× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ανακαλύπτοντας την «Κρυφή» Παναγιά

Θα ξεκινήσουμε από την Μελίντα, έναν οικισμό έξη χιλιόμετρα από το χωριό Πλωμάρι

Γράφει ο ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΗΣ Δημοσίευση 1/8/2019

Ανακαλύπτοντας την «Κρυφή» Παναγιά

Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και γι' αυτό θα προτείνουμε μια μικρή περιπατητική διαδρομή. Αφετηρία είναι ο οικισμός της Μελίντας με προορισμό ένα πανέμορφο τοπίο του νησιού μας.

Θα ξεκινήσουμε από την Μελίντα, έναν οικισμό έξη χιλιόμετρα από το χωριό Πλωμάρι. Η πανέμορφη παραλία με τον επιβλητικό βράχο και τις ωραίες ταβέρνες την καθιστούν ιδανικό προορισμό για να απολαύσει κανείς τη θάλασσα και την φύση της περιοχής.

Η διαδρομή ξεκινάει από τον χαρακτηριστικό βράχο της Μελίντας προς τον ανηφορικό χωματόδρομο και σύντομα θα συναντήσουμε άσφαλτο. Σε περίπου 300 μέτρα διακρίνεται ο χωματόδρομος που οδηγεί στην Παναγιά. Έπειτα η διαδρομή είναι βατή, με θέα τη θάλασσα του νοτίου Αιγαίου.

Στο τέλος του δρόμου, ξεκινάει το κατηφορικό μονοπάτι που θα μας αποκαλύψει την Παναγιά Κρυφτή, ένα μοναδικό και επιβλητικό τοπίο.

Στα απότομα βράχια αναβλύζουν τα θερμά νερά, ενώ το ξωκλήσι είναι καλυμμένο από τα βράχια της σπηλιάς. Είναι ένα τοπίο το οποίο αναδεικνύει την ομορφιά της Ελλάδας, που αξίζει να επισκεφθεί κανείς.

Υπάρχει πρόσβαση δια θαλάσσης μέσω δρομολογίων από καραβάκια που ξεκινούν από το Πλωμάρι.

* Η διαδρομή έγινε παρέα με την Άννα Μούκα και τον Ισαάκ Παγωνίδη.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ