× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Συμμετοχή του 5ου ΓΕΛ Μυτιλήνης στο ERASMUS+ KA1

Ολοκληρώθηκε στις 31 Αυγούστου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 4/9/2019

Συμμετοχή του 5ου ΓΕΛ Μυτιλήνης στο ERASMUS+ KA1

To 5o Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+KA1 μετά την έγκριση της αίτησής του σε δύο σχέδια κινητικότητας προσωπικού σχολικής εκπαίδευσης με τίτλους Innovative Approaches to Teaching και Activate your English for Τeaching.

Το Πρόγραμμα ήταν διετούς διάρκειας και έληξε στις 31 Αυγούστου 2019. Στα πλαίσια υλοποίησης του πρώτου σχεδίου Innovative Approaches to Teaching , οι καθηγήτριες του 5ου ΓΕΛ Μυτιλήνης, Σταυρούλα Βαμβακίτου και Πελαγία Ζαννίδου συμμετείχαν σε οργανωμένο πρόγραμμα μαθημάτων του φορέα εκπαίδευσης ενηλίκων ITC International στην Πράγα της Τσεχίας κατά το χρονικό διάστημα 30 Οκτωβρίου έως 03 Νοεμβρίου 2017 και ολοκλήρωσαν με επιτυχία την πενταήμερη επιμόρφωσή τους, στους χώρους του ITC International, με γλώσσα επικοινωνίας την Αγγλική.
Η επιμόρφωση πραγματοποιήθηκε σε δομημένους κύκλους μαθημάτων και δράσεων (από 9:00΄ έως 17:00΄) από εκπαιδευτικούς πιστοποιημένους στην εκπαίδευση ενηλίκων. Συμμετείχαν εκπαιδευτικοί από την Ιρλανδία, την Εσθονία, τη Ρουμανία και την Ελλάδα (Μουσικό Σχολείο από Βόλο).

Κατά τη διάρκειά της παρουσιάστηκαν στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς οι δεξιότητες του 21ου αιώνα, έγινε προσπάθεια ανάλυσής τους και συζητήθηκαν οι διάφορες μέθοδοι με τις οποίες μπορούμε να αναπτυχθούν μέσα στην τάξη.

Στα πλαίσια της υλοποίησης του δεύτερου σχεδίου Activate your English for Τeaching, οι εκπαιδευτικοί του 5ου ΓΕΛ Μυτιλήνης,Παναγιώτης Γιαννίκος , Χρυσούλα Λινάρδου και Ευθυμία Τζίνη, συμμετείχαν σε οργανωμένο πρόγραμμα μαθημάτων του Ευρωπαϊκού Φορέα English Matters στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας κατά το χρονικό διάστημα 24 Φεβρουαρίου έως 4 Μαρτίου 2018 και ολοκλήρωσαν με επιτυχία την επταήμερη επιμόρφωση με γλώσσα επικοινωνίας την Αγγλική.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του σχολείου «μέσα από αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα δόθηκε η ευκαιρία στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς να καλλιεργήσουν τις δεξιότητές τους στον προφορικό και γραπτό λόγο, να βελτιώσουν τη χρήση των Αγγλικών ως μέσου επικοινωνίας και πρόσβασης σε διεθνή βιβλιογραφία με στόχο την υιοθέτηση καινοτόμων πρακτικών κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας, τη δημιουργία πολυθεματικού εκπαιδευτικού υλικού και την απρόσκοπτη συμμετοχή τους σε μελλοντικά Ευρωπαϊκά προγράμματα και συνεργασίες.

Παράλληλα, δόθηκε η δυνατότητα οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί να γίνουν πρεσβευτές της Λέσβου και της Ελλάδας εν γένει και να γνωρίσουν στοιχεία του πολιτισμού μιας ευρωπαϊκής χώρας του Βορρά, που τρέφει ιδιαίτερη αγάπη και εκτίμηση προς τον ελληνικό πολιτισμό. Οι γόνιμες και εποικοδομητικές συζητήσεις και συγκρίσεις για τα εκπαιδευτικά δρώμενα με τους εκπαιδευτικούς- συναδέλφους των άλλων χωρών βοήθησαν να εντοπισθούν κοινά στοιχεία και διαφορές των εκπαιδευτικών συστημάτων τους. Τέθηκαν με αυτό τον τρόπο οι βάσεις για την ανάπτυξη περαιτέρω μελλοντικών συνεργασιών».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΓΕΙΑ

«Κορονοπάρτυ»... στα Δικαστήρια!

Διαμαρτυρίες ενόρκων, δικηγόρων και δικηγορικό Σύλλογο με αφορμή τον σημερινό συνωστισμό
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Έκλεψαν κοσμήματα και 2 χιλιάδες ευρώ

Ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή τριών ατόμων σε διάρρηξη στη Μυτιλήνη
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Τι συμβαίνει στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ;

Μία γέννα και δύο θάνατοι, μάλλον από παθολογικά αίτια, στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ μπαίνουν στο μικροσκόπιο του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Πείστηκε να κατέλθει ομαλά ο 22χρονος

Παρενέβη στο περιστατικό απειλής αυτοκτονίας στη Χρυσομαλλούσα εργαζόμενη σε ΜΚΟ
ΔΡΑΣΕΙΣ

52 αιμοδότες στην Αγιάσο

Κατά την 16η τακτική αιμοδοσία
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Με λίγα κρούσματα στα σχολεία και 11 αρνητές στο Νομό

Τι έδειξαν τα self-test της επιστροφής στα θρανία
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Απειλεί να αυτοκτονήσει πέφτοντας

Νεαρός Σύρος σε ταράτσα πολυκατοικίας όπου και διαμένει
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Έρευνα με εντολή Ντουρουντού για το πάρτι των εγκαινίων

Αίσθηση έχει προκαλέσει το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του ΝΗΣΙΟΥ το οποίο διακινήθηκε σε διαδίκτυο και τηλεοπτικούς σταθμούς
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μείωση μισθού για εκπαιδευτικούς που αρνούνται το self test

Δηλώσεις της υφυπουργού Παιδείας Ζέττας Μακρή
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Με σελφ τεστ και σχολικά γεύματα, ανοίγουν Δημοτικά και Νηπιαγωγεία

Έκκληση στους γονείς να ακολουθήσουν τις οδηγίες και να συνεργαστούν με τα σχολεία απευθύνει η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου Καίτη Στρατάκη
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Κλοπή κοσμημάτων και καλλιέργεια χασίς

Συνελήφθησαν δύο κάτοικοι Αγιάσου ενώ ερευνάται η εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Πανεπιστημιακή σχολή και εστίες στο κατεστραμμένο ΚΥΤ Μόριας;

Εξαγγελίες Κύτελη κατά την παραλαβή του άδειου δημοτικού καταυλισμού του Καρά Τεπέ από τον υπουργό Μετανάστευσης- Τι θα γίνει το ΠΙΚΠΑ και ο Καρά Τεπές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ