× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Πράσινη μετάβαση μετάβαση των νησιωτικών Περιφερειών

Διήμερη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 6 και 7 Ιουνίου στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και στο Τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Δημοσίευση 20/5/2022

Πράσινη μετάβαση μετάβαση των νησιωτικών Περιφερειών

Διήμερη εκδήλωση με θέμα «Κυκλική Οικονομία και πράσινη μετάβαση στο Αιγαίο»θα πραγματοποιηθεί  στις 6 και 7 Ιουνίου 2022  στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και στο Τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η διοργάνωση γίνεται στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Κέντρο Βιώσιμης και Κυκλικής Βιοικονομίας» (https://bioeconomy.aegean.gr/), το οποίο συντονίζεται από το Εργαστήριο Διαχείρισης Αποβλήτων και τον Αναπληρωτή Καθηγητή Δημήτρη-Φραγκίσκο Λέκκα. Το έργο στοχεύει στην υποστήριξη της πράσινης μετάβασης των νησιωτικών περιφερειών του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου.

Στόχος της διημερίδας είναι η ενημέρωση του τοπικού οικοσυστήματος για τις δράσεις του Κέντρου στην προσπάθειά του να ενισχύσει την υιοθέτηση της Βιοοικονομίας και της Κυκλικής Οικονομίας από τους επιχειρηματικούς φορείς στις Περιφέρειες του Βορείου και του Νότιου Αιγαίου.

Στην διημερίδα θα συμμετάσχουν ως ομιλητές στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Δημόσιοι Φορείς, φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και εκπρόσωποι της ερευνητικής και επιχειρηματικής κοινότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την πρώτη ημέρα, οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν για τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις της πράσινης μετάβασης στη νέα Ευρωπαϊκή πραγματικότητα, τις δράσεις του Κέντρου Βιώσιμης και Κυκλικής Βιοοικονομίας για τις Περιφέρειες του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου και τα πλεονεκτήματα του μοντέλου κυκλικής οικονομίας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Στο πλαίσιο αυτό, θα παρουσιαστούν καλές πρακτικές κυκλικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα.

Η δεύτερη ημέρα θα είναι αφιερωμένη στην παρουσίαση νέων προϊόντων, καλών πρακτικών και πειραμάτων. Ελληνικοί φορείς από όλα τα στάδια της αλυσίδας αξίας της Βιοοικονομίας θα παρουσιάσουν την πρόοδο σχετικά με την παραγωγή και υιοθέτηση από τη βιομηχανία και την κοινωνία, νέων βιο-προϊόντων. Τα συνεργαζόμενα εργαστήρια του Κέντρου Βιώσιμης και Κυκλικής Βιοοικονομίας θα παρουσιάσουν επιστημονικά πειράματα/τεχνολογίες και θα αναδείξουν ενδιαφέρουσες πτυχές της έρευνας στον τομέα της κυκλικής οικονομίας.

Θα υπάρχει και η δυνατότητα παρακολούθησης από απόσταση μέσω zoom.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για δωρεάν εγγραφή στην εκδήλωση ακολουθήστε το σύνδεσμο εδώ

Για το πρόγραμμα της εκδήλωσης ακολουθήστε το σύνδεσμο εδώ

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκαταβολική κριτική σε Μητσοτάκη από το ΠΑΣΟΚ

Ανακοίνωση της Ν.Ε. Λέσβου του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τoν Πρωθυπουργό πως «εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνον τις εταιρίες και τα μεγάλα συμφέροντα»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Απομακρύνονται οι θάλαμοι των καρτοτηλεφώνων από τη Μυτιλήνη

Η Κοινότητα Μυτιλήνης σε συνεργασία με τον ΟΤΕ προχωρούν στην απομάκρυνση τους και την αποκατάσταση των πεζοδρομίων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρασκευαΐδης: Ο δρόμος Καλλονής – Σιγρίου έργο του ΠΑΣΟΚ

Αναλυτική δήλωση του βουλευτή για το έργο που θα εγκαινιάσει ο Πρωθυπουργός, τις δημόσιες υποδομές που έχει ανάγκη η Λέσβος και τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπισθούν
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Πέθανε ο παλαιότερος και πιο ξακουστός ξυλογλύπτης της Αγιάσου

90 ετών έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Καμαρός
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Eκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας

Με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καθαρά προεκλογική η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο»

Ανακοίνωση τoυ μέλους Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Βάσως Χοχλάκα
ΧΩΡΙΑ

«Καμπανάκι» από μετεωρολόγους για τη Λέσβο

Κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων για αύριο Παρασκευή 19 Απριλίου «θα πέσει το περισσότερο νερό και ενδεχομένως με μεγάλη ένταση» σημειώνουν χαρακτηριστικά
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση