× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Παραχωρείται κτήριο του ΟΑΕΔ για το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο‑ Λύκειο

«Κατάλληλο» για τα παιδιά, τις επόμενες ημέρες η οριστικοποίηση λέει στο «Ν» ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Μιχάλης Καπιωτάς

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 9/9/2019

Παραχωρείται κτήριο του ΟΑΕΔ για το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο‑ Λύκειο

Ευχάριστα νέα για το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο που ξεκίνησε να λειτουργεί πέρσι στη Μυτιλήνη, αντί στην Καλλονή, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί και φαίνεται ότι μπορεί να αλλάξει χώρο, που θα είναι πιο κατάλληλος, σε κτήριο που θα παραχωρήσει ο ΟΑΕΔ στην Παναγιούδα. Ας σημειωθεί, για να μην προκύψουν παρεξηγήσεις ότι δεν αφορά το κτήριο που προορίζονταν για το Μουσικό Σχολείο. Μιλήσαμε με τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου, Μιχάλη Καπιωτά για το θέμα και με αφορμή τα παράπονα Καλλονιατών που δεν λειτούργησε το ΕΝΕΕΓΥΛ στην Καλλονή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η «ιστορία»

Για να ιδρυθεί ένα Ειδικό σχολείο, εξηγεί ο κ. Καπιωτάς, χρειάζονται μαθητές, εγκρίσεις από το ΚΕΔΔΥ και ο κατάλληλος χώρος: «Όταν υποβάλαμε πρόταση στο υπουργείο Παιδείας για τη δημιουργία Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου- Λυκείου στη Λέσβο (ΕΝΕΕΓΥΛ) είχαμε ως επιχείρημα τον διαθέσιμο χώρο στην Καλλονή. Στη συνέχεια όμως, ο χώρος αυτός καταλήφθηκε από το Γυμνάσιο Καλλονής και από τους Συλλόγους της περιοχής. Όταν αναφέραμε το πρόβλημα, δεν έδωσε κανείς ιδιαίτερη προσοχή, παρά μόνο παραχωρήθηκαν ύστερα από εργασίες, τρεις μικροί χώροι».

Μάλιστα ο τέως πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Καλλονής, Ιγνάτης Καραθεοδώρου, επεσήμανε στο «Ν» ότι στον εν λόγω χώρου, το παλιό ΕΠΑΛ, ο Δήμος ξεκίνησε εργασίες την περασμένη χρονιά έως τα Χριστούγεννα, αλλά στη συνέχεια δεν μετακινήθηκε το σχολείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο μεταξύ ας σημειωθεί ότι οι 20 περίπου μαθητές ξεκίνησαν τα μαθήματα στο ΕΝΕΕΓΥΛ που στεγάστηκε πέρσι δίπλα στο 5ο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης, στην Ακαδημία, καθώς και ότι σύμφωνα με τον κ. Καπιωτά, οι μαθητές ήταν στην πλειοψηφία τους από τη Μυτιλήνη. «Στην Καλλονή δεν είχε διαμορφωθεί ο χώρος με ράμπες, ειδικές τουαλέτες» προσθέτει.

Στην Παναγιούδα

Όπως όλα δείχνουν το επόμενο διάστημα το ΕΝΕΕΓΥΛ θα μετακινηθεί για να στεγάζεται σε κτήριο της σχολής του ΟΑΕΔ στην Παναγιούδα, το οποίο είναι ισόγειο, έχει κουζίνα, εστιατόριο, και αποτελεί ανεξάρτητο χώρο. Ύστερα από το σχετικό αίτημα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το οποίο έγινε δεκτό, η παραχώρηση θα πραγματοποιούνταν αρχές Ιουνίου, αλλά λόγω των εκλογών πάγωσε η διαδικασία. Πάντως τώρα, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, υπουργείο Εργασίας, ΟΑΕΔ και Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έχουν συμφωνήσει στην παραχώρηση και την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να πέσουν οι υπογραφές.

Το τηλέφωνο του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Λυκείου Λέσβου (ΕΝΕΕΓΥΛ) είναι 2251055224 και το email  [email protected]

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργούν οι δικαστικοί υπάλληλοι στις 24 Απριλίου

Αγωνίζονται ενάντια στην κατάργηση και συγχώνευση των δικαστικών υπηρεσιών
ΥΓΕΙΑ

Μεγάλη ανταπόκριση στις δωρεάν γυναικολογικές εξετάσεις

Πραγματοποιήθηκαν στον Μανταμάδο
ΑΤΖΕΝΤΑ

«Τυπική ανάπτυξη και δυσκολίες του παιδιού σχολικής ηλικίας»

Εκδήλωση από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

«Το παγκάκι της φιλίας»

Στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εκπτώσεις σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Χορηγούνται από ακτοπλοϊκές εταιρίες και την αεροπορική εταιρεία Sky Express για την μετάβαση των νεοδιόριστων αναπληρωτών εκπαιδευτικών στις περιοχές ανάληψης υπηρεσίας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εθελοντική δράση μαθητών 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνη

Πραγματοποίησαν εθελοντική δράση καθαρισμού στην περιοχή του εμπορικού λιμανιού της Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ενημερώθηκαν για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων

Ημερίδα από το Εσπερινό ΕΠΑΛ Καλλονής
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εβγαλε μαχαίρι και τον δάγκωσε...

Συνελήφθη 24χρονος στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

To Γενικό Λύκειο Αντισσας στη Χίο

Οι «μικροί πρέσβεις» του τουρισμού του Δ. Δυτικής Λέσβου κατάφεραν μέσα από τον δικό τους μαθητικό τουρισμό στη Χίο όχι μόνο να γνωρίσουν τις ομορφιές του νησιού αλλά και να προβάλλουν στους φοιτητές του Πανεπιστημίου τις ομορφιές της Δυτικής Λέσβου.
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ημέρα Καριέρας από τους Φοιτητές

Διοργάνωσαν Ημερίδα για δεύτερη χρονιά οι φοιτητικοί Σύλλογοι Κοινωνιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας