× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Συμμετοχή του 5ου ΓΕΛ Μυτιλήνης στο ERASMUS+ KA1

Ολοκληρώθηκε στις 31 Αυγούστου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 4/9/2019

Συμμετοχή του 5ου ΓΕΛ Μυτιλήνης στο ERASMUS+ KA1

To 5o Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+KA1 μετά την έγκριση της αίτησής του σε δύο σχέδια κινητικότητας προσωπικού σχολικής εκπαίδευσης με τίτλους Innovative Approaches to Teaching και Activate your English for Τeaching.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Πρόγραμμα ήταν διετούς διάρκειας και έληξε στις 31 Αυγούστου 2019. Στα πλαίσια υλοποίησης του πρώτου σχεδίου Innovative Approaches to Teaching , οι καθηγήτριες του 5ου ΓΕΛ Μυτιλήνης, Σταυρούλα Βαμβακίτου και Πελαγία Ζαννίδου συμμετείχαν σε οργανωμένο πρόγραμμα μαθημάτων του φορέα εκπαίδευσης ενηλίκων ITC International στην Πράγα της Τσεχίας κατά το χρονικό διάστημα 30 Οκτωβρίου έως 03 Νοεμβρίου 2017 και ολοκλήρωσαν με επιτυχία την πενταήμερη επιμόρφωσή τους, στους χώρους του ITC International, με γλώσσα επικοινωνίας την Αγγλική.
Η επιμόρφωση πραγματοποιήθηκε σε δομημένους κύκλους μαθημάτων και δράσεων (από 9:00΄ έως 17:00΄) από εκπαιδευτικούς πιστοποιημένους στην εκπαίδευση ενηλίκων. Συμμετείχαν εκπαιδευτικοί από την Ιρλανδία, την Εσθονία, τη Ρουμανία και την Ελλάδα (Μουσικό Σχολείο από Βόλο).

Κατά τη διάρκειά της παρουσιάστηκαν στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς οι δεξιότητες του 21ου αιώνα, έγινε προσπάθεια ανάλυσής τους και συζητήθηκαν οι διάφορες μέθοδοι με τις οποίες μπορούμε να αναπτυχθούν μέσα στην τάξη.

Στα πλαίσια της υλοποίησης του δεύτερου σχεδίου Activate your English for Τeaching, οι εκπαιδευτικοί του 5ου ΓΕΛ Μυτιλήνης,Παναγιώτης Γιαννίκος , Χρυσούλα Λινάρδου και Ευθυμία Τζίνη, συμμετείχαν σε οργανωμένο πρόγραμμα μαθημάτων του Ευρωπαϊκού Φορέα English Matters στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας κατά το χρονικό διάστημα 24 Φεβρουαρίου έως 4 Μαρτίου 2018 και ολοκλήρωσαν με επιτυχία την επταήμερη επιμόρφωση με γλώσσα επικοινωνίας την Αγγλική.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του σχολείου «μέσα από αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα δόθηκε η ευκαιρία στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς να καλλιεργήσουν τις δεξιότητές τους στον προφορικό και γραπτό λόγο, να βελτιώσουν τη χρήση των Αγγλικών ως μέσου επικοινωνίας και πρόσβασης σε διεθνή βιβλιογραφία με στόχο την υιοθέτηση καινοτόμων πρακτικών κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας, τη δημιουργία πολυθεματικού εκπαιδευτικού υλικού και την απρόσκοπτη συμμετοχή τους σε μελλοντικά Ευρωπαϊκά προγράμματα και συνεργασίες.

Παράλληλα, δόθηκε η δυνατότητα οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί να γίνουν πρεσβευτές της Λέσβου και της Ελλάδας εν γένει και να γνωρίσουν στοιχεία του πολιτισμού μιας ευρωπαϊκής χώρας του Βορρά, που τρέφει ιδιαίτερη αγάπη και εκτίμηση προς τον ελληνικό πολιτισμό. Οι γόνιμες και εποικοδομητικές συζητήσεις και συγκρίσεις για τα εκπαιδευτικά δρώμενα με τους εκπαιδευτικούς- συναδέλφους των άλλων χωρών βοήθησαν να εντοπισθούν κοινά στοιχεία και διαφορές των εκπαιδευτικών συστημάτων τους. Τέθηκαν με αυτό τον τρόπο οι βάσεις για την ανάπτυξη περαιτέρω μελλοντικών συνεργασιών».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εκπτώσεις σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Χορηγούνται από ακτοπλοϊκές εταιρίες και την αεροπορική εταιρεία Sky Express για την μετάβαση των νεοδιόριστων αναπληρωτών εκπαιδευτικών στις περιοχές ανάληψης υπηρεσίας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εθελοντική δράση μαθητών 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνη

Πραγματοποίησαν εθελοντική δράση καθαρισμού στην περιοχή του εμπορικού λιμανιού της Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ενημερώθηκαν για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων

Ημερίδα από το Εσπερινό ΕΠΑΛ Καλλονής
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εβγαλε μαχαίρι και τον δάγκωσε...

Συνελήφθη 24χρονος στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

To Γενικό Λύκειο Αντισσας στη Χίο

Οι «μικροί πρέσβεις» του τουρισμού του Δ. Δυτικής Λέσβου κατάφεραν μέσα από τον δικό τους μαθητικό τουρισμό στη Χίο όχι μόνο να γνωρίσουν τις ομορφιές του νησιού αλλά και να προβάλλουν στους φοιτητές του Πανεπιστημίου τις ομορφιές της Δυτικής Λέσβου.
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ημέρα Καριέρας από τους Φοιτητές

Διοργάνωσαν Ημερίδα για δεύτερη χρονιά οι φοιτητικοί Σύλλογοι Κοινωνιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη ανήλικος για ναρκωτικά

Βρέθηκαν στην κατοχή του χάπια και χασίς, στη Μυτιλήνη
ΥΓΕΙΑ

Εκπαίδευση για την πυρασφάλεια στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Σε συνεργασία με την Πυροσβεστική
ΔΡΑΣΕΙΣ

Να... γεμίσουμε «το καλάθι της Αγάπης»!

Μετά την Καλλονή η δράση του Ερυθρού Σταυρού έρχεται στη Μυτιλήνη την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Απριλίου