Έθνικ γεύσεις στο ΝΑΝ
Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Προσφύγων
Από το NEWSROOM Δημοσίευση 20/6/2019
Δεν υπάρχει περίπτωση να αποκαλύψει ο Hafiz Abdul Waris από τη Λαχόρη του Πακιστάν τα μυστικά για το πιο νόστιμο κοτόπουλο korma!
Mέλος της ομάδας του NAN, restaurant στη Μυτιλήνη, του πρώτου εστιατορίου όπου εργάζονται πρόσφυγες και ντόπιοι μαζί, έδειξε πρώτη φορά τις μαγειρικές του δεξιότητες στο Lesvos Solidarity - Pikpa, όπου φιλοξενούνταν μέχρι να νοικιάσει το δικό του σπίτι με συμπατριώτη του. Στο ΠΙΚΠΑ «μαγειρεύτηκε» και η συνταγή του ΝΑΝ: «ένας χώρος για να κάτσουμε γύρω από ένα τραπέζι, να φάμε και να συζητήσουμε, να μάθουμε ο ένας τον άλλον καλύτερα», όπως λέει και η Λένα Αλτίνογλου, μία από τις ιδιοκτήτριες της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας που δημιούργησε το «ΝΑΝ», που σημαίνει ψωμί σε πολλές γλώσσες.
Ο Abdul δε θέλει να φύγει από τη Λέσβο, του αρέσει να μαγειρεύει, μαγείρεψε και για το περσινό φεστιβάλ μαγειρικής και θα μαγειρεύει σερί για το φετινό φεστιβάλ Στην Kουζίνα με τους Πρόσφυγες - Cooking #WithRefugees, από την Πέμπτη έως και την Κυριακή. Μόνο ένα πράγμα μπορεί μετά βεβαιότητας να μοιραστεί για τις σπεσιαλιτέ του: «Το μυστικό είναι στα μπαχαρικά!»