× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Μεγάλη επιτυχία για τον Λεσβιο αθλητή Θωμά Ανδρούτσο

Τερμάτισε δεύτερος στο CHIOS HARDSTONE TRAIL

Γράφει ο ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΗΣ Δημοσίευση 1/5/2022

Μεγάλη επιτυχία για τον Λεσβιο αθλητή Θωμά Ανδρούτσο

Ο σημερινός ορεινός αγώνας «2ος Chios Hardstone Trail» μετατράπηκε σε μια μεγάλη γιορτή, με 200 περίπου συμμετοχές από όλη την Ελλάδα. Μεγάλοι νικητές στον αγώνα στην κατηγορία των 23 χλμ είναι στην πρώτη θέση ο πρωταθλητής δρομέας μεγάλων αποστάσεων Δημήτρης Θεοδωρακάκος, στη δεύτερη θέση εκπροσωπώντας τη Λέσβο ο Θωμάς Ανδρούτσος και στην τρίτη θέση ο Χαράλαμπος Ιατρουδέλλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην ίδια κατηγορία αξιόλογες επιδόσεις έκαναν και οι Γιώργος Χρυσανθακόπουλος , κάτοικος Λέσβου τα τελευταία χρόνια, ο οποίος κατέλαβε την 9η θέση και ο Νικόλαος Αθανάσης, ο οποίος κατέλαβε την 12 θέση. Στην κατηγορία των 5 χλμ γυναικών, την 6η θέση κατέλαβε η Ντόρα Χατζηχαραλάμπους που κατοικεί τα τελευταία χρόνια στη Λέσβο.

Σε δηλώσεις του ο Θωμάς Ανδρούτσος ανέφερε:
«Η Χίος μας χάρισε ένα καταπληκτικό διήμερο, δίνοντας μας την ευκαιρία να τρέξουμε σε μια πραγματικά απίστευτη διαδρομή 23 χλμ με αυξημένο βαθμό δυσκολίας που δεν σε άφηνε να χαλαρώσεις σε κανένα σημείο.
Με τον Δημήτρη Θεοδωρακακο κάναμε έναν δυνατό αγώνα με συνεχόμενες εναλλαγές για την πρώτη θέση με τελικό αποτέλεσμα να κατακτήσω την δεύτερη θέση με περίπου μισό λεπτό διαφορά απο τον συναθλητή μου.
Θέλω να επισημάνω ότι η διοργάνωση της Χίου αν και μετράει μόλις δύο χρόνια, ήταν άψογη σε όλους τους τομείς και σίγουρα δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από άλλες αντίστοιχες διοργανώσεις.
Να ευχαριστήσω προσωπικά όλους όσους συνέβαλαν για να μας προσφέρουν αυτό το υπέροχο αποτέλεσμα και να ευχηθώ καλή αντάμωση του χρόνου στα μονοπάτια της Χίου».


Το επίπεδο της διοργάνωσης ήταν υψηλό και το σύνολο των συμμετεχόντων αθλητών τιμήθηκε με εξαιρετικά αναμνηστικά δώρα και τοπικά προϊόντα. Να επισημάνουμε ότι βασικός διοργανωτής της εκδήλωσης ήταν ο Σύλλογος Δρομέων Χίου με Πρόεδρο τον πρωταθλητή Μαραθωνίου Χριστόφορο Μερούση, ο οποίος ήταν παρών σε όλη τη διοργάνωση.
Η τοπική αυτοδιοίκηση της Χίου, που συμμετείχε στη διοργάνωση αυτή, με το δήμαρχο Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη να είναι παρών και ως συμμετέχων στον αγώνα καθ' όλη τη διάρκεια της μεγάλης αυτής γιορτής, έχει αγκαλιάσει τέτοιου είδους εκδηλώσεις.
Η άψογη διοργάνωση και η ζεστή φιλοξενία προς τους αθλητές συμβάλλει στην προβολή του νησιού τουριστικά και πολιτιστικά.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ