× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Σίγρι‑ Πειραιάς»: Κρίκος ανάπτυξης της ακτοπλοΐας στο Βόρειο Αιγαίο

Η ευγνωμοσύνη των Σιγριανών για το νέο δρομολόγιο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 9/9/2019

«Σίγρι‑ Πειραιάς»: Κρίκος ανάπτυξης της ακτοπλοΐας στο Βόρειο Αιγαίο

Οι κάτοικοι του Σιγρίου – μέλη του Μορφωτικού Συλλόγου «Θεοφάνης Σιγριανής» κάνουν ένα σημαντικό απολογισμό του ακτοπλοϊκού δρομολογίου με το «Νήσος Χίος», από Πειραιά για Μεστά Χίου και Σίγρι Λέσβου, με επιστροφή με αφορμή την ολοκλήρωσή του το περασμένο Σάββατο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένα δρομολόγιο που μειώνει σημαντικά τον χρόνο προσέγγισης στη Λέσβο και τη Χίο και, στο σύντομο διάστημα που λειτούργησε, εξυπηρέτησε εκατοντάδες ταξιδιώτες – μόνιμους κατοίκους και επισκέπτες – προς τα δύο νησιά, ιδιαίτερα δε του δυτικού μέρους των νησιών, μεταφέροντας επίσης σημαντικό αριθμό μεγάλων και μικρών οχημάτων. 

«Το δρομολόγιο αυτό έδωσε μεγάλη χαρά και γέμισε αισιοδοξία τους κατοίκους του Σιγρίου και της Δυτικής Λέσβου, έδωσε ζωή στο χωριό μας που περίμενε κάθε φορά με ανυπομονησία το καράβι το βράδυ του Σαββάτου και, ασφαλώς, τόνωσε την τοπική οικονομία.

Περισσότερο, όμως κι από αυτό, είναι σημαντικό πως αυτό το δρομολόγιο ενεργοποίησε δύο λιμάνια, των Μεστών και του Σιγρίου. Αυτά τα δύο λιμάνια μπορούν να αποτελέσουν σημαντικούς κρίκους στην ανάπτυξη της ακτοπλοΐας στο Αιγαίο και να συνδέσουν τη Βόρεια Ελλάδα με τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, να χαραχτούν νέες ακτοπλοϊκές συνδέσεις με το λιμάνι του Βόλου π.χ. και να δημιουργηθούν νέες προοπτικές στην Ελληνική Ακτοπλοΐα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι εργασίες στο νέο Λιμάνι του Σιγρίου προχωρούν ταχύτατα και έγκαιρα και θα είναι έτοιμο για να δεχτεί τα πλοία που θα εκτελέσουν το ίδιο ή και άλλα δρομολόγια προς Σίγρι, ενώ παράλληλα συνεχίζεται με γρήγορους ρυθμούς και το μεγάλο έργο του νέου οδικού άξονα Σιγρίου – Καλλονής, που θα διευκολύνει έτι περεταίρω τη σύνδεση του λιμανιού του Σιγρίου με το υπόλοιπο νησί.

Τώρα, που ολοκληρώνεται αυτή η διαδρομή και αποχαιρετούμε το τελευταίο πλοίο της γραμμής, θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά:

-           τον Καπετάνιο και το πλήρωμα του Ε/Γ ΧΙΟΣ που μας επανένωσαν με την ηπειρωτική Ελλάδα,

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

-           την BlueStar Ferries – Attica Group για την εμπιστοσύνη της στο Λιμάνι του Σιγρίου και την απόφασή της να πραγματοποιήσει αυτό το δρομολόγιο,

-           τον ταξιδιωτικό Πράκτορα κ. Ηλία Πίκουλο για την αποφασιστική συμβολή του στην πραγματοποίηση του δρομολογίου

-           τα Υπεραστικά ΚΤΕΛ Λέσβου για τη δρομολόγηση λεωφορείου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

-           όλους τους επιβάτες που εμπιστεύτηκαν το Λιμάνι του Σιγρίου και το προτίμησαν για να φτάσουν στη Λέσβο ή για να μετακινηθούν προς τον Πειραιά.

Οι κάτοικοι του Σιγρίου – μέλη του Μορφωτικού Συλλόγου «Θεοφάνης Σιγριανής», ζήσαμε έντονα την πρώτη άφιξη του πλοίου στις 11 Ιουνίου και είχαμε τη χαρά να υποδεχτούμε και να καλωσορίσουμε στο Σίγρι τους πρώτους επιβάτες και το πλήρωμα. Σήμερα, είμαστε συγκινημένοι με την ολοκλήρωση των δρομολογίων.

Ελπίζουμε να έχουμε τη χαρά να σας υποδεχτούμε και την επόμενη καλοκαιρινή περίοδο στο γραφικό χωριό μας, ει δυνατόν με περισσότερες αφιξοαναχωρήσεις, περισσότερα δρομολόγια.

Ελπίζουμε, το νέο σύγχρονο Λιμάνι του Σιγρίου, με το οποίο μειώνεται σημαντικά ο χρόνος της ακτοπλοϊκής σύνδεσης  προς το νησί της Λέσβου,  να συμβάλλει αποφασιστικά στη σύνδεση της Λέσβου με τα λιμάνια του Αιγαίου, όπως της Θεσσαλονίκης, της Καβάλας, της Αλεξανδρούπολης και του Βόλου, αλλά και της Ραφήνας και του Λαυρίου, ακόμη δε και των άλλων νησιών του Αρχιπελάγους του Αιγαίου».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Πρώτο τροχαίο στη νέα επαρχιακή οδό Καλλονής‑Σιγρίου

Πρόκειται για το νέο δρόμο που εγκαινιάστηκε χτες Παρασκευή 19 Απριλίου από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Δημήτρης Μοιρασγεντής νέος Συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου

Επίσημη πρώτη χθες Παρασκευή της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής όπου έγινε η στελέχωση των οργάνων και ο προγραμματισμός της πολιτικής δουλειάς του κόμματος εν όψει των Ευρωεκλογών
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΧΩΡΙΑ

Τα «μωβ ποτάμια» του ανοιξιάτικου Μoλύβου

Η πανδαισία των σαλκιμιών!
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Λέσβο ο Κασσελάκης το Σάββατο 27 Απριλίου

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα επισκεφτεί το νησί στα πλαίσια της δεκαήμερης περιοδείας του στα νησιά του Αιγαίου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Φιέστες και θεάματα αλλά από ουσία τίποτα»

Η Νέα Αριστερά Λέσβου για την σημερινή επίσκεψη Μητσοτάκη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εθελοντική δράση μαθητών 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνη

Πραγματοποίησαν εθελοντική δράση καθαρισμού στην περιοχή του εμπορικού λιμανιού της Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Προσλήψεις κι όχι απολύσεις έχει ανάγκη η ΔΕΥΑ Λέσβου

Επείγουσα έκκληση από το Σύλλογο Εργαζομένων της ΔΕΥΑΛ Λέσβου για την ανάγκη να διατηρηθούν στο δυναμικό της εταιρεία οι 13 εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν κατά την πανδημία του Covid – 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αίτημα Βέρρου για το Κλειστό Γυμναστήριο Καλλονής

Σε καλό κλίμα η συνάντηση του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου με τον Πρωθυπουργό
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της Λέσβου

Προειδοποιεί για ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η ανοχή και στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής της ΝΔ, το επίκεντρο της επίσκεψης του πρωθυπουργού»

Ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ για την επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Τα «άκουσε» στο Σίγρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Εκτός από το Λιμάνι Σιγρίου, ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε και στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, ξεναγούμενος από τον Νίκο Ζούρο
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Διαμαρτυρήθηκαν για την έλλειψη φωτισμού και διαγράμμισης στον κόμβο της Ανεμώτιας

Κάτοικοι του χωριού μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Ανεμώτιας μίλησαν με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη