× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Εγκαινιάστηκε η έκθεση του Δημήτρη Ταλιάνη

Το βράδυ της Τετάρτης στο Αναγνωστήριο Αγιάσου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 25/7/2019

Εγκαινιάστηκε η έκθεση του Δημήτρη Ταλιάνη

Τρεις συνολικά εκθέσεις φιλοξενεί αυτή την περίοδο το Αναγνωστήριο Αγιάσου μετά τα χθεσινά εγκαίνια της έκθεσης του βραβευμένου φωτογράφου Δημήτρη Ταλιάνη με τον τίτλο «Αναζητώντας στιγμές».

Θυμίζουμε ότι στο πολυσχιδές, διεθνώς αναγνωρισμένο έργο του Δημήτρη Ταλιάνη δημοσιεύτηκε εκτενές αφιέρωμα στο «Λεσβιακό Ημερολόγιο 2019. Γράμματα-Τέχνες-Πολιτισμός» του Παναγιώτη Σκορδά. Με αφορμή αυτό το γεγονός ο Παναγιώτης Σκορδάς, αντιπρόεδρος του Αναγνωστηρίου εκθέτει από το αρχείο του όλα τα Λεσβιακά Ημερολόγια που εκδόθηκαν στο νησί μας από το 1912 μέχρι σήμερα. Η έκθεση προκάλεσε το ενδιαφέρον του κοινού που είχε την ευκαιρία να δει από κοντά και να ξεφυλλίσει μια σειρά από παλιότερους και δυσεύρετους αλλά και νεότερους και σύγχρονους τόμους που μέσα στις σελίδες τους κλείνουν κομμάτια της ιστορίας και του πολιτισμού του νησιού μας.


Στη δεύτερη αίθουσα παρουσιάζονται δημιουργίες Λεσβίων Εικαστικών και Φίλων του Αναγνωστηρίου, οι οποίοι δώρισαν τα εξαιρετικά έργα τους με σκοπό να εκτεθούν και να πωληθούν για ενίσχυση του δοκιμαζόμενου Αναγνωστηρίου. Πρόκειται για συνέχεια της έκθεσης που γνώρισε μεγάλη επιτυχία το καλοκαίρι του 2018. Εκτίθενται έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, ξυλογλυπτικής, κεραμικής, αγιογραφίας, κά. Η επιμέλεια είναι του Δημήτρη Καραπιπέρη.
Οι εκθέσεις θα παραμείνουν ανοικτές μέχρι τις 30 Αυγούστου. Ώρες λειτουργίας 10:30-14:00 και 19:00-22:00.
Οι φωτογραφίες του Δημήτρη Ταλιάνη διατίθενται σε πολύ λογικές τιμές με σκοπό την ενίσχυση του Αναγνωστηρίου.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ