× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Εντυπωσίασαν οι μουσικοί και η μουσική της Γέρας

Το βράδυ της Τρίτης 6 Αυγούστου στη Μοδούσα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 7/8/2019

Εντυπωσίασαν οι μουσικοί και η μουσική της Γέρας

Μια βραδιά με πολλή μουσική, τραγούδι και μαγεία έζησαν όσοι βρέθηκαν την Τρίτη 6 Αυγούστου στην εκδήλωση «Μουσική & Μουσικοί της Γέρας», στη Μοδούσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρώτη φορά μουσικοί από τη Γέρα μαζεύονται όλοι μαζί σε μια εκδήλωση, βρίσκοντας χώρο έκφρασης στη Μοδούσα ΚοινΣΕπ που φιλοδοξεί να κάνει θεσμό το συγκεκριμένο φεστιβάλ, φιλοξενώντας ακόμα περισσότερους καλλιτέχνες του χρόνου.
Ντόπιοι και ξένοι επισκέπτες παρακολούθησαν γεραγώτες μουσικούς που εναλλάσσονταν στις τρεις σκηνές που είχαν διαμορφωθεί στο κεντρικό πρώην βιομηχανικό κτήριο των εγκαταστάσεων της ΚοινΣΕπ Μοδούσα, ένα κτήριο-ορόσημο της ιστορίας της περιοχής, που «αναβιώνει» και μεταμορφώνεται σε κάθε διαφορετική εκδήλωση.

Λιγοστά φώτα, φανάρια και σακιά ελαιοσυλλογήςως… καθίσματα, θύμιζαν βραδιές στην παραλία με την παρέα να τραγουδά γύρω απ’τη φωτιά. Το σκηνικό συμπλήρωναν μοναδικά οι εξαιρετικές φωτογραφίες του Δημήτρη Φωτίου που εκτίθεντο στο χώρο, και απεικόνιζαν στιγμές ζωής από περιοδεία του φωτογράφου στα Βαλκάνια. Δουλειά του Δημήτρη Φωτίου μπορούμε να δούμε και στην τρέχουσα έκθεση φωτογραφίας στην πλατεία Σαπφούς.

Τη βραδιά «άνοιξε» ο Παναγιώτης Αγιακάτσικας με τον Δημήτρη Ελευθεριάδη από το Σκόπελο ενώ στη συνέχεια ανέβηκε στη σκηνή ο αγαπητός σε όλους Ράμσιν από το Τάρτι. Οι Κλεονίκη Καραβατάκη, Γιάννης Κεληγιάννης, Γιώργος Μπούρας, Ερμόλαος Κατζουρίδης και Στρατής Χατζιτσιβγάς συνέχισαν με έντεχνες μουσικές, για να δώσουν τη σκυτάλη στους Μανώλη Μπρίμπο από το Πέραμα και Τάκη Τσακυρέλλη από το Σκόπελο που έδωσαν το δικό τους στίγμα. Η «αυλαία» έκλεισε με το Μάριο Τόπουλη, ενώ δεν έλειψαν και οι .. συμπράξεις μεταξύ των καλλιτεχνών. Στην εκδήλωση έπαιξαν και γνωστοί γεραγώτες DJ όπως ο Νίκος Τηνιακός, Γιώργος Βογιατζής και Λευτέρης Ελευθεριάδης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αξίζει να σημειωθεί πως η Μοδούσα ΚοινΣΕπ, πάντα πιστή στο κοινωνικό και αλληλέγγυο προφίλ της, διέθεσε μέρος των εσόδων της εκδήλωσης στο «Σύλλογο Γονέων και Φίλων Ανθρώπων με Αυτισμό Λέσβου-Συνεξέλιξη».

Η Διοικούσα Επιτροπή αναφέρει: «Κάθε εκδήλωση ή δράση που πραγματοποιεί η ΜοδούσαΚοινΣΕπ, δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Ό,τι μας κινητοποιεί είναι η στήριξη και ανάδειξη του τόπου μας και των ανθρώπων της, η κοινωνική ευαισθησία και αλληλεγγύη, που πιστεύουμε ότι είναι ο μόνος δρόμος γιαοποιαδήποτε πρόοδο, είτε ατομική είτε συλλογική. Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τους καλλιτέχνες για την ανταπόκρισή τους και το κοινό που τους στήριξε, καθώς και τους υποστηρικτές της εκδήλωσης: Παγγεραγωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Γέρας, Διαφημιστικό γραφείο Προ-ωθείν, ΕΠΟΜ-ούζο Μίνι, Αφοί Σβορώνου, Mezzo καφέ, μικρογεύματα, Heavenκαφέ μπαρ».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΓΕΙΑ

Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις από το υπουργείο Υγείας και μέτρα προφύλαξης

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα, σε πολλές περιοχές της Λέσβου, λόγω της αφρικανικής σκόνης που έχει κάνει την εμφάνισή της τις τελευταίες ημέρες
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Βρέθηκε γάτα στην Κουλμπάρα

Φοράει κόκκινο μαντήλι στο λαιμο
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Πετάει» μέχρι τα 12 ευρώ το αρνί στη Λέσβο

Μέχρι τα 10,8 ευρώ φθάνει η τιμή του αρνιού στην χονδρική αγορά
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέος Υπολιμενάρχης στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης

Ο Αντιπλοίαρχος Γεώργιος Κουλίκας ορίσθηκε στην θέση του Υπολιμενάρχη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αλλαγές στις ώρες αναχώρησης των πλοίων την Πρωτομαγιά

Δείτε εδώ πως διαμορφώνεται το πρόγραμμα των πλοίων Διαγόρας και Νήσος Σάμος
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής απέκτησε ο Δήμος Μυτιλήνης

Πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο στην συνεδρίαση της Τετάρτης 22 Απριλίου
ΕΛΛΑΔΑ

31 κόμματα θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε την συμμετοχή του κόμματος Σπαρτιάτες άλλων 14 κομμάτων. Δείτε εδώ όλα τα κόμματα που θα συμμετάσχουν στις εκλογές και όσα αποκλείστηκαν
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Παρόν με 331 τουρίστες το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στη Μυτιλήνη

Επί της υποδοχής ο πρόεδρος της Ενωσης Τουριστικών Πρακτόρων και ο αντιδήμαρχος τουρισμού Μυτιλήνης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση βουλευτών Νέας Αριστεράς για το μεταφορικό ισοδύναμο

«Απαξιώνεται το μέτρο με τη μη έγκαιρη καταβολή»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές από το Χαλάνδρι στο Μουσείο Προσφυγικής Μνήμης

Εμαθαν για την ιστορία των παραλίων της Μ. Ασίας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Διήμερο πανηγύρι στη Λουτρόπολη Θερμής

Το πρόγραμμα εορτασμού του Αγίου Γεωργίου από τον Λαογραφικό Σύλλογο Λουτρόπολης Θερμής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές συζητούν με τον Χριστόφα

Συνάντηση του Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα με μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Θερμής