× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Περιήγηση στο θαλάσσιο πάρκο του Απολιθωμένου Δάσους

Ανακαλύπτοντας τις ομορφιές της Λέσβου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 10/8/2019

Περιήγηση στο θαλάσσιο πάρκο του Απολιθωμένου Δάσους

Σήμερα Σάββατο 10 Αυγούστου στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί μια μοναδική περιήγηση στο Θαλάσσιο Πάρκο Νησιώπης που οργανώνει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.
Σύμφωνα με την ενημέρωση από το Μουσείο η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις εγκαταστάσεις του, όπου θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική προβολή για τη δημιουργία και ανάδειξη του Θαλάσσιου Πάρκου Νησιώπης, τις εντυπωσιακές απολιθωματοφόρες θέσεις, τα σύγχρονα χερσαία και θαλάσσια οικοσυστήματα αλλά και τις εντυπωσιακές ακτές της Νησιώπης.
Θα ακολουθήσει μετάβαση στο Λιμάνι Σιγρίου και αναχώρηση με το ειδικό σκάφος με γυάλινο πυθμένα «ΝΗΣΙΩΠΗ» για μια ανεπανάληπτη θαλασσινή διαδρομή και παρατήρηση της πλούσιας θαλάσσιας ζωής του Κόλπου Σιγρίου. Η διαδρομή μέσα στο απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου θα συνεχιστεί στο χερσαίο τμήμα του Πάρκου Νησιώπης, ανάμεσα στα εντυπωσιακά απολιθωμένα δένδρα των ακτών της νησίδας, την «Απολιθωμένη», όπου τα κύματα και οι άνεμοι αγκαλιάζουν τα χιλιάδες σπαράγματα των πέτρινων κορμών αλλά και τον μεγαλύτερο κατακείμενο απολιθωμένο κορμό δέντρου στη Νησίδα Νησιώπη.
Καθώς ο ήλιος δύει, τα εντυπωσιακά απολιθώματα αλλά και η θαλασινή διαδρομή γύρω από τη Νησιώπη θα χαρίσουν στους επισκέπτες της μια πρωτόγνωρη εμπειρία, μια περιπέτεια στο άγνωστο θαλάσσιο τμήμα του Απολιθωμένου Δάσους της Λέσβου αλλά και μια συναρπαστική επαφή με το ηφαιστειακό παράκτιο τοπίο, το υποθαλάσσιο ανάγλυφο και τις αινιγματικές γεωμορφές του Πάρκου. Κάθε σημείο της θαλάσσιας ή της χερσαίας διαδρομής μοναδικό, ενώ καθώς ο ήλιος βασιλεύει το τοπίο φαντάζει ατμοσφαιρικό και η θέα που προσφέρει φαντασμαγορική.
Για περισσότερες πληροφορίες και κράτηση θέσεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο τηλέφωνο 2253054434, www.lesvosmuseum.gr.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ