× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Συνεχίζονται οι ανακοινώσεις για συμμετοχή στην πορεία Ειρήνης

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης δίνουν αγωνιστικό ραντεβού την Κυριακή 22 Μαίου στις 6 το απόγευμα στην Παναγιούδα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 21/5/2022

Συνεχίζονται οι ανακοινώσεις για συμμετοχή στην πορεία Ειρήνης
Φωτό Αρχείου

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου και ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης με ανακοινώσεις που εξέδωσαν συμμετέχουν στην Πορεία Ειρήνης που διοργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης Λέσβου αυτήν την Κυριακή 22 Μαίου στις 6 το απόγευμα από την Παναγιούδα προς τη Μυτιλήνη. Για την διευκόλυνση των συμμετεχόντων πούλμαν θα αναχωρήσει από την πλατεία Σαπφούς για Παναγιούδα στις 5 και 30.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση αναφέρει τα εξής:

«Συμπληρώνονται τρεις μήνες από την απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι η πρόσδεση της χώρας σε ΝΑΤΟ και Ε.Ε. είναι η «σωστή πλευρά της ιστορίας» και εγγύηση για την ασφάλεια της χώρας, οι εργαζόμενοι του νησιού μας, με το δίκιο τους ανησυχούν για την βαθύτερη εμπλοκή της Ελλάδας σε πολεμικές προετοιμασίες. Συμμετέχοντας στην Πορεία Ειρήνης, η ανησυχία μας γίνεται φωνή καταδίκης και εναντίωσης στα συμφέροντα των πετρελαιάδων, των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών και των βιομηχάνων όπλων. Δυναμώνουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα μας για:

Καμιά συμμετοχή στον πόλεμο με οποιοδήποτε πρόσχημα και με οποιοδήποτε τρόπο, με πολεμικό υλικό, με στρατιωτικά μέσα, με εκστρατευτικό σώμα. Άμεση απεμπλοκή της χώρας μας από τον πόλεμο των ληστών - Καμία συμμετοχή στο νέο σφαγείο.Να μην χρησιμοποιηθεί το ελληνικό έδαφος για τα σχέδια των μακελάρηδων.Να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές στρατιωτικές βάσεις στη χώρα.Αλληλεγγύη στον Ουκρανικό λαό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ανακοίνωση του Συλλόγου αναφέρει τα εξής:

«Συμμετέχουμε δυναμικά και μαζικά για να εκφράσουμε τη μαζική, μαχητική καταδίκη του πολέμου στην Ουκρανία και της εμπλοκής της χώρας μας σ’ αυτόν. Να βροντοφωνάξουμε να σταματήσει τώρα ο πόλεμος, καμιά συμμετοχή, καμία εμπλοκή. Να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στη μετατροπή της πατρίδας μας σε ένα απέραντο αμερικανοΝΑΤΟικό στρατόπεδο.Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι : «Όταν αυτοί που βρίσκονται ψηλά μιλάνε για ειρήνη, ο απλός λαός γνωρίζει πως έρχεται πόλεμος», όπως έλεγε ο Μπρεχτ.Παλεύουμε συλλογικά για ένα καλύτερο για εμάς και τα παιδιά μας».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

30 κιλά αχιβάδες εντόπισε το λιμενικό

Σε έλεγχο στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το «καλάθι της αγάπης» σε 140 οικογένειες της Λέσβου

Τρόφιμα από τον Ερυθρό Σταυρό σε ευάλωτους, αλλά και στο Κοινωνικό Συσσίτιο της Μητρόπολης
ΥΓΕΙΑ

«Υποδοχή» στον Αδωνι ετοιμάζει το Εργατικό Κέντρο

Καλεί σωματεία και φορείς να θέσουν αιτήματα και διεκδικήσεις
ΥΓΕΙΑ

Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις από το υπουργείο Υγείας και μέτρα προφύλαξης

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα, σε πολλές περιοχές της Λέσβου, λόγω της αφρικανικής σκόνης που έχει κάνει την εμφάνισή της τις τελευταίες ημέρες
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εδωσαν τρόφιμα σε πολίτες που έχουν ανάγκη

Δράση στον Δήμο Δυτικής Λέσβου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

40 μικροί «λογοτέχνες»

Στο 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Εξι μήνες σε αναστολή γιατί… άνοιξαν λάκκο σε αρχαιολογικό χώρο

7 άτομα καταδίκασε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης για «εργασίες» στου Απελή
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πασχαλινές εκπτώσεις σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Αφορά ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια που θα εκδοθούν για τις εορτές του Πάσχα
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ελεύθεροι μέχρι τη δίκη τραυματιοφορέας και ιδιοκτήτης γραφείου τελετών

Μετά την παρέλευση έξι μηνων αποφυλακίστηκαν με περιοριστικούς όρους
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Λαμπάδες... origami στο Δημοτικό Σχολείο Νέων Κυδωνιών

Μια πρωτότυπη πασχαλινή δράση
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές από το Χαλάνδρι στο Μουσείο Προσφυγικής Μνήμης

Εμαθαν για την ιστορία των παραλίων της Μ. Ασίας
ΥΓΕΙΑ

«Να τα βάλετε με τα αφεντικά σας κ. Καλλιάνε, όχι με τους γιατρούς»

Με μια συγκλονιστική ανάρτηση η Μυτιληνιά, Μίρνα Φαφουτέλλη, που έχασε τον άντρα της απαντά στο ξέσπασμα οργής του βουλευτή της ΝΔ, Γιάννη Καλλιάνου