× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Απλήρωτοι και χωρίς σύμβαση 80 εργαζόμενοι της Μυτιλήνης μέσω ΔΕΔΑΠΑΛ

Οι συμβάσεις τους έληξαν στις 30 Απριλίου. «Δεν ξέρουμε πόσες θα ανανεωθούν και πότε, δηλώνει ο πρόεδρος της ΔΕΔΑΠΑΛ, Παν. Κατσαβέλλης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 5/5/2022

Απλήρωτοι και χωρίς σύμβαση 80 εργαζόμενοι της Μυτιλήνης μέσω ΔΕΔΑΠΑΛ

Στον αέρα, χωρίς να ξέρουν τι τους ξημερώνει, βρίσκονται από τις 30 Απριλίου 80 και πλέον εργαζόμενοι που εξυπηρετούν ανάγκες του Δήμου Μυτιλήνης και οι οποίοι έχουν προσληφθεί με συμβάσεις έργου (μπλοκάκι) μέσω της ΔΕΔΑΠΑΛ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μέχρι σήμερα Πέμπτη 5 Μαΐου, οι εργαζόμενοι αυτοί, παραμένουν απλήρωτοι για αρκετό διάστημα, πάνω από ένα μήνα και επιπλέον δεν έχουν ενημερωθεί υπεύθυνα για το πότε και αν θα ανανεωθούν οι συμβάσεις τους.

Η ιστορία με το οικονομικό άνοιγμα του Δήμου Μυτιλήνης προς τη ΔΕΔΑΠΑΛ και τα χρέη απέναντί της,  είναι γνωστή εδώ και καιρό ενώ όπως είχε αναφέρει μιλώντας στο «Ν» 99 fm  ο αντιπρόεδρος της Εταιρείας Στέφανος Αποστόλου, για αρκετό καιρό η διαδημοτική επιχείρηση κάλυπτε από ειδικό λογαριασμό που διαθέτει για την αποκατάσταση του ΧΑΔΑ, τους μισθούς των εργαζομένων, όμως πλέον δεν έχει τη δυνατότητα να το κάνει.

Η κατάσταση αυτή, με την απληρωσιά και την ανασφάλεια των 80 συμβασιούχων έργου της Μυτιλήνης, σέρνεται από μήνα σε μήνα, με τη Δημοτική Αρχή Κύτελη να παλεύει να μαζέψει τα χρέη της και να πληρώσει τους εργαζόμενους. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η επίσημη εκδοχή για τη μαύρη τρύπα εξακολουθεί να είναι ότι έχουν μειωθεί τα έσοδα που εισπράττει ο Δήμος από τα ανταποδοτικά των λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας, λόγω του ότι οι δημότες είτε αδυνατούν να πληρώσουν, είτε δίνουν μικροποσά σε ρυθμίσεις και έναντι πληρωμές. 

Σε δήλωσή του στο «Ν» ο πρόεδρος της ΔΕΔΑΠΑΛ και αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Μυτιλήνης Παναγιώτης Κατσαβέλλης, παραδέχθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα και κανείς δεν μπορεί να πει με ακρίβεια πότε και πόσες συμβάσεις της ΔΕΔΑΠΑΛ θα ανανεωθούν. 

«Πράγματι υπάρχουν οφειλές προς τους εργαζόμενους της Μυτιλήνης τις οποίες  δεν μπορεί πλέον να καλύψει η ΔΕΔΑΠΑΛ. Ο Δήμος Μυτιλήνης αναμένει το επόμενο διάστημα έκακτη χρηματοδότηση από το Υπουργείο η οποία θα διοχετευτεί για την αποπληρωμή αυτών των οφειλών. Περιμένουμε ακόμη και την επόμενη δόση των ανταποδοτικών από τους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από εκεί και πέρα, δεν γνωρίζω πόσες συμβάσεις εργαζομένων θα ανανεωθούν και πότε θα γίνει αυτό. Κατανοώ την αγωνία και την ανασφάλεια των ανθρώπων αυτών και πιστεύω πως το τοπίο θα ξεκαθαρίσει μέσα στην επόμενη εβδομάδα». 

Όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές ο Δήμος Μυτιλήνης, πλέον επανεξετάζει τη στάση του στο ζήτημα των συμβάσεων της ΔΕΔΑΠΑΛ. Φαίνεται ότι ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Κατσαβέλλης, ο οποίος είναι και πρόεδρος της ΔΕΔΑΠΑΛ, δεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση να ξεφύγει το χρέος απέναντι στην εταιρεία και να υπάρξει πρόβλημα με την αποπληρωμή των εργαζομένων. 

Πιθανόν το επόμενο διάστημα και έως την ομαλοποίηση της κατάστασης η Μυτιλήνη να προσπαθήσει με δικές της δυνάμεις, οχτάμηνα, συμβάσεις covid και Κοινωφελή Εργασία να καλύψει τις ανάγκες της καθαριότητας. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε κάθε περίπτωση υπάρχουν σοβαρές ευθύνες για τη διαχείρηση της κατάστασης αυτής. Ακόμη και αν παραβλέψει κανείς τον τρόπο με τον οποίο γίνονται αυτές οι προσλήψεις, δεν μπορεί να παραβλέψει το γεγονός ότι προσλαμβάνεται μεγάλος αριθμός εργαζομένων χωρίς καμία μέριμνα για το πως θα πληρωθούν. 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Φιέστες και θεάματα αλλά από ουσία τίποτα»

Η Νέα Αριστερά Λέσβου για την σημερινή επίσκεψη Μητσοτάκη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εθελοντική δράση μαθητών 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνη

Πραγματοποίησαν εθελοντική δράση καθαρισμού στην περιοχή του εμπορικού λιμανιού της Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Προσλήψεις κι όχι απολύσεις έχει ανάγκη η ΔΕΥΑ Λέσβου

Επείγουσα έκκληση από το Σύλλογο Εργαζομένων της ΔΕΥΑΛ Λέσβου για την ανάγκη να διατηρηθούν στο δυναμικό της εταιρεία οι 13 εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν κατά την πανδημία του Covid – 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αίτημα Βέρρου για το Κλειστό Γυμναστήριο Καλλονής

Σε καλό κλίμα η συνάντηση του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου με τον Πρωθυπουργό
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της Λέσβου

Προειδοποιεί για ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η ανοχή και στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής της ΝΔ, το επίκεντρο της επίσκεψης του πρωθυπουργού»

Ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ για την επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Τα «άκουσε» στο Σίγρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Εκτός από το Λιμάνι Σιγρίου, ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε και στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, ξεναγούμενος από τον Νίκο Ζούρο
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Διαμαρτυρήθηκαν για την έλλειψη φωτισμού και διαγράμμισης στον κόμβο της Ανεμώτιας

Κάτοικοι του χωριού μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Ανεμώτιας μίλησαν με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
ΧΩΡΙΑ

Έκτακτη βλάβη στο αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΛ στα «Αμπελάκια» Καλλονής

Η ΔΕΥΑΛ ζητά την κατανόηση των καταναλωτών καθώς η βλάβη θα αποκατασταθεί σε λίγες μέρες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δυσαρέσκεια Σηφουνάκη για τη μηδενική αναφορά στο έργο του

«Οι Υπουργοί και ο Πρωθυπουργός ευλόγησαν εαυτούς χωρίς καμία αναφορά στους πραγματικούς εμπνευστές και δημιουργούς του μεγάλου αυτού έργου» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρώην Υπουργός των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Σε προεκλογικό κλίμα, παρουσία Μητσοτάκη, η παράδοση του οδικού άξονα Καλλονής‑ Σιγρίου

Φανερά δυσαρεστημένος ο Νίκος Σηφουνάκης για τη μηδενική αναφορά στο έργο του ΠΑΣΟΚ από τον υπουργό Μεταφορών, τον υφυπουργό, αλλά και τον Κυριάκο Μητσοτάκη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Θεόδωρος Παραδέλλης υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Ο ομότιμος καθηγητής Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου θα διεκδικήσει την ψήφο της κάλπης των ευρωεκλογών της 9ης Ιούνίου
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ