο γραφείο του, την εποχή που εφαρμόζονταν οι σκληροί μνημονιακοί νόμοι.

Αναφερόμενοι οι Κουτσοβίλης και Αυγερινός στην περίοδο της προεδρίας Κλεάνθη στο Σύλλογο των Εργαζομένων του νοσοκομείου τα τελευταία χρόνια σημείωσαν ότι έχουν απαξιωθεί οι συλλογικές διαδικασίες και με δικαιολογία τον covid οι αποφάσεις λαμβάνονται χωρίς να ενημερώνεται το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ο Στρατής Κλεάνθης, σημείωσε ο Κώστας Κουτσοβίλης, λαμβάνει τις όποιες αποφάσεις μόνος του, ενημερώνει τα μέλη της παράταξής του που είναι στο Δ.Σ. και εν συνεχεία εφαρμόζονται χωρίς να ερωτηθούν οι υπόλοιποι».

Αναφερόμενοι οι εκπρόσωποι της παράταξης Νέο Όραμα Υγειονομικών στις προσλήψεις προσωπικού που έγιναν την τελευταία διετία λόγω κορονοϊού, σημείωσαν ότι έφυγαν πάνω από 30 άτομα μόνιμου προσωπικού τα οποία αντικαταστάθηκαν με 80 άτομα τα οποία εργάζονται με συμβάσεις και ελαστικές μορφές εργασίας. «Είμαστε ως παράταξη, κατά των ελαστικών μορφών εργασίας, σημείωσαν και θεωρούμε ότι ο Σύλλογος όφειλε να πιέσει και να πάρει ξεκάθαρα θέση υπέρ της πρόσληψης μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα όποια κενά και να ενισχυθεί το νοσοκομείο.

Μιλώντας  οι Κώστας Κουτσοβίλης και Ξενοφώντας Αυγερινός στο λεγόμενο νέο ΕΣΥ που προωθεί η κυβέρνηση με την ιδιωτικοποίηση νευραλγικών υπηρεσιών στα νοσοκομεία, σημείωσαν μεταξύ άλλων πως ήδη σε διάφορα νοσηλευτικά ιδρύματα στη χώρα έγινε αλλαγή και από Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου που είναι σήμερα, μετατρέπονται σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου και μάλιστα ως χαρακτηριστικό παράδειγμα αναφέρθηκαν σε νοσοκομείο της Κομοτηνής στο οποίο έγιναν εργασίες με ιδιωτικά κεφάλαια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκτενή αναφορά έκαναν οι εκπρόσωποι της παράταξης Νέο Όραμα Υγειονομικών στο ζήτημα των αναστολών και της απομάκρυνσης από το νοσοκομείο της Μυτιλήνης ενός μεγάλου αριθμού εργαζομένων.

Οι ίδιοι διευκρίνισαν πως είναι υπέρ του εμβολιασμού και μάλιστα σημείωσαν πως εμβολιάσθηκαν σχεδόν από την πρώτη μέρα, πρόσθεσαν όμως ότι δεν συμφωνούν με την υποχρεωτικότητα του εμβολίου στους υγειονομικούς και ότι θα μπορούσαν και οι άνθρωποι αυτοί να συνεχίσουν να εργάζονται όπως σε όλους τους εργασιακούς χώρους με rapid τεστ και αυστηρά μέτρα ατομικής προστασίας. «Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε το διαχωρισμό των εργαζομένων σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. Έχουν φύγει από το νοσοκομείο πολύτιμα στελέχη σημείωσε, ο Κώστας Κουτσοβίλης, αναφέροντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα νοσηλευτές στο τμήμα που είναι ο ίδιος προϊστάμενος και όπως είπε υπάρχουν άνθρωποι με πολύτιμη εμπειρία που δεν έχουν εμβολιαστεί».

Όπως σημείωσαν οι εκπρόσωποι της Ν.Ο.Υ ο Σύλλογος Εργαζομένων και ο Στρατής Κλεάνθης δεν στήριξαν τους εργαζόμενους που βγήκαν σε αναστολή όπως έπρεπε από την αρχή, όπως έκαναν και άλλοι σύλλογοι σε νοσοκομεία της χώρας μας. «Δεν είπαμε ποτέ ότι θα εκλεγούμε στο σύλλογο και οι άνθρωποι αυτοί θα επιστρέψουν στη δουλειά τους. Αυτό θεωρητικά δεν μπορεί να γίνει, ούτε φυσικά είπαμε ποτέ ότι θα ενισχύσουμε οικονομικά τους συναδέλφους που είναι σε αναστολή. Αυτό που είπαμε, είναι ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με μεγαλύτερη ένταση, για την επιστροφής τους στο νοσοκομείο».  

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Εξι μήνες σε αναστολή γιατί… άνοιξαν λάκκο σε αρχαιολογικό χώρο

7 άτομα καταδίκασε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης για «εργασίες» στου Απελή
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πασχαλινές εκπτώσεις σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Αφορά ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια που θα εκδοθούν για τις εορτές του Πάσχα
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ελεύθεροι μέχρι τη δίκη τραυματιοφορέας και ιδιοκτήτης γραφείου τελετών

Μετά την παρέλευση έξι μηνων αποφυλακίστηκαν με περιοριστικούς όρους
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Λαμπάδες... origami στο Δημοτικό Σχολείο Νέων Κυδωνιών

Μια πρωτότυπη πασχαλινή δράση
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές από το Χαλάνδρι στο Μουσείο Προσφυγικής Μνήμης

Εμαθαν για την ιστορία των παραλίων της Μ. Ασίας
ΥΓΕΙΑ

«Να τα βάλετε με τα αφεντικά σας κ. Καλλιάνε, όχι με τους γιατρούς»

Με μια συγκλονιστική ανάρτηση η Μυτιληνιά, Μίρνα Φαφουτέλλη, που έχασε τον άντρα της απαντά στο ξέσπασμα οργής του βουλευτή της ΝΔ, Γιάννη Καλλιάνου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη για ναρκωτικά στη Μυτιλήνη

Βρέθηκαν στην κατοχή του χάπια και χασίς
ΑΤΖΕΝΤΑ

Διήμερο πανηγύρι στη Λουτρόπολη Θερμής

Το πρόγραμμα εορτασμού του Αγίου Γεωργίου από τον Λαογραφικό Σύλλογο Λουτρόπολης Θερμής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές συζητούν με τον Χριστόφα

Συνάντηση του Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα με μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Θερμής
ΜΟΥΣΙΚΗ

Μοναδικό μουσικοχορευτικό αφιέρωμα στον Μάνο Λοϊζο

Από το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης με το Εργαστηριακό Κέντρο Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

«Ο κόσμος της Σοφίας» απέκτησε ιστοσελίδα

Xάρη στους μαθητές του ΕΠΑΛ Καλλονής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ανακαινίστηκε ο δημοτικός σταθμός «Μαρία Αμπατζή»

Πραγματοποιήθηκαν εργασίες τόσο στον εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου, ώστε ο σταθμός να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις λειτουργικότητας