× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Βιβλιοθήκη‑κόσμημα και έμπνευση για τους μαθητές

Στον Παππάδο και σε άλλα έξι σχολεία του Νομού

Γράφει ο ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ Δημοσίευση 9/2/2019

Βιβλιοθήκη‑κόσμημα και έμπνευση για τους μαθητές

Με πολλά χαμόγελα υποδέχτηκαν γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές στο Δημοτικό Σχολείου Παππάδου το έργο της σχολικής βιβλιοθήκης που διαμόρφωσε ένα χώρο έμπνευσης για την ανάγνωση μικρών και μεγάλων. Το έργο είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα του δικτύου σχολικών βιβλιοθηκών του Υπουργείου Παιδείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πανελλαδικά, 913 δημοτικά σχολεία έχουν ενταχθεί στο συγκεκριμένο πρόγραμμα εκ των οποίων τα 7 είναι σχολεία της Λέσβου και της Λήμνου. Ο χώρος της σχολικής βιβλιοθήκης στο Δημοτικό του Παππάδου εκτός από βιβλία γέμισε με τα χρώματα του Κώστα Καλλιγαρίδη ο οποίος έβαλε την καλλιτεχνική πινελιά του. Η όλη δράση υποστηρίχτηκε τόσο από τον Σύλλογο Γονέων όσο και από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου. Στο σημείο αυτό να τονίσουμε ότι στο συγκεκριμένο σχολείο η ενασχόληση με το βιβλίο δεν είναι τωρινή αλλά εδώ και αρκετά χρόνια γίνονται ενδιαφέρουσες δράσεις όπως εκθέσεις βιβλίων και παρουσιάσεις από τους συγγραφείς. Εκτός από το πρόγραμμα για τη δικτύωση των σχολικών βιβλιοθηκών συγκεντρώθηκαν χρήματα με bazzar για την αγορά υποστηρικτικής υλικοτεχνικής υποδομής όπως υπολογιστής και προτζέκτορας.

Ο διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Παππάδου Γιώργος Ζορμπάς μιλώντας στο «Ν» τόνισε ότι «όλοι οι εκπαιδευτικοί στο σχολείο υποστηρίζουμε την παιδική λογοτεχνία και δράσεις για το βιβλίο και τώρα αδράξαμε την ευκαιρία γιατί είναι σημαντική η δικτύωση μέσα στην εκπαιδευτική διαδικασία».

Το πρόγραμμα δημιουργίας και δικτύωσης Σχολικών Βιβλιοθηκών του Υπουργείου Παιδείας έρχεται να καλύψει ένα έλλειμμα δεκαετιών, που στέρησε τη δυνατότητα από το σύγχρονο σχολείο να απαντήσει στις ανάγκες που προέκυψαν από τις μεταβαλλόμενες εξελίξεις στις τεχνολογίες, τις επιστήμες και τις τέχνες.

Στη σχολική βιβλιοθήκη αξιοποιούνται τα μέσα που παρέχονται από τις νέες Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνίας και το διαδίκτυο, βρίσκοντας πλέον τη θέση και το ρόλο της στη δημόσια εκπαίδευση, καθώς δύναται να ενταχθεί σε ευρύτερα Δίκτυα Βιβλιοθηκών, να συνδεθεί με τη Βιβλιοθήκη του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, καθώς και με τις Ακαδημαϊκές και Δημοτικές Βιβλιοθήκες. Η λειτουργία του Συστήματος Δικτύου Σχολικών Βιβλιοθηκών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση εδράζεται στη φιλοσοφία της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού (άρθρο 17) και υλοποιεί τις δεσμεύσεις που απορρέουν από αυτή.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέος Υπολιμενάρχης στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης

Ο Αντιπλοίαρχος Γεώργιος Κουλίκας ορίσθηκε στην θέση του Υπολιμενάρχη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αλλαγές στις ώρες αναχώρησης των πλοίων την Πρωτομαγιά

Δείτε εδώ πως διαμορφώνεται το πρόγραμμα των πλοίων Διαγόρας και Νήσος Σάμος
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής απέκτησε ο Δήμος Μυτιλήνης

Πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο στην συνεδρίαση της Τετάρτης 22 Απριλίου
ΕΛΛΑΔΑ

31 κόμματα θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε την συμμετοχή του κόμματος Σπαρτιάτες άλλων 14 κομμάτων. Δείτε εδώ όλα τα κόμματα που θα συμμετάσχουν στις εκλογές και όσα αποκλείστηκαν
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Παρόν με 331 τουρίστες το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στη Μυτιλήνη

Επί της υποδοχής ο πρόεδρος της Ενωσης Τουριστικών Πρακτόρων και ο αντιδήμαρχος τουρισμού Μυτιλήνης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση βουλευτών Νέας Αριστεράς για το μεταφορικό ισοδύναμο

«Απαξιώνεται το μέτρο με τη μη έγκαιρη καταβολή»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές από το Χαλάνδρι στο Μουσείο Προσφυγικής Μνήμης

Εμαθαν για την ιστορία των παραλίων της Μ. Ασίας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Διήμερο πανηγύρι στη Λουτρόπολη Θερμής

Το πρόγραμμα εορτασμού του Αγίου Γεωργίου από τον Λαογραφικό Σύλλογο Λουτρόπολης Θερμής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές συζητούν με τον Χριστόφα

Συνάντηση του Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα με μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Θερμής
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ολοκληρώνεται η ασφαλτόστρωση του δρόμου Καγιάνι ‑ Λουτρά

Θα ακολουθήσουν ανάλογες εργασίες και στον αγροτικό δρόμο Αγίας Μαρίνας - «Βουρνάζων Τούμπα» και «Θερμοκήπια»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ανακαινίστηκε ο δημοτικός σταθμός «Μαρία Αμπατζή»

Πραγματοποιήθηκαν εργασίες τόσο στον εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου, ώστε ο σταθμός να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις λειτουργικότητας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ημέρα χαράς και οικολογικής προστασίας για την Επάνω Σκάλα

Τα παιδιά του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης με την Ανακύκλωση Αιγαίου, εθελοντές, δύτες, καταδρομείς καθάρισαν την ταλαιπωρημένη ακτή, τον βυθό, ενώ φύτεψαν και λουλούδια