× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

To KKE ανταπαντά στη Βάσω Χοχλάκα

Ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του Κόμματος

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 28/6/2019

To KKE ανταπαντά στη Βάσω Χοχλάκα

Άμεση ήταν η ανταπάντηση του ΚΚΕ στην απάντηση που έδωσε η υποψήφια βουλευτής Νομού Λέσβου του ΚΙΝ.ΑΛ. Βάσω Χοχλάκα σχετικά με τα όσα δήλωσε εναντίον του Κόμματος. Όλόκληρη η ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ έχει ως εξής: «Αδυνατούμε να κατανοήσουμε το λόγο για τον οποίο η κ. Χοχλάκα έδωσε μια τέτοια απάντηση στο ΚΚΕ. Ισως γιατί οι σύμβουλοί της επέμεναν ότι κάτι – ό,τι και αν ήταν - έπρεπε να απαντήσει. Ισως γιατί δεν έχει καταλάβει πως το ΚΚΕ, πριν πει οτιδήποτε, μετράει πολύ καλά τα λόγια του. Σε κάθε περίπτωση, ο λαός θα κρίνει πόσο ωφέλησε το κόμμα της και την ίδια η απάντηση που έδωσε στο ΚΚΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

1) Ουδέποτε ασχοληθήκαμε σαν ΚΚΕ, ούτε είναι στις προθέσεις μας να ασχοληθούμε με τα εσωτερικά οποιουδήποτε κόμματος, μαζί και του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ. Όμως η θέση κάθε κόμματος για τα μνημόνια και για το ΦΠΑ στα νησιά δεν είναι εσωτερική του υπόθεση αλλά πολιτικές θέσεις και έχουμε αναφαίρετο δικαίωμα σαν κόμμα να τις ασκούμε κριτική. Αρέσει, δεν αρέσει.

2) Δεν υπάρχει ούτε μία απόφαση πολιτικού οργάνου ή πολιτικού σώματος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, ούτε ένας λόγος κορυφαίου στελέχους τους, που να κάνει αυτοκριτική για την ψήφιση από τους βουλευτές τους των τριών μνημονίων, που τόση μεγάλη δυστυχία προξένησαν στον ελληνικό λαό, μαζί και στο λαό της Λέσβου. Συγκεκριμένη διαδικασία αυτοκριτικής σε αυτήν την κατεύθυνση, δεν έχει δει το φως της δημοσιότητας.

3) Δεν καταλαβαίνουμε πού πάει αυτό το «ποιος πολιτικός χώρος εμπνεύστηκε την εφαρμογή των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ στα νησιά». Το ΠΑΣΟΚ την οχταετία 1981 – 1989 που ήταν στην κυβέρνηση ούτε τον εμπνεύστηκε, ούτε τον εφάρμοσε. Την απόφαση πήρε η κυβέρνηση Ζολώτα και σε αυτήν την απόφαση πρωταγωνιστικό ρόλο έπαιξε ο τότε βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ, Στρατής Κόρακας. Οι διατάξεις για την εφαρμογή του αποσύρθηκαν με την ψήφιση του 3ου μνημόνιου, στην οποία ψήφιση πρωταγωνίστησε το κόμμα της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

4) Ούτε μπορούμε να καταλάβουμε τι εννοεί η υποψήφια του ΚΙΝΑΛ με το «ποιός χώρος τολμά να μιλά ανοιχτά για την επανεφαρμογή του». Να της θυμίσουμε πως πρόσφατα το ΚΚΕ κατέθεσε τροπολογία στη βουλή «για την επαναφορά των διατάξεων για το μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου» που απορρίφθηκε μετά πολλών επαίνων. Ενώ στο πρόγραμμα του κόμματός της δεν έχουμε δει παρόμοια πρόταση.

5) Αυτά πάλι τα αυριανίστικα επιχειρήματα παλαιάς κοπής για τη συνεργασία του ΚΚΕ με τον Μητσοτάκη το 1989, μόνο θυμηδία προκαλούν όταν ακούγονται από σημερινά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, σε μια εποχή που έχουν μεσολαβήσει και η συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με τη Ν.Δ. στην κυβέρνηση Ζολώτα, 18 χρόνια πριν, αλλά και η κυβερνητική τους συνεργασία κατά τη διάρκεια της πρόσφατης οικονομικής κρίσης, ενώ ή ίδια η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ καθόλου δεν αποκλείει και συνεργασία με τη Ν.Δ. του Μητσοτάκη αμέσως μετά τις εκλογές τις 7ης του Ιούλη.
Δυστυχώς κυρία Χοχλάκα η εποχή που κάποιοι έκαναν το άσπρο μαύρο δεν έχει περάσει. Εκείνο που έχει περάσει ανεπιστρεπτί είναι αυτοί οι κάποιοι να μένουν χωρίς απάντηση».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καθαρά προεκλογική η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο»

Ανακοίνωση τoυ μέλους Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Βάσως Χοχλάκα
ΧΩΡΙΑ

«Καμπανάκι» από μετεωρολόγους για τη Λέσβο

Κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων για αύριο Παρασκευή 19 Απριλίου «θα πέσει το περισσότερο νερό και ενδεχομένως με μεγάλη ένταση» σημειώνουν χαρακτηριστικά
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Έρχεστε να θαυμάσετε τα αποτελέσματα της καταστροφικής σας πολιτικής;»

Ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου «υποδέχεται» τον Κυριάκο Μητσοτάκη
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ξανά πύλη εισόδου στην Πέτρα

Ξεκινά τη λειτουργία της για να υποδεχτεί κυρίως επισκέπτες από την Τουρκία
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Εκσυχρονίζεται ο Παιδικός Σταθμός Παμφίλων

Δημοπρατείται από το Δήμο Μυτιλήνης το έργο προσαρμογής του στις προδιαγραφές του ΠΔ 99/2017
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στις άγονες του Βορείου Αιγαίου μπαίνει το πλοίο Διαγόρας

Δείτε μέχρι πότε θα αντικαταστήσει το Blue Star Myconos
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΥΓΕΙΑ

Ξεκινά Ιατρείο Μνήμης, Ανοιας και Νόσου Πάρκινσον στο Κέντρο Υγείας Πλωμαρίου

Για την τηλεϊατρική και τις δράσεις στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, τις ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης και τις συνεργασίες μιλά στο «Ν» η πρόεδρος του 1ου ΤΟΠΦΥ Λέσβου, Ελένη Μακρή
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Παραδόθηκε το προσφυγικό νεκροταφείο στον Δήμο Μυτιλήνης

Μια τελετή που άργησε πολλά χρόνια και ένα έργο στο Κάτω Τρίτος σε ένδειξη ανθρωπιάς για εκείνους που χάθηκαν στη θάλασσα
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Συνεχίζεται η ταλαιπωρία των σεισμόπληκτων της Βρίσας

Ανοιχτή επιστολή – έκκληση προς τον βουλευτής της Ν.Δ. Χαράλαμπο Αθανασίου και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη από ένα αγανακτισμένο κάτοικο του χωριού
ΑΓΡΟΤΕΣ

Το «Ηφαίστειο Ανεμώτιας» ταξιδεύει... στην οινική αγορά της Αθήνας

Τα κρασιά του συνεταιριστικού οινοποιείου παρουσιάστηκαν σε εκπροσώπους γνωστών wine bar της Αθήνας
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Λιμενάρχης Μυτιλήνης ο Δημήτρης Μάγειρας

Τοποθετήθηκε με απόφαση του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος