× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ανάσα για τον τουρισμό της Λέσβου από την Τουρκία

Η επιστροφή των Τούρκων τουριστών δίνει ελπίδες ανάκαμψης της τουριστικής κίνησης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 4/5/2022

Ανάσα για τον τουρισμό της Λέσβου από την Τουρκία

Στις 1.650 εκτιμάται πως θα ανέλθουν οι αφίξεις Τούρκων τουριστών στην Λέσβο ως αύριο Πέμπτη, οπότε και κορυφώνεται ο γιορτασμός του Σεκέρ Μπαϊράμ, δήλωσε στο «Ν» ο τουριστικός πράκτορας Άρης Λαζαρής. Το απόγευμα της Δευτέρας 2 Μάη, επίσημη αργία για Ελλάδα, το κέντρο της Μυτιλήνης ήταν γεμάτο με Τούρκους επισκέπτες, αφού η πλειοψηφία των κατοίκων της βρίσκονταν εκτός πόλης.

Σχεδόν το σύνολο των Τούρκων επισκεπτών έφθασαν στην Λέσβο για διακοπές δύο ως πέντε ημερών. Πολλοί ήταν αυτοί που φρόντισαν είτε να νοικιάσουν αυτοκίνητο, είτε να φέρουν το δικό τους Ι.Χ. αυτοκίνητο. Έτσι εκτός από την Μυτιλήνη επισκέφθηκαν το Πλωμάρι, το Μόλυβο, την Αγιάσο και πολλές άλλες περιοχές του νησιού.

Στην πλειοψηφία τους οι Τούρκοι τουρίστες είναι άνθρωποι που έχουν επισκεφθεί αρκετές φορές στο παρελθόν την Λέσβο. Δείχνουν υψηλό βαθμό ικανοποίησης για τις υπηρεσίες που απολαμβάνουν και έδωσαν μια ισχυρή τονωτική ένεση στους κλάδους της εστίασης και τουριστικών καταλυμάτων.

Αρνητική έκπληξη, για όσους δεν είχαν δικό τους όχημα, ήταν πως 2η Μάη ήταν αργία με αποτέλεσμα τα περισσότερα καταστήματα στην Μυτιλήνη να είναι κλειστά.Ορισμένα προβλήματα που παρουσιάστηκαν τις πρώτες ημέρες με τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και κάποια προβλήματα με την έκδοση βίζας οδηγεί σε λιγότερες αφίξεις τουριστών από αυτές που αναμένονταν αρχικά.

Ελπίδες για αυξημένες τουριστικές εισπράξεις

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να αυξηθούν σημαντικά οι αφίξεις τουριστών από την Τουρκία. Χωρίς σε καμία περίπτωση να αναμένονται αφίξεις στα επίπεδα της περιόδου 2015 - 2019. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει πως οι Τούρκοι τουρίστες που επισκέπτονται φέτος την Λέσβο είναι άνθρωποι υψηλού εισοδήματος καθώς η μεγάλη υποτίμηση της Τουρκικής λίρας έναντι του Ευρώ δεν επιτρέπει ανθρώπους μεσαίου και χαμηλού εισοδήματος να επισκεφθούν Ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς.

Η επόμενη μεγάλη θρησκευτική γιορτή για Τούρκους είναι τον Ιούλιο, οπότε και αναμένεται πολύ μεγαλύτερος αριθμός επισκεπτών στη Λέσβο από τα απέναντι Τουρκικά παράλια.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέος Υπολιμενάρχης στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης

Ο Αντιπλοίαρχος Γεώργιος Κουλίκας ορίσθηκε στην θέση του Υπολιμενάρχη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αλλαγές στις ώρες αναχώρησης των πλοίων την Πρωτομαγιά

Δείτε εδώ πως διαμορφώνεται το πρόγραμμα των πλοίων Διαγόρας και Νήσος Σάμος
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής απέκτησε ο Δήμος Μυτιλήνης

Πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο στην συνεδρίαση της Τετάρτης 22 Απριλίου
ΕΛΛΑΔΑ

31 κόμματα θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε την συμμετοχή του κόμματος Σπαρτιάτες άλλων 14 κομμάτων. Δείτε εδώ όλα τα κόμματα που θα συμμετάσχουν στις εκλογές και όσα αποκλείστηκαν
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Παρόν με 331 τουρίστες το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στη Μυτιλήνη

Επί της υποδοχής ο πρόεδρος της Ενωσης Τουριστικών Πρακτόρων και ο αντιδήμαρχος τουρισμού Μυτιλήνης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση βουλευτών Νέας Αριστεράς για το μεταφορικό ισοδύναμο

«Απαξιώνεται το μέτρο με τη μη έγκαιρη καταβολή»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές από το Χαλάνδρι στο Μουσείο Προσφυγικής Μνήμης

Εμαθαν για την ιστορία των παραλίων της Μ. Ασίας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Διήμερο πανηγύρι στη Λουτρόπολη Θερμής

Το πρόγραμμα εορτασμού του Αγίου Γεωργίου από τον Λαογραφικό Σύλλογο Λουτρόπολης Θερμής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές συζητούν με τον Χριστόφα

Συνάντηση του Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα με μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Θερμής
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ολοκληρώνεται η ασφαλτόστρωση του δρόμου Καγιάνι ‑ Λουτρά

Θα ακολουθήσουν ανάλογες εργασίες και στον αγροτικό δρόμο Αγίας Μαρίνας - «Βουρνάζων Τούμπα» και «Θερμοκήπια»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ανακαινίστηκε ο δημοτικός σταθμός «Μαρία Αμπατζή»

Πραγματοποιήθηκαν εργασίες τόσο στον εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου, ώστε ο σταθμός να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις λειτουργικότητας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ημέρα χαράς και οικολογικής προστασίας για την Επάνω Σκάλα

Τα παιδιά του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης με την Ανακύκλωση Αιγαίου, εθελοντές, δύτες, καταδρομείς καθάρισαν την ταλαιπωρημένη ακτή, τον βυθό, ενώ φύτεψαν και λουλούδια