× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Για δεύτερη χρονιά ακυρώνεται charter από την Πολωνία λόγω χαμηλής ζήτησης

Σε απόγνωση δεκάδες επιχειρηματίες της Πέτρας και της Ανάξου στα καταλύματα των οποίων είχαν γίνει κρατήσεις από την εταιρεία Rainbow που θα έφερνε περίπου 190 άτομα την εβδομάδα στη Λέσβο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 29/5/2022

Για δεύτερη χρονιά ακυρώνεται charter από την Πολωνία λόγω χαμηλής ζήτησης

Ισχυρό χτύπημα για την τουριστική αγορά της Βόρειας Λέσβου, αποτελεί η ακύρωση της μοναδικής προγραμματισμένης απευθείας πτήσης από την Πολωνία, η οποία επρόκειτο να ξεκινήσει στις αρχές Ιουνίου, από την εταιρεία Rainbow.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δυστυχώς οι επαγγελματίες της Πέτρας και της Ανάξου, όπου  είχαν γίνει κρατήσεις από την εταιρεία, βλέπουν το έργο να επαναλαμβάνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά, αφού και το 2021 με η εταιρεία είχε ακυρώσει την μοναδική προγραμματισμένη πτήση για τη Λέσβο.

Η πρόβλεψη ήταν για μία πτήση την εβδομάδα που θα έφερνε περίπου 189 άτομα, αριθμός σημαντικό για τα μικρά καταλύματα της περιοχής στα οποία είχαν γίνει κρατήσεις. Η παρουσία των Πολωνών τουριστών  θα ενίσχυε τη μειωμένη κινητικότητα στην Άναξο και τους γύρω οικισμούς, όπως είχε γίνει και το 2019 όπου είχε έρθει η συγκεκριμένη εταιρεία στη Λέσβο.

Μιλώντας στο «Ν» ο Στράτος Γεωργέλλης ιδιοκτήτης οικογενειακής επιχείρησης στην περιοχή της Ανάξου, σημειώνει πως από το Σάββατο που έγινε γνωστή η είδηση της ακύρωσης των Πολωνών, όλοι οι επαγγελματίες της περιοχής έχουν απογοητευτεί αφού είχαν επενδύσει πολλά σε αυτές τις αφίξεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η τοπική οικονομία σε έναν τόπο όπως ο δικός μας, κάνει κύκλους. Τα καταλύματα που επρόκειτο να φιλοξενήσουν τους Πολωνούς, είχαν πάρει προσωπικό, είχαν παραγγείλει τοπικά προϊόντα για τα γεύματα των τουριστών, όπως κρασί από τοπικές επιχειρήσεις, μέλι από παραγωγούς του νησιού μας. Όλα αυτά δυστυχώς τώρα ακυρώνονται και μαζί με αυτά και οι ελπίδες μας για μια καλή τουριστική χρονιά. Σήμερα Κυριακή πρωί και η Άναξος είναι έρημη. Για ποια τουριστική ανάπτυξη μιλάμε και για ποια ανάκαμψη τελικά; Όλοι οι επαγγελματίες είμαστε πολύ απογοητευμένοι από αυτή την εξέλιξη. Το χειρότερο δε όλων είναι πως ξοδεύονται τόσα λεφτά για τουριστική προβολή χωρίς να πιάσουν τόπο και χωρίς να βοηθήσουν ουσιαστικά στην ανάπτυξη».

Επισήμως η εταιρεία Rainbow, εξηγεί στο ενημερωτικό σημείωμα της ακύρωσης ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον για την κάλυψη των θέσεων της πτήσεις με προορισμό τη Λέσβο, γι’ αυτό αναγκάζεται να ακυρώσει τον προγραμματισμό της.

Δυστυχώς η διαχρονική πολιτική που ακολουθείται στη Λέσβο, δεν δίνει βαρύτητα στην ενίσχυση και χρηματοδότηση αν χρειαστεί των προσπαθειών που γίνονται για την αύξηση των απευθείας πτήσεων από την Ευρώπη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι τουριστικοί πράκτορες, πολλές φορές έχουν καταθέσει προτάσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για ενίσχυση των αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους ώστε να προγραμματίσουν πτήσεις για το νησί και να καταστήσουν  τη Λέσβο δημοφιλή προορισμό. Η πολιτική αυτή άλλωστε, εφαρμόζεται από πολλές Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις  της χώρας ακόμη και κορυφαίων προορισμών με πολύ καλά αποτελέσματα.

Αντ’ αυτού στην Περιφέρειά Βορείου  Αιγαίου επιλέγονται πολιτικές δημοσίων σχέσεων και λαμπερών εκδηλώσεων με αμφίβολα όμως αποτελέσματα, αφού απευθύνονται μόνο στον εγχώριο τουρισμό ο οποίος λόγω μεγάλου κόστους των εισιτηρίων επιλέγει κοντινότερους προορισμούς από τη Λέσβο.

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΡΓΑΣΙΑ

Προσλήψεις κι όχι απολύσεις έχει ανάγκη η ΔΕΥΑ Λέσβου

Επείγουσα έκκληση από το Σύλλογο Εργαζομένων της ΔΕΥΑΛ Λέσβου για την ανάγκη να διατηρηθούν στο δυναμικό της εταιρεία οι 13 εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν κατά την πανδημία του Covid – 19
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ανω κάτω οι πληρωμές των συνδεδεμένων επιδοτήσεων

Έκλεισε η πλατφόρμα του ΟΠΕΚΕΠΕ για να γίνουν πληρωμές αλλά θα ανοίξει ξανά για την υποβολή κι άλλων δικαιολογητικών. Δεν πιάνει τον στόχο καταβολής 700 εκατ. ευρώ ως το Πάσχα ο ΟΠΕΚΕΠΕ.
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

«Welcome» Μητσοτάκη στους Τούρκους από τη Μυτιλήνη

«Είμαστε από την επιτροπή υποδοχής» τόνισε χαριτολογώντας ο πρωθυπουργός στα αγγλικά, στον πρώτο σταθμό της επίσκεψής του στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΡΟΤΕΣ

Εκτενής συζήτηση για το καθεστώς ενίσχυσης του κόστους μεταφοράς των ζωοτροφών

Κτηνοτροφικοί συνεταιρισμοί, έμποροι ζωοτροφών και μεταφορείς της Λέσβου ζητούν αύξηση της ενίσχυσης για την αντιμετώπιση του υψηλού κόστους μεταφορά των ζωοτροφών στα νησιά
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ανακοινώθηκαν τα δρομολόγια του Aqua Blue

Δείτε τις ώρες αναχώρησης από Λαύριο και Καβάλα του πλοίου που θα εξυπηρετεί την άγονη γραμμή της Λήμνου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Αγανάκτηση για τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις στη Λήμνο

Κοινή επιστολή διαμαρτυρίας από τον Έπαρχο Λήμνου, την Δήμαρχο Λήμνου και τον Δήμαρχο Αγίου Ευστρατίου
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ημέρα Καριέρας από τους Φοιτητές

Διοργάνωσαν Ημερίδα για δεύτερη χρονιά οι φοιτητικοί Σύλλογοι Κοινωνιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΑΓΟΡΑ

Πασχαλινό ωράριο στην αγορά της Μυτιλήνης

Ξεκινά την Κυριακή των Βαΐων όπου τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ξανά πύλη εισόδου στην Πέτρα

Ξεκινά τη λειτουργία της για να υποδεχτεί κυρίως επισκέπτες από την Τουρκία
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στις άγονες του Βορείου Αιγαίου μπαίνει το πλοίο Διαγόρας

Δείτε μέχρι πότε θα αντικαταστήσει το Blue Star Myconos
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Το Σάββατο 20 Απριλίου η Ημερίδα για τον Ιαματικό Τουρισμό

Θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Mythical Coast-Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημερίδας και οι ομιλητές