× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Σήμερα το 2ο επεισόδιο της σειράς «Η ζωή εν τάφω»

Στις 22:00 στην ΕΡΤ1

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 7/2/2019

Σήμερα το 2ο επεισόδιο της σειράς «Η ζωή εν τάφω»

Μετά το πρώτο επεισόδιο που πραγματικά καθήλωσε τους τηλεθεατές σήμερα προβάλλεται το δεύτερο επεισόδιο της νέας σειράς «Η ζωή εν τάφω», που βασίζεται στο ομότιτλο αντιπολεμικό μυθιστόρημα του Στράτη Μυριβήλη.  Όπως είναι γνωστό, μεγάλο μέρος των γυρισμάτων πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβρη στη Λέσβο (σε Αγιάσο, Συκαμιά, Μυτιλήνη). Διευθυντής παραγωγής στα γυρίσματα που έγιναν στη Λέσβο είναι ο Μιχάλης Χιώτης ιδρυτής της KPG entertainment, o οποίος έχει διακριθεί για τη συμμετοχή του σε μεγάλες τηλεοπτικές παραγωγές και πασίγνωστες (όπως οι «Δυο Ξένοι» ή το «Κωνσταντίνου και Ελένης») και μετά τη μεγάλη αναγνώριση επέστρεψε με την οικογένειά του στο Σίγρι. Προφανώς λοιπόν η παραγωγή ήταν πολύ τυχερή που είχε έναν «δικό της» άνθρωπο εδώ, αλλά και έναν «δικό μας» που ξέρει πολύ καλά τη Λέσβο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η υπόθεση

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο σημερινό δεύτερο επεισόδιο οι τηλεθεατής θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την εξέλιξη της υπόθεσης που σύμφωνα με το σενάριο θα είναι η εξής: Ο Αντώνης Κωστούλας συναντά τυχαία στο Δημοτικό Κήπο τον Λεωνίδα, που ταξίδευαν μαζί από τον Πειραιά. Ο Λεωνίδας τού εξομολογείται πως είναι λοχαγός του Ελληνικού Στρατού  και ότι το συμφέρον της χώρας είναι να βγει στον πόλεμο στο πλευρό της Αντάντ, δηλαδή των Αγγλογάλλων. Μάλιστα, οι νέοι και οι μορφωμένοι πρέπει να στρατευτούν εθελοντικά για να μη βρεθεί σε κίνδυνο η πατρίδα από τη φιλογερμανική πολιτική του Κωνσταντίνου. Η πολιτική κατάσταση της χώρας και το ενδεχόμενο ενός νέου πολέμου είναι και το αντικείμενο συζητήσεων του Αντώνη με τους συμφοιτητές του, Ίωνα και Λάμπη.

Οι φήμες  για πόλεμο φτάνουν μέχρι τη Μυρσίνη που ανησυχεί μήπως στρατευτεί εθελοντικά ο Αντώνης, όπως έκανε στους Βαλκανικούς Πολέμους και μάλιστα τραυματίστηκε τότε στο πόδι. Πάντως, προς το παρόν, ο Αντώνης δεν έχει τέτοιες προθέσεις, αντίθετα επιθυμεί την ήρεμη και ειρηνική ζωή και να παντρευτεί σύντομα την αγαπημένη του Μυρσίνη. Ξαφνικά, ωστόσο, ξεσπά η Επανάσταση της Εθνικής Άμυνας, πρώτα στη Θεσσαλονίκη και σιγά-σιγά εξαπλώνεται και στα νησιά του Αιγαίου. Ο Λεωνίδας πληροφορεί τον Αντώνη πως αναμένεται να μεταβεί στη Θεσσαλονίκη και ο Ελευθέριος Βενιζέλος για να αναγγείλει την κατάργηση της μοναρχίας. Ο κόσμος βγαίνει στους δρόμους, υπάρχει μεγάλος ενθουσιασμός και γίνονται συγκεντρώσεις με κύριο αίτημα την έξωση του βασιλιά. Ο Αντώνης, κουβεντιάζοντας με το φίλο του Γιγάντη παραδέχεται πως από μικρό μαθητή ακόμη τον μάγευε η λέξη επανάσταση. Το ίδιο και τον Γιγάντη, «…χωρίς να ξέρει ακριβώς γιατί θέλει να επαναστατήσει».

Όσο περνούν οι μέρες το κίνημα της Εθνικής Άμυνας παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις, πράγμα που προβληματίζει τη Μυρσίνη, ιδίως μάλιστα όταν γίνεται γνωστό πως οι Βούλγαροι, σύμμαχοι τότε των Γερμανών, «πάτησαν την Καβάλα». Υπενθυμίζει στον Αντώνη ότι αυτός έχει ήδη υπηρετήσει  και έχει τραυματιστεί στους Βαλκανικούς Πολέμους, σε αντίθεση με τα παιδιά των πλουσίων που δεν υπηρέτησαν ποτέ. Ο Αντώνης αρχίζει να ταλαντεύεται, όταν κατατάσσεται εθελοντικά ο αδελφός του Κίμων. Ήδη εμφανίζεται στη Μυτιλήνη και ο εκπρόσωπος του Βενιζέλου για να αναλάβει τη διοίκηση της υπό συγκρότηση μεραρχίας. Όλα δείχνουν πως δεν θ’ αργήσει να καταταχθεί και ο Αντώνης. Μέχρι τότε όμως, περνά ήρεμες μέρες κοντά στη Μυρσίνη και τις ξαδέλφες της, Τζέλικα και Λιλίτα, που εκτός των άλλων παρακολουθούν μαθήματα πιάνου από τον τυφλό δάσκαλο Μουσικής, τον συμπαθέστατο κύριο Τσάμη.          

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΘΕΑΤΡΟ

Μια ζωή «Οδυσσεβάχ» και… «Κυκλολωτογοργοκιρκιλάριζο»!

Ένα μεγάλο χειροκρότημα για όλο το θίασο της ΠασπARTού από το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΘΕΑΤΡΟ

Ο Γιώργος Αρμένης σε παράσταση στη Λέσβο

«Χόρεψέ με πατέρα» στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Ο μαθητικός φακός ανέδειξε τα νησιά

Διαγωνισμό φωτογραφίας έκανε το Πρότυπο Λύκειο Μυτιλήνης με 117 συμμετοχές
ΘΕΑΤΡΟ

Συμβολική προσφορά στον Φάρο του Πολιτισμού μας

Aπό θεατρικές ομάδες της Μυτιλήνης για το εγκαταλελειμμένο Αναγνωστήριο Αγιάσου
ΜΟΥΣΙΚΗ

Πρόγραμμα σεμιναρίων και master classes

Στο πλαίσιο του Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ του Δήμου Μυτιλήνης
ΘΕΑΤΡΟ

Ο Μικρός Πρίγκιπας από το Αναγνωστήριο της Αγιάσου

Στα πλαίσια των εορτασμών για τα 130 χρόνια από την ίδρυση του
ΒΙΒΛΙΟ

Βιβλία για παιδιά με θέμα το σώμα

Γράφει η ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΔΑΦΙΩΤΗ*
ΒΙΒΛΙΟ

Το μυθιστόρημα του Δημήτρη Χατζηχαραλάμπους παρουσιάζεται

«Φόνος στο Υπόγειο της Βουλής» το νέο του βιβλίο- Εκδήλωση το Σάββατο 27 Απριλίου
ΘΕΑΤΡΟ

«Οδυσσεβάχ» της Ξένιας Καλογεροπούλου

Από τη Θεατρική Ομάδα πασπARTού Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 ώρα 19:00 στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης
ΘΕΑΤΡΟ

O ΦΟΜ ανεβάζει τις «Στιγμές»

Στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης 20, 21 και 22 Απριλίου