Συνεχίζουν τον αγώνα τους οι αναπληρωτές
Συγκέντρωση και πορεία στη Μυτιλήνη
Γράφει ο ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ Δημοσίευση 27/1/2019

Με δυναμική συγκέντρωση και πορεία στους δρόμους της Μυτιλήνης συνέχισαν τις κινητοποιήσεις τους οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί ζητώντας την απόσυρση του νόμου Γαβρόγλου την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου.
Στο πλευρό τους βρέθηκαν μόνιμοι συνάδελφοι τους καθώς εργαζόμενοι άλλων κλάδων που συμμετείχαν στην απεργία της ΑΔΕΔΥ.
Σε σχετική ενημερωτική ανακοίνωση που μοίραζαν επεσήμαναν μεταξύ άλλων ότι «η κυβέρνηση εμπαίζει προεκλογικά τους ταλαιπωρημένους για πολλά χρόνια αναπληρωτές και υπόσχεται δήθεν μονιμοποιήσεις εκτός της κυβερνητικής θητείας της – ενώ αυτό που σίγουρα θα μείνει είναι η αλλαγή στους πίνακες αναπληρωτών! Να μην περάσει και η ανθρωποφαγία μεταξύ μας! Όλοι ανεξάρτητα από την περίπτωσή τους μαζί στον αγώνα. Όχι υπάνθρωποι εκπαιδευτικοί! Τα κριτήρια της κυβέρνησης δεν είναι ούτε δίκαια, ούτε «αξιοκρατικά» - είναι κριτήρια με βαθύ ταξικό χαρακτήρα, αφού απαιτούν προσόντα που απαιτούν οικονομική άνεση για να αποκτηθούν».
Ενώ έδωσαν υπόσχεση ότι ακόμα και αν η κυβέρνηση τελικά περάσει το νόμο από τη Βουλή, εκείνοι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους με πολύμορφες δράσεις.