× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Για τις ελλείψεις στην Πυροσβεστική της Λέσβου

Παρέμβαση Μαρίας Κομνηνάκα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 24/7/2019

Για τις ελλείψεις στην Πυροσβεστική της Λέσβου

«Οι διαχρονικά αντιλαϊκές πολιτικές που οδήγησαν στην υποστελέχωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τόσο της Λέσβου, όπως και συνολικά των νησιών του Βορείου Αιγαίου, ιδιαίτερα μετά την αποδυνάμωσή τους, με την απόσπαση προσωπικού για την πυροπροστασία των ιδιωτικοποιημένων αεροδρομίων των νησιών, έχει δημιουργήσει εγκληματικές ελλείψεις», επισημαίνει σε δήλωσή της, η Μαρία Κομνηνάκα, βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ, κάνοντας λόγο για «ελλείψεις που θέτουν σε κίνδυνο τόσο τη ζωή των ίδιων των Πυροσβεστών, που αναγκάζονται να δουλεύουν με εξαντλητικά ωράρια και χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό όσο βέβαια και συνολικά την πυροπροστασία των νησιών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η δήλωση της Μαρίας Κομνηνάκα, έχει ως εξής:

«Ένα χρόνο μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στο Μάτι, γίνεται φανερό ότι αυτό που συνεχίζεται, μετά και την όποια κυβερνητική εναλλαγή, είναι οι πολιτικές που θεωρούν κόστος τα έργα για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και οδηγούν σε εγκληματικές ελλείψεις σε ευαίσθητους τομείς, όπως αυτός της αντιπυρικής προστασίας. Γι’ αυτό οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης της ΝΔ, που πάτησε πάνω στο στρωμένο έδαφος που τους άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ, απέχουν πολύ από την πραγματική κάλυψη των αναγκών σε προσωπικό, σύγχρονα και επαρκή σε αριθμό πυροσβεστικά οχήματα και εξοπλισμό, καθώς και όλα τα απαραίτητα έργα πρόληψης από φυσικές καταστροφές. Δεν είναι τα "ακραία καιρικά φαινόμενα" και οι απρόβλεπτες φυσικές καταστροφές, αλλά οι ακραία αντιλαϊκές πολιτικές, που θέτουν σε δεύτερη μοίρα τη ζωή και την ασφάλεια των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.

Οι διαχρονικά αντιλαϊκές πολιτικές που οδήγησαν στην υποστελέχωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τόσο της Λέσβου, όπως και συνολικά των νησιών του Βορείου Αιγαίου, ιδιαίτερα μετά την αποδυνάμωσή τους, με την απόσπαση προσωπικού για την πυροπροστασία των ιδιωτικοποιημένων αεροδρομίων των νησιών, έχει δημιουργήσει εγκληματικές ελλείψεις. Ελλείψεις που θέτουν σε κίνδυνο τόσο τη ζωή των ίδιων των πυροσβεστών, που αναγκάζονται να δουλεύουν με εξαντλητικά ωράρια και χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό, όσο βέβαια και συνολικά την πυροπροστασία των νησιών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι τεράστιες αυτές ελλείψεις σε προσωπικό αλλά και σε οχήματα και εξοπλισμό, ιδίως εν μέσω καλοκαιρινής περιόδου, δεν επιτρέπουν την κάλυψη των απαραίτητων αναγκών, για προστασία τόσο των δασικών και άλλων εκτάσεων του νησιού, όσο βέβαια και χώρων πρώτης προτεραιότητας, λόγω της συγκέντρωσης μεγάλου αριθμού ανθρώπων, όπως το ΚΥΤ της Μόριας.

Απαιτούμε να γίνουν τώρα όλες οι απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης προσωπικού.

Να γίνει ανανέωση και προμήθεια όλου του απαραίτητου εξοπλισμού και πυροσβεστικών οχημάτων, για την πλήρη και επαρκή κάλυψη όλων των αναγκών πυροπροστασίας των νησιών μας».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Βρέθηκε γάτα στην Κουλμπάρα

Φοράει κόκκινο μαντήλι στο λαιμο
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Πετάει» μέχρι τα 12 ευρώ το αρνί στη Λέσβο

Μέχρι τα 10,8 ευρώ φθάνει η τιμή του αρνιού στην χονδρική αγορά
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέος Υπολιμενάρχης στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης

Ο Αντιπλοίαρχος Γεώργιος Κουλίκας ορίσθηκε στην θέση του Υπολιμενάρχη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αλλαγές στις ώρες αναχώρησης των πλοίων την Πρωτομαγιά

Δείτε εδώ πως διαμορφώνεται το πρόγραμμα των πλοίων Διαγόρας και Νήσος Σάμος
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής απέκτησε ο Δήμος Μυτιλήνης

Πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο στην συνεδρίαση της Τετάρτης 22 Απριλίου
ΕΛΛΑΔΑ

31 κόμματα θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε την συμμετοχή του κόμματος Σπαρτιάτες άλλων 14 κομμάτων. Δείτε εδώ όλα τα κόμματα που θα συμμετάσχουν στις εκλογές και όσα αποκλείστηκαν
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Παρόν με 331 τουρίστες το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στη Μυτιλήνη

Επί της υποδοχής ο πρόεδρος της Ενωσης Τουριστικών Πρακτόρων και ο αντιδήμαρχος τουρισμού Μυτιλήνης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση βουλευτών Νέας Αριστεράς για το μεταφορικό ισοδύναμο

«Απαξιώνεται το μέτρο με τη μη έγκαιρη καταβολή»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές από το Χαλάνδρι στο Μουσείο Προσφυγικής Μνήμης

Εμαθαν για την ιστορία των παραλίων της Μ. Ασίας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Διήμερο πανηγύρι στη Λουτρόπολη Θερμής

Το πρόγραμμα εορτασμού του Αγίου Γεωργίου από τον Λαογραφικό Σύλλογο Λουτρόπολης Θερμής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές συζητούν με τον Χριστόφα

Συνάντηση του Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα με μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Θερμής
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ολοκληρώνεται η ασφαλτόστρωση του δρόμου Καγιάνι ‑ Λουτρά

Θα ακολουθήσουν ανάλογες εργασίες και στον αγροτικό δρόμο Αγίας Μαρίνας - «Βουρνάζων Τούμπα» και «Θερμοκήπια»