× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Πολιτιστικό καλοκαίρι με ταυτότητα και άρωμα Λέσβου

Η αντιδήμαρχος Πολιτισμού της Δυτικής Λέσβου Ζαχαρούλα Ιωακείμ αναφέρθηκε στις εκδηλώσεις πολιτισμού της Δυτικής Λέσβου το φετινό καλοκαίρι και στην προσπάθεια ενίσχυσης των τοπικών συλλόγων και σχημάτων

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 7/5/2022

Πολιτιστικό καλοκαίρι με ταυτότητα και άρωμα Λέσβου

Ένα αξιόλογο πολιτιστικό πρόγραμμα το οποίο ανταποκρίνεται στις ανάγκες της εποχής μας και στηρίζει την ταυτότητα, την παράδοση και την γαστρονομία της περιοχής σχεδίασε η αντιδημαρχία Πολιτισμού Δυτικής Λέσβου σε συνεργασία με το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού – Αθλητισμού – Τουρισμού για το φετινό καλοκαίρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε συνέντευξή της στο «Ν» η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Ζαχαρούλα Ιωακείμ αναφέρεται στον προγραμματισμό που έχει γίνει και στα κριτήρια με τα οποία σχεδιάστηκαν οι εκδηλώσεις.

Όπως τόνισε προτεραιότητα του επιτελείου πολιτισμού της Δυτικής Λέσβου είναι η διοργάνωση ποιοτικών εκδηλώσεων, η ενίσχυση των συλλόγων της περιοχής και των ντόπιων καλλιτεχνών, οι οποίοι δίνουν αγώνα επιβίωσης σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον. 

«Φυσικά γνωρίζουμε, σημείωσε η Ζαχαρούλα Ιωακείμ ότι ο κόσμος θέλει και εκδηλώσεις με καταξιωμένους γνωστούς καλλιτέχνες γι αυτό διοργανώνουμε και συναυλία με το γνωστό τραγουδιστή Νίκο Πορτοκάλογλου. Από εκεί και πέρα στηρίζουμε όλους τους Συλλόγους της Δυτικής Λέσβου και ενισχύουμε οικονομικά τις προτάσεις τους για διοργάνωση εκδηλώσεων και πανηγυριών στα χωριά μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στηρίζουμε ακόμη τους ντόπιους καλλιτέχνες οι οποίοι δοκιμάστηκαν την περίοδο της πανδημίας και ταλαιπωρήθηκαν από τις επιπτώσεις και τα μέτρα.

Σε κάθε περίπτωση προτεραιότητά μας είναι να συνδέσουμε το πολιτιστικό προϊόν του τόπου μας με τον τουρισμό, τη γαστρονομία και τον αθλητισμό διοργανώνοντας εκδηλώσεις οι οποίες συνάδουν με την ταυτότητα του δήμου μας και των χωριών μας.

Μας ενδιαφέρει ακόμη να πραγματοποιηθούν πολλές εκδηλώσεις και στα χωριά μας ώστε οι συμπολίτες μας και οι επισκέπτες να έχουν ευκαιρίες ψυχαγωγίας και διασκέδασης μέσα στο καλοκαίρι»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ανάμεσα στο πλήθος των εκδηλώσεων ξεχωρίζουν η συναυλία του Νίκου Πορτοκάλογλου στις 29 Ιουνίου 2022 στον αύλειο χώρο του δημοτικού σχολείου Καλλονής καθώς και η συναυλία του συγκροτήματος Gadjo Dilo στις 23 Ιουλίου στον αύλειο χώρο του δημοτικού σχολείου Πέτρας.

Επίσης ο δήμος θα συμμετάσχει στη διοργάνωση του Lesvos Food Festival που θα πραγματοποιηθεί από τις 13 έως τις 17 Ιουλίου σε Μόλυβο,Πέτρα,Σκάλα Καλλονής,Σκάλα Ερεσού και Πολιχνίτο αλλά και στο International Guitar Festival ARION όπως και στη Διεθνή Έκθεση Κεραμικής που διοργανώνεται κάθε χρόνο στο Μανταμάδο.

Ξεχωριστή παρουσία στο πολιτιστικό καλοκαίρι του δήμου Δυτικής Λέσβου έχουν τα τοπικά συγκροτήματα όπως αυτό του Μάνου Σιμιτζή. Παράλληλα έχει προβλεφθεί και η διοργάνωση εκδηλώσεων μνήμης για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή στον Γαβαθά και στην Καλλονή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής της η Ζαχαρούλα Ιωακείμ αναφέρθηκε στην ενασχόλησή της με τα κοινά και την αυτοδιοίκηση σημειώνοντας ότι είναι η πρώτη φορά που εκλέγεται στην Αυτοδιοίκηση, ωστόσο τονίζει ότι η ίδια προέρχεται από το χώρο της συλλογικής προσπάθειας αφού στο παρελθόν συμμετείχε σε πολιτιστικούς και τοπικούς συλλόγους της περιοχής.

«Η ενασχόλησή μου με τα κοινά ήρθε μετά την πρόταση του Ταξιάρχη Βέρρου και αποτέλεσε για μένα ευκαιρία να δείξω την αγάπη και το ενδιαφέρον για τον τόπο μας και ιδιαίτερα για τον πολιτισμό και τον εθελοντισμό».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσίασε την Εθνική Πράσινη Συμφωνία ο Πέτρος Κόκκαλης

Την πολιτική πρόταση του κόμματος Κόσμος πλαισιώνουν οι «Πράσινοι – Οικολογία» και το «Βολτ Ελλάδας»
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Έκλεψε την πόρτα από αγρόκτημα

Σε βάρος του φερόμενου ως δράστη σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

30 κιλά αχιβάδες εντόπισε το λιμενικό

Σε έλεγχο στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΜΟΥΣΙΚΗ

Party για τον έναν χρόνο Sat Games στη Μυτιλήνη

Την Κυριακή 28 Απριλίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το «καλάθι της αγάπης» σε 140 οικογένειες της Λέσβου

Τρόφιμα από τον Ερυθρό Σταυρό σε ευάλωτους, αλλά και στο Κοινωνικό Συσσίτιο της Μητρόπολης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

«Χόρεψέ με πατέρα» σήμερα, Πέμπτη στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο μεγάλος ηθοποιός και σκηνοθέτης, Γιώργος Αρμένης μιλά στο «Ν» για το έργο της Κατερίνας Αντωνιάδου
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Στους «τίτλους τέλους» οι αυξήσεις για τα Σχέδια Βελτίωσης του Βορείου Αιγαίου

Παρέμβαση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Παναγιώτη Παρασκευαΐδη για τη μειωμένη χρηματοδότηση των νησιών μας σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ελλάδα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζουν Αγία Ειρήνη και Αγιος Θεράποντας στη Μυτιλήνη

Οι πανηγυρικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν τη Λαμπροβδομάδα και στις 13 έως 19 Μαΐου
ΥΓΕΙΑ

Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις από το υπουργείο Υγείας και μέτρα προφύλαξης

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα, σε πολλές περιοχές της Λέσβου, λόγω της αφρικανικής σκόνης που έχει κάνει την εμφάνισή της τις τελευταίες ημέρες
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Βρέθηκε γάτα στην Κουλμπάρα

Φοράει κόκκινο μαντήλι στο λαιμο
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Πετάει» μέχρι τα 12 ευρώ το αρνί στη Λέσβο

Μέχρι τα 10,8 ευρώ φθάνει η τιμή του αρνιού στην χονδρική αγορά
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέος Υπολιμενάρχης στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης

Ο Αντιπλοίαρχος Γεώργιος Κουλίκας ορίσθηκε στην θέση του Υπολιμενάρχη