× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

400 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτρια σκύλου

Το πρόστιμο επιβλήθηκε μετά από παρέμβαση του Φιλοζωικού Συλλόγου «ΚΙΒΩΤΟΣ», επειδή το ζώο εντοπίστηκε να κάνει βόλτα μόνο του στο Ακρωτήρι, χωρίς σχετικά στοιχεία επικοινωνίας με τον ιδιοκτήτη

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 31/3/2022

400 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτρια σκύλου
φωτογραφία αρχείου

Ένα απίστευτο περιστατικό με μία  σκυλίτσα που γυρνούσε μόνη της στην περιοχή του Ακρωτηρίου της Μυτιλήνης κατέγραψε και δημοσιοποίησε μέσα από Δελτίο Τύπου ο Φιλοζωικός Σύλλογος Κιβωτός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση επιβλήθηκε πρόστιμο 400 ευρώ σε ιδιοκτήτρια που άφηνε το ζώο της να τριγυρνά μόνο του βόλτα χωρίς την εποπτεία κάποιου συνοδού και χωρίς λουράκι. Στην ανακοίνωση της Κιβωτού περιγράφεται αναλυτικά και τηλεφωνικός διάλογος της ιδιοκτήτριας του ζώου με την εθελόντρια του συλλόγου που ήρθε σε επαφή μαζί της μετά τον εντοπισμό του σκύλου στο Ακρωτήρι. 

Από το διάλογο φαίνεται ξεκάθαρα ότι το συγκεκριμένο ζώο βγαίνει βόλτα μόνο του καθημερινά με ότι συνέπειες μπορεί να έχει αυτό για την υγεία και την ασφάλεια του αλλά και την ασφάλεια των περαστικών. 

Αναλυτικά η Κιβωτός αναφέρει: 

«Την Τρίτη 29 Μαρτίου εθελόντρια της ΚΙΒΩΤΟΥ Μυτιλήνης εντόπισε μια σκυλίτσα να περιφέρεται μόνη της στο Ακρωτήρι Μυτιλήνης. Το ζωάκι είχε περιλαίμιο αλλά χωρίς στοιχεία επικοινωνίας και έτσι μεταφέρθηκε σε κτηνιατρείο. Εκεί διαπιστώθηκε ότι ήταν τσιπαρισμένη οπότε και επικοινωνήσαμε με την ιδιοκτήτριά της. Και ακολούθησε η εξής στιχομυθία:

-Γεια σας από την ΚΙΒΩΤΟ σας καλούμε, σχετικά με την σκυλίτσας σας με αριθμό τσιπ ΧΧΧΧΧΧ
- Α εσείς την πήρατε;
-Δεν την «πήραμε». Την βρήκαμε να κυκλοφορεί μόνη της στον δρόμο, και μάλιστα δεν είχε κονκάρδα με στοιχεία επικοινωνίας- οπότε έπρεπε να την πάμε σε κτηνιατρείο για να δουμε αν ανήκει σε κάποιον.
-Ναι δική μου είναι αλλά κάθε απόγευμα πάει τη βόλτα της και μετά γυρίζει σπίτι
-(!!!) Σοβαρολογείτε; Αυτό εκτός το ότι είναι παράνομο -τα σκυλιά βγαίνουν βόλτα ΜΟΝΟ συνοδεία και με λουρί- είναι και επικίνδυνο για το ίδιο το σκυλί (που μπορεί να το χτυπήσει ή να φάει καμία φόλα) αλλά και για περαστικούς ή μηχανάκια! Να μην σχολιάσω, δε, ότι στη βόλτα του το σκυλί σας μπορεί να λερώσει όλα τα πεζοδρόμια!
- Εμένα τα σκυλιά μου δε λερώνουν ποτέ έξω, κάνουν την ανάγκη τους στην αυλή μας κ μετά βγαίνουν για τη βόλτα τους, μόνα τους!
- (!!!) Μάλιστα…. Επίσης το σκυλάκι σας είναι σε οίστρο και τη βρήκα κολλημένη με ένα αρσενικό να τραβιούνται τα άμοιρα τα ζώα επί 15 λεπτά πάνω στη στροφή του δρόμου. Το γνωρίζετε ότι τώρα θα είναι κατά πάσα πιθανότητα έγκυος;
-Και βέβαια το γνωρίζω!
- Μα σοβαρολογείτε! ΟΛΑ αυτά που μου λέτε είναι παράνομα!!
- Ε αφού το πας έτσι κουκλίτσα μου κράτα την στο κάτω κάτω αδέσποτη την μάζεψα!

Εκεί τελείωσε η συνομιλία και απευθυνθήκαμε στο ΑΤ Μυτιλήνης, άνδρες του οποίου, όπως ακριβώς προβλέπει ο νόμος, βεβαίωσαν διοικητικά πρόστιμα ύψους τετρακοσίων ευρώ στην «υπεύθυνη» ιδιοκτήτρια της σκυλίτσας (100 ευρώ για απουσία κονκάρδας με στοιχεία επικοινωνίας και 300 ευρώ επειδή το ζώο κυκλοφορούσε ελεύθερο χωρίς συνοδό στο δρόμο).  

Κοινοποιούμε όλο το περιστατικό αναλυτικά για να καταλάβουν όλοι οι ανεύθυνοι ιδιοκτήτες ζώων στην Λέσβο ότι έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί η εποχή που η αδιαφορία τους τόσο για τα κατοικίδιά τους όσο και για τους συμπολίτες τους γινόταν ανεκτή! Και δεν θα σταματήσουμε μέχρι να το αντιληφθούν όλοι τους- είτε με την ενημέρωση είτε με τα πρόστιμα!». 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΙΒΛΙΟ

H Nάσια Δαφιώτη στο Βook and Αrt

Το Σάββατο 27 Απριλίου
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

4ο πακέτο στήριξης στις νέες οικογένειες

Χαμόγελα ευγνωμοσύνης από τους δικαιούχους της Δυτικής Λέσβου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Να επιλέξεις ΕΠΑΛ;

Ενημερωτική εκδήλωση το απόγευμα της Δευτέρας στο 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ένα Μουσείο αφιερωμένο στην ελιά

Γνωρίστε το Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας στην Αγία Παρασκευή
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Η Αθανασία Δαφιώτη στο Βοοκ and Art

H γνωστή θεατρολόγος-ηθοποιός θα βρίσκεται εκεί για να παίξει με τα παιδιά, πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, θεατρικά παιχνίδια βασισμένα στα βιβλία της
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι προστάτευσαν το πάρκο αναψυχής του Τσίγκου

Περιβαλλοντική δράση του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Στο βάθρο της Σπερχειάδας ποδηλάτες της Λέσβου

Μεγάλες επιτυχίες για μια ακόμη φορά πέτυχε η αποστολή αθλητών ορεινής ποδηλασίας
ΓΕΥΣΗ

Μάζεψαν χόρτα και τα μαγείρεψαν

Μία νόστιμη δράση στο Νηπιαγωγείο Ταξιαρχών στο Καγιάνι
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Bόλτα στο σπήλαιο του Αγίου Φίλιππου στο φαράγγι της Θερμής

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ
ΓΕΥΣΗ

Platinum διάκριση για το Ούζο Βαρβαγιάννη

Στα Chefs’ Choice Awards 2024