× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Τα δίνει όλα ο Μουτζούρης στο όνομα της «τουριστικής προβολής»!

Στα 700.000 ευρώ, από 500.000 αυξάνονται οι πιστώσεις χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο δράσεων

Γράφει ο ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ Δημοσίευση 27/5/2022

Τα δίνει όλα ο Μουτζούρης στο όνομα της «τουριστικής προβολής»!

Την ερχόμενη Τετάρτη 1 Ιουνίου, θα συνεδριάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου προκειμένου να αποφασίσει, μεταξύ άλλων, την αύξηση των πιστώσεων για το πρόγραμμα τουριστικής προβολή του Βορείου Αιγαίου κατά 200.000 ευρώ, ώστε να φθάσει συνολικά το ποσό των 700.000 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Περιφέρεια, από τις αρχές του έτους, άρχισε να χρηματοδοτεί δράσεις προβολής, οι οποίες κατά την εκτίμηση της θα...συνέβαλαν στην τουριστική ανάπτυξη των νησιών του Βορείου Αιγαίου.

Οι χρηματοδοτήσεις ήταν πλουσιοπάροχες αν και... έτσι χωρίς πρόγραμμα με τις περισσότερες από αυτές να είναι αμφιλεγόμενες.Ενδεικτικά αναφέρουμε την εκδήλωση γαστρονομίας σε εστιατόριο του Κολωνακίου στην Αθήνα όπου περισσότερο έγινε προβολή του Κώστα Μουτζούρη, της Δήμητρας Μουτζούρη, του Αντιπεριφερειάρχη Λέσβου Παναγιώτη Κουφέλου κ.α. παρά των προϊόντων της Λέσβου.

Δεδομένων των παραπάνω, φθάσαμε στους πέντε πρώτους μήνες του 2022, οι πιστώσεις που δόθηκαν για τουριστική προβολή να μην επαρκούν για τις δαπάνες που έγιναν ή έχουν προγραμματισθεί να γίνουν οπότε και προέκυψε η αύξηση των πιστώσεων του προϋπολογισμού κατά 200.000 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Να σημειώσουμε ότι παρότι βρισκόμαστε σχεδόν στα μισά του 2022 ο σχεδιασμός τουριστικής προβολής της Περιφέρειας δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη. Γι αυτό και στην εισήγηση του ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Νικόλαος Νύχτας αναφέρει πως μπορεί να γίνει ανακατανομή πόρων μεταξύ των ενοτήτων. Φυσικά δεν υπάρχει καμία αναφορά για συγκεκριμένες δράσεις και κοστολόγηση τους.

Είναι η πρώτη φορά που το πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Περιφέρειας, για το 2022, θα συζητηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Σε προηγούμενη συνεδρίαση το θέμα της τουριστικής προβολής είχε συζητηθεί ως τμήμα του τεχνικού προγράμματος της Περιφέρειας. Επίσης το Δεκέμβριο του 2021 το θέμα είχε συζητηθεί και πάλι στο Περιφερειακό Συμβούλιο με μια εκτενή εισήγηση που ανέφερε σειρά δράσεων που θα μπορούσαν να υλοποιηθούν από την Περιφέρεια ή να μην υλοποιούν. Στην ουσία η εισήγηση αυτή ήταν μια αόριστη έκθεση ιδεών και τίποτα περισσότερο.

Σε συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας είχε εγκρίνει ένα σχεδιασμό που προέβλεπε δαπάνες 500.000. Από το ποσό αυτό τα 400.000 θα προέρχονταν από τους πόρους του φετινού προϋπολογισμού και τα υπόλοιπα 100.00 από τον προϋπολογισμό του 2023. Αλλά ούτε στην Οικονομική Επιτροπή παρουσιάσθηκε ένας σχεδιασμός που να είναι συγκεκριμένος και κοστολογημένος.
Σύμφωνα με την εισήγηση του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη Νικόλαου Νύχτα που προβλέπει δαπάνες για :
- Συμβουλευτικές υπηρεσίες - μελέτες 85.000 ευρώ.
- Διαφήμιση τουριστικό μάρκετινγκ 380.000 ευρώ.
- Δημιουργία τουριστικού Portal της Περιφέρεια και δημιουργία -ανανέωση τουριστικών ιστοσελίδων των Περιφερειακών Ενοτήτων 35.000 ευρώ.
- Δημιουργία προωθητικού υλικού 40.000 ευρώ.
- Συμμετοχή σε εκθέσεις και άλλες προωθητικές ενέργειες στο εσωτερικό και το εξωτερικό 50.000 ευρώ.
- Ενέργειες ενημέρωσης και επιμόρφωσης 30.000 ευρώ.
- Διοργανώσεις - συνδιοργανώσεις πολιτιστικών γεγονότων - αθλητικών δράσεων - γαστρονομικών εκδηλώσεων πανελλήνιας ή διεθνούς εμβέλειας 40.000 ευρώ.
- Ενέργειες δημοσιότητας προορισμών 40.000 ευρώ.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εθελοντική δράση μαθητών 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνη

Πραγματοποίησαν εθελοντική δράση καθαρισμού στην περιοχή του εμπορικού λιμανιού της Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Προσλήψεις κι όχι απολύσεις έχει ανάγκη η ΔΕΥΑ Λέσβου

Επείγουσα έκκληση από το Σύλλογο Εργαζομένων της ΔΕΥΑΛ Λέσβου για την ανάγκη να διατηρηθούν στο δυναμικό της εταιρεία οι 13 εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν κατά την πανδημία του Covid – 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αίτημα Βέρρου για το Κλειστό Γυμναστήριο Καλλονής

Σε καλό κλίμα η συνάντηση του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου με τον Πρωθυπουργό
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της Λέσβου

Προειδοποιεί για ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η ανοχή και στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής της ΝΔ, το επίκεντρο της επίσκεψης του πρωθυπουργού»

Ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ για την επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Τα «άκουσε» στο Σίγρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Εκτός από το Λιμάνι Σιγρίου, ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε και στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, ξεναγούμενος από τον Νίκο Ζούρο
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Διαμαρτυρήθηκαν για την έλλειψη φωτισμού και διαγράμμισης στον κόμβο της Ανεμώτιας

Κάτοικοι του χωριού μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Ανεμώτιας μίλησαν με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
ΧΩΡΙΑ

Έκτακτη βλάβη στο αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΛ στα «Αμπελάκια» Καλλονής

Η ΔΕΥΑΛ ζητά την κατανόηση των καταναλωτών καθώς η βλάβη θα αποκατασταθεί σε λίγες μέρες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δυσαρέσκεια Σηφουνάκη για τη μηδενική αναφορά στο έργο του

«Οι Υπουργοί και ο Πρωθυπουργός ευλόγησαν εαυτούς χωρίς καμία αναφορά στους πραγματικούς εμπνευστές και δημιουργούς του μεγάλου αυτού έργου» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρώην Υπουργός των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Σε προεκλογικό κλίμα, παρουσία Μητσοτάκη, η παράδοση του οδικού άξονα Καλλονής‑ Σιγρίου

Φανερά δυσαρεστημένος ο Νίκος Σηφουνάκης για τη μηδενική αναφορά στο έργο του ΠΑΣΟΚ από τον υπουργό Μεταφορών, τον υφυπουργό, αλλά και τον Κυριάκο Μητσοτάκη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Θεόδωρος Παραδέλλης υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Ο ομότιμος καθηγητής Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου θα διεκδικήσει την ψήφο της κάλπης των ευρωεκλογών της 9ης Ιούνίου
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΧΩΡΙΑ

Στην εταιρεία «Ακτωρ» και το φράγμα Τσικνιά

Σε ένα μήνα δρομολογούνται οι διαδικασίες για την ανάληψη του έργου προανήγγειλε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χρήστος Σταϊκούρας
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ