× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Μειώνονται οι αντιδημαρχίες, συρρικνώνονται αντικείμενα

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης εφ’ όλης της ύλης στο «Ν»

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 25/7/2019

Μειώνονται οι αντιδημαρχίες, συρρικνώνονται αντικείμενα

«Δεν έχω αποφασίσει πού θα αξιοποιηθεί ο καθένας, δεν έχω δηλώσει δημόσια τίποτα» είπε κατηγορηματικά στο ραδιοφωνικό σταθμό του «Ν» στους 99 στα fm, σήμερα, ο νέος Δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης, ο οποίος μίλησε εφ’ όλης της ύλης για την τρέχουσα επικαιρότητα που αφορά τα μετεκλογικά, τις αντιδημαρχίες, τη σύσταση των νέων δήμων και την επανακαταμέτρηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε σε ΒΙΝΤΕΟ όλη τη συνέντευξη του ΣΤΡΑΤΗ ΚΥΤΕΛΗ στο «Ν».

Στα μέσα Αυγούστου ανακοινώνει

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Όλοι όσοι συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιό μου, θα έχουν λόγο, θα αξιοποιηθούν» ανέφερε σε ένα σημείο της συνέντευξης, ενώ σε άλλο επεσήμανε ότι όσοι εκ των αιρετών αξιοποιηθούν σε θέσεις θα αξιολογούνται συνεχώς για τις αρμοδιότητες που θα αναλάβουν, υπογραμμίζοντας με νόημα ότι «ουδείς αναντικατάστατος».

«Οι αποφάσεις θα ληφθούν κοντά στον Δεκαπενταύγουστο», πρόσθεσε.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι δύο Δήμοι

Για τη συνεργασία των δύο δήμων, παρά τα όσα λέγονται, ο ίδιος εξήγησε ότι έχει άριστη σχέση με τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχη Βέρρου. «Είμαστε σε απόλυτη συνεννόηση». Αναφορικά με θέμα των υπαλλήλων, στο τέλος της εβδομάδα θα ανακοινωθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου η κατανομή τους στους δύο Δήμους.

Για τα περιουσιακά, είπε ότι ορκωτοί λογιστές έχουν ξεκινήσει τη διάιρεσή τους (δάνεια, κ.ά). «Είναι μια δύσκολη κατάσταση μέχρι να βάλουμε μία τάξη, αλλά πρέπει να γίνει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε σε ΒΙΝΤΕΟ όλη τη συνέντευξη του ΣΤΡΑΤΗ ΚΥΤΕΛΗ στο «Ν».

 

Χωρίς Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας

«Οι θέσεις δεν θα είναι μόνιμες, αλλά θα αξιολογούνται συνεχώς», επανέλαβε. Αναφορικά με τις αντιδημαρχίες, αυτές θα μειωθούν και δεν θα υφίσταται «Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας/ Πολιτικής», αλλά Νομικό Πρόσωπο και Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής (σ.σ. θα περιλαμβάνει παιδικούς σταθμός κλπ)  με Πρόεδρο. Το ΔΣ του Οργανισμού θα εισηγείται στο Δημοτικό Συμβούλιο.

«Όταν από 13 γίνονται έξι οι αντιδήμαρχοι, αναγκαστικά πολλά θα φορτωθούν σε έναν αντιδήμαρχο. Αλλά θεωρώ ότι όλοι θα δουλέψουν, γι’ αυτό εξαρχής ασχολήθηκαν» σχολίασε.

Δείτε σε ΒΙΝΤΕΟ όλη τη συνέντευξη του ΣΤΡΑΤΗ ΚΥΤΕΛΗ στο «Ν».

 

Η καταμέτρηση σταυρών και οι ενστάσεις

Σε σχέση με την «αντιδικία» του Βασίλη Μουζάλα με τον Στρατή Δαγκλή, για το ποιος καταλαμβάνει την έδρα και την ένσταση του πρώτου, ως προς τη σταυροδοσία, ο κ. Κύτελης δεν θέλει να υπεισέλθει, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για θέμα διοικητικών δικαστηρίων. Λέγεται δε ότι εντός του καλοκαιριού θα έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο για το ποιος θα πάρει την έδρα στο νέο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Μυτιλήνης.

Πάντως αναγνωρίζει και τους δύο «και τους βλέπω εξίσου όλους και αξιόλογους».

Για την επανακαταμέτρηση των ψήφων που είχε ζητήσει η παράταξη Κύτελη, καθώς «θέλαμε 120 ψήφους για την αυτοδυναμία», ο ίδιος, ανέφερε ότι ζήτησε να σταματήσει η επανακαταμέτρηση. «Είχαμε πάνω από 200 ψηφοδέλτια άκυρα, ενώ στο σύνολό τους ήταν 2000. Που σημαίνει ότι αν η διαδικασία και η επιήρηση στις κάλπες ήταν σωστή, θα είχαμε αυτοδυναμία», σχολίασε. «Παραμένω πιστός όμως στο πνεύμα συνεργασίας», κατέληξε.

Πάντως περιμένει και τις κεντρικές εξελίξεις, όπου με νομοσχέδιο θα δοθεί από τη νέα κυβέρνηση το «προνόμιο» της «καλύτερης κυβερνησιμότητας».

Δείτε σε ΒΙΝΤΕΟ όλη τη συνέντευξη του ΣΤΡΑΤΗ ΚΥΤΕΛΗ στο «Ν».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Φιέστες και θεάματα αλλά από ουσία τίποτα»

Η Νέα Αριστερά Λέσβου για την σημερινή επίσκεψη Μητσοτάκη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εθελοντική δράση μαθητών 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνη

Πραγματοποίησαν εθελοντική δράση καθαρισμού στην περιοχή του εμπορικού λιμανιού της Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Προσλήψεις κι όχι απολύσεις έχει ανάγκη η ΔΕΥΑ Λέσβου

Επείγουσα έκκληση από το Σύλλογο Εργαζομένων της ΔΕΥΑΛ Λέσβου για την ανάγκη να διατηρηθούν στο δυναμικό της εταιρεία οι 13 εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν κατά την πανδημία του Covid – 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αίτημα Βέρρου για το Κλειστό Γυμναστήριο Καλλονής

Σε καλό κλίμα η συνάντηση του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου με τον Πρωθυπουργό
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της Λέσβου

Προειδοποιεί για ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η ανοχή και στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής της ΝΔ, το επίκεντρο της επίσκεψης του πρωθυπουργού»

Ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ για την επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Τα «άκουσε» στο Σίγρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Εκτός από το Λιμάνι Σιγρίου, ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε και στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, ξεναγούμενος από τον Νίκο Ζούρο
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Διαμαρτυρήθηκαν για την έλλειψη φωτισμού και διαγράμμισης στον κόμβο της Ανεμώτιας

Κάτοικοι του χωριού μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Ανεμώτιας μίλησαν με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
ΧΩΡΙΑ

Έκτακτη βλάβη στο αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΛ στα «Αμπελάκια» Καλλονής

Η ΔΕΥΑΛ ζητά την κατανόηση των καταναλωτών καθώς η βλάβη θα αποκατασταθεί σε λίγες μέρες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δυσαρέσκεια Σηφουνάκη για τη μηδενική αναφορά στο έργο του

«Οι Υπουργοί και ο Πρωθυπουργός ευλόγησαν εαυτούς χωρίς καμία αναφορά στους πραγματικούς εμπνευστές και δημιουργούς του μεγάλου αυτού έργου» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρώην Υπουργός των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Σε προεκλογικό κλίμα, παρουσία Μητσοτάκη, η παράδοση του οδικού άξονα Καλλονής‑ Σιγρίου

Φανερά δυσαρεστημένος ο Νίκος Σηφουνάκης για τη μηδενική αναφορά στο έργο του ΠΑΣΟΚ από τον υπουργό Μεταφορών, τον υφυπουργό, αλλά και τον Κυριάκο Μητσοτάκη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Θεόδωρος Παραδέλλης υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Ο ομότιμος καθηγητής Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου θα διεκδικήσει την ψήφο της κάλπης των ευρωεκλογών της 9ης Ιούνίου
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ