× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Θα διασφαλιστεί η ομαλή μετάβαση στους νέους Δήμους»

Απάντηση Γαληνού στο αίτημα του Ταξιάρχη Βέρρου για σύσταση διαδημοτικής επιτροπής

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 11/6/2019

«Θα διασφαλιστεί η ομαλή μετάβαση στους νέους Δήμους»

Στον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρο, απάντησε ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός σχετικά με το αίτημα του πρώτου για σύσταση διαδημοτικής Επιτροπής για τη μετάβαση του ενιαίου δήμου στους δυο μετά τη διάσπαση. Ο κ. Γαληνός επικαλούμενος τη σχετική νομοθεσία που περιγράφει ποια θα είναι η σχετική διαδικασία, υποστηρίζει ότι αυτή θα τηρηθεί απαρέγκλιτα, διευκρινίζοντας ότι πριν οι αποφάσεις τεθούν για έγκριση στο δημοτικό συμβούλιο, θα κληθούν και οι δυο νεοεκλεγέντες δήμαρχοι, ή εκπρόσωποι τους να ενημερωθούν και να καταθέσουν τις προτάσεις τους επί του σχεδίου της απόφασης. Η επιστολή που έστειλε ο κ. Γαληνός στον Τ. Βέρρο, ως απάντηση στο σχετικό αίτημα του έχει ως εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Σε απάντηση της από 07/06/2019 επιστολής σας αναφορικά με την σύσταση διαδημοτικής επιτροπής για τη διάσπαση του Δήμου Λέσβου, θα ήθελα να σας ενημερώσω τα εξής.

Στο νόμο 4600/2019 (Τροπολογία ΥΠ.ΕΣ για την κατάτμηση των 5 Δήμων) περιγράφεται αναλυτικά η διαδικασία, που θα ακολουθηθεί για την διάσπαση του σημερινού Δήμου Λέσβου σε δύο νέους Δήμους, τον Δήμο Μυτιλήνης και τον Δήμο Δυτικής Λέσβου. Σας διαβεβαιώ ότι, η προβλεπόμενη εκ του νόμου διαδικασία θα τηρηθεί απαρέγκλιτα, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή μετάβαση στο νέο καθεστώς των δύο δήμων. Συνεπώς, η δημιουργία της επιτροπής που αναφέρετε δεν είναι δυνατή καθώς ο νόμος προβλέπει ρητά τη διαδικασία. Επίσης, ο ενιαίος Δήμος Λέσβου διοικούμενος από τον Δήμαρχο Λέσβου και τη Δημοτική Αρχή, θα συνεχίσει να υφίσταται και να έχει αποφασιστική αρμοδιότητα έως την 31η Αυγούστου.

Επειδή συμμερίζομαι, για πολλούς λόγους, την αγωνία σας για την επόμενη μέρα, αγωνία η οποία ξεκίνησε πολύ πριν τη διάσπαση του Δήμου, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι μετά το πέρας των διαδικασιών και πριν οι αποφάσεις τεθούν προς έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο, θα κληθείτε είτε εσείς είτε εκπρόσωπός σας μαζί με τον νέο Δήμαρχο Μυτιλήνης ή εκπρόσωπο αυτού, να ενημερωθείτε σχετικά και να καταθέσετε τις προτάσεις σας επί του σχεδίου της απόφασης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Λέσβου είναι στη διάθεσή σας για να σας παράσχουν οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνηση.»

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΤΑΞΙΑΡΧΗ ΒΕΡΡΟΥ ΣΤΟ «Ν»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αγροτικό Τμήμα θα δημιουργηθεί στο Επιμελητήριο Λέσβου

Ξεκίνησε η διαδικασία σύστασης των τμημάτων σε πολλά Επιμελητήρια της χώρας
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

«Δεν μιλάμε για ανάπτυξη του τουρισμού με ένα δρομολόγιο προς Πειραιά»

Αναφορά Παρασκευαϊδη στον υπουργό Ναυτιλίας για τη σύνδεση με το Σίγρι
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Προσωρινή δικαίωση για 13 εργαζόμενους της ΔΕΥΑΛ

Παραμένουν στη θέση τους με προσωρινή διαταγή
ΘΕΑΤΡΟ

«Ίστατο Η Μήτηρ» ‑στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Mουσική εκδήλωση με δύο παραστάσεις την Τετάρτη 1 Μαΐου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Βάστρια, «η αρχή ενός αγώνα»

Αυτοψία από τη Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο στις εργασίες για τη νέα δομή
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Θα σεβαστούν οι πολίτες της Μυτιλήνης την πεζοδρόμηση της Ερμού;

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Μυτιλήνης για την πεζοδρόμηση του Ιστορικού Κέντρου της πόλης. Προβληματισμοί, διαφωνίες και συμφωνίες εκφράστηκαν σε σχέση με την κυκλοφοριακή μελέτη που παρουσιάστηκε
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ερωτήματα και αντιδράσεις για μίσθωση ακινήτου της ΑΔΕΛ στη Θερμή

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΛ Βασίλης Τσαγκάρης ενέκρινε μίσθωση ακίνητου της Δημοτικής Επιχείρησης σε εταιρικό σχήμα που συμμετέχει ο ίδιος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Δεύτερο τροχαίο στη νέα επαρχιακή οδό Καλλονής‑Σιγρίου

Πρόκειται για τον δρόμο που εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 19 Απριλίου από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
ΑΓΟΡΑ

Νέα εποχή για την Γεωτεχνική Αιγαίου

Πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 19 Απριλίου τα εγκαίνια των νέων γραφείων της επιχείρησης στην περιοχή «Φανάρι» της Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στην Αγιάσο μαθητές από το Λαγονήσι

Τους υποδέχτηκε ο αντιδήμαρχος, Λευτέρης Κοτσώνης
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ξανά στα δικαστήρια για να παραμείνουν στη δουλειά τους

Οι 13 εργαζόμενοι covid της ΔΕΥΑ Λέσβου κατέθεσαν για δεύτερη φορά Ασφαλιστικά Μέτρα, μετά την αρχική αρνητική απόφαση του δικαστηρίου. Στο πλευρό τους Χριστόφας, Βάλεσης και Σηφάκη κατέθεσαν ως μάρτυρες
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Θα μείνουν ανοιχτά τα καταστήματα για το κρουαζιερόπλοιο;

Πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης για τις 24 Απριλίου