× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Είναι δύο, βοηθούν δεκάδες, κινητοποιούν εκατοντάδες!

«Κανένας Μόνος»: Η συγκλονιστική πρωτοβουλία του Αποστόλη Παρασκευόπουλου που δεν σταματά να προπαγανδίζει… την ανθρωπιά

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 27/7/2019

Είναι δύο, βοηθούν δεκάδες, κινητοποιούν εκατοντάδες!

Η αποθήκη τους έχει σοβαρές ελλείψεις σε ζυμαρικά, όσπρια, μωρομάντηλα. Αυτό λέει το τελευταίο κάλεσμα της ομάδας «Κανένας Μόνος». Μα ποιες αποθήκες; Τα τρία από τα τέσσερα δωμάτια του σπιτιού που μένει ο Αποστόλης Παρασκευόπουλος είναι οι αποθήκες! Μιλάμε λοιπόν για τον ιδρυτή της συγκλονιστικής πρωτοβουλίας… δύο ανθρώπων, εθελοντών, άμισθων, που το μεγαλύτερο μέρος της εβδομάδας αφιερώνουν σε συνεννοήσεις, αναρτήσεις στο facebook, προμήθεια και διάθεση αγαθών, βοήθειας μα πάνω απ’ όλα ανθρωπιάς σε δεκάδες συμπολίτες μας στη Λέσβο που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας. Έχουν φτιάξει από το τίποτα, ακόμα και ένα σπίτι!

Χτες, ο Αποστόλης μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό του «Ν» στους 99 στα fm για την ομάδα που έχει παρουσιάσει τεράστια δράση από τον περασμένο Νοέμβριο ως σήμερα.

Εδώ μπορείτε να γίνετε μέλη της ομάδας για να ενημερώνεστε

Δείτε σε ΒΙΝΤΕΟ όλη τη συνέντευξη του ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ στο «Ν»

«Ο Αποστόλης Παρασκευόπουλος μεγάλωσε στην Αθήνα, ήρθε 12 χρονών στη Λέσβο, όπου έμεινε στα Μιστεγνά. Πριν το προσφυγικό, οι περισσότεροι τον ήξεραν ως το «καλό παιδί». Ο εργατικός και συμπονετικός Αποστόλης που πάντα μάζευε το λιγοστό του περίσσευμα, για να δώσει αθόρυβα και απλόχερα σε κάποια οικογένεια που το έχει ανάγκη». Αυτή ήταν η πρώτη παρουσίαση που του έκανα πριν από 3,5 χρόνια με την υποσημείωση ότι αν έβλεπε να πληκτρολογώ αυτές τις γραμμές, θα με μάλωνε. «Όμως κάποια πράγματα τού τα χρωστάμε». Και του τα χρωστάμε και σήμερα.

Δεν είναι τυχαίο ότι από τον κύκλο που στοχοποιήθηκε έντονα για την εθελοντική του δράση στους πρόσφυγες, -από τη Σκάλα Συκαμιάς όταν δούλευε το καλοκαίρι του 2015 και πηδούσε από το μπαλκόνι για να βοηθήσει στη διάσωση. Το προσωπικό του ρεκόρ είναι η βοήθεια σε 153 βάρκες σε μία ημέρα! Στοχοποιήθηκε και χτες λοιπόν. Ο Αποστόλης μάς μιλούσε για τη δράση του «Κανένας Μόνος» που αφορά στην αλληλεγγύη των συμπολιτών μας και κάποιος –γνωστός του εν λόγω κύκλου- επανήλθε με σχόλιο: «Μα για ποιους ντόπιους μιλάει;» Υπονοώντας ότι ο Αποστόλης βοηθούσε μόνο πρόσφυγες.

Αυτό που διδάσκει η εμπειρία και η πραγματικότητα όμως, όχι μόνο για τον Αποστόλη, αλλά και για την «Αγκαλιά» της Καλλονής ή το «Χωριό του Όλοι Μαζί» είναι ότι η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη δεν έχουν χρώμα, φύλο, εθνικότητα, θρησκεία. Είναι μόνο ανθρωπιά, μόνο αλληλεγγύη. Για όλους. Για όλες. Για όλα.

Δείτε σε ΒΙΝΤΕΟ όλη τη συνέντευξη του ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ στο «Ν»

 

Στον Πολιχνίτο και τη Βρίσα

Τα περισσότερα προβλήματα από τη δράση της ομάδας, εδώ και μήνες διαπιστώνονται στον Πολιχνίτο και τη Βρίσα. Υπάρχουν σεισμοπαθείς, όπως μας είπε ο Αποστόλης που έχουν αλλάξει πέντε φορές σπίτι. Οι ανάγκες σε τρόφιμα, η αποπληρωμή του ρεύματος κάθε μήνα είναι ο βραχνάς 40 περίπου οικογενειών, τις 28 από τις οποίες επισκέπτεται κάθε μήνα.

Επίσης οι συμπολίτες μας που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας, χωρίς ρεύμα κάποιοι, έχουν άγνοια σε ό,τι αφορά τις δράσεις του δραστήριου Οργανισμού Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου. Έτσι πολλοί μπορεί να είναι ωφελούμενοι και να μην το γνωρίζουν. Ακόμα και σ’ αυτό βοηθά η ομάδα, στην ενημέρωση και την απαιτούμενη γραφειοκρατία.

Μπορούν δύο άτομα;

Μα είναι μόνο δύο στην ομάδα, πώς τα καταφέρνουν. «Είμαστε δύο που τρέχουμε, αλλά χάρη στην κινητοποίηση, την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη του κόσμου που ανταποκρίνεται στις εκκλήσεις μας, τα καταφέρνουμε και δεν σταματάμε» απαντά ο Αποστόλης Παρασκευόπουλος.

Είναι δύο, βοηθούν δεκάδες, κινητοποιούν εκατοντάδες…

Εδώ μπορείτε να γίνετε μέλη της ομάδας για να ενημερώνεστε

 

Η τρέχουσα έκκληση

«Η αποθήκη μας έχει σοβαρές ελλείψεις!!

Όποιος μπορεί να βοηθήσει ώστε να μπορέσουμε να βοηθήσουμε οικογένειες που έχουν ανάγκη!!

Ανάγκες σε:

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ

ΖΥΜΑΡΙΚΑ

ΓΑΛΑΤΑ

ΦΡΥΓΑΝΙΕΣ

ΜΠΙΣΚΟΤΑ

ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ

ΖΑΧΑΡΗ

ΑΛΕΥΡΙ

ΧΑΡΤΙΑ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΑΛΕΤΑΣ

ΕΙΔΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

ΕΙΔΗ ΥΓΙΕΙΝΗΣ

ΜΩΡΟΜΑΝΤΗΛΑ

Δείτε σε ΒΙΝΤΕΟ όλη τη συνέντευξη του ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ στο «Ν»

 

 

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ